Başkan Hürriyet esnafa o projeler için hazırız dedi
Gündem, 11 Eylul 2020 15:58İzmit Belediyesi tarafından proje çalışmaları ve ihale süreci tamamlanan Kapanönü Çarşısı ile Ayakkabıcılar Çarşısı yenileme projeleriyle ilgili çarşı esnafıyla bilgilendirme toplantısında bir araya gelen Başkan Hürriyet, “Biz hazırız. Ne zaman isterseniz çalışmaya başlarız” dedi.
İzmit Belediyesi tarafından proje çalışmaları ve ihale süreci tamamlanan Kapanönü ve Ayakkabıcılar Çarşısı ile ilgili olarak İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet bir kez daha çarşı esnafıyla bir araya geldi. Proje sürecini esnafla birlikte yürüterek, ilk günden itibaren esnafın fikirlerini de alan Başkan Hürriyet, çalışmaların son haliyle ilgili çarşı esnafına bilgi verdi. Şu an her şeyin hazır olduğunu belirten Başkan Hürriyet, “Siz ne zaman isterseniz o zaman çalışmaya başlarız” diyerek, birlikte yönetim modelindeki kararlılığını bir kez daha vurguladı.
MÜTEAHHİT FİRMALAR DA HAZIR BULUNDU
İlk olarak Kapanönü Çarşısı esnafıyla bir araya gelen Başkan Hürriyet’e, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcıları ve ilgili daire müdürleri eşlik etti. Programda Kapanönü Çarşısı yenileme ihalesini kazanan GERSUT İnşaat firmasının temsilcileri de yer aldı. Ayakkabıcılar Çarşısı ziyaretinde ise yenileme ihalesini kazanan ERSUN İnşaat firmasının temsilcileri hazır bulundu. Böylelikle çarşı esnafı merak ettiği soruları ihaleyi kazanan firma temsilcilerine sorarak bilgi sahibi oldu.
.gif)
.gif)
BAŞKAN HÜRRİYET ESNAFA DANIŞTI
Önce Kapanönü ardından Ayakkabıcılar Çarşısı esnafıyla bir araya gelen Başkan Hürriyet, “Öncelikle yine bir aradayız. Burası uzun zamandır yenilenmesini düşündüğümüz bir noktaydı. Sizlerle birçok kez istişareler ettik. Mimarlarımız buranın üzerine çalıştılar. Belirlenen proje çerçevesinde ihale sürecini başlattık. Ve ihale sürecimiz de tamamlandı. Şimdi siz ne zaman isterseniz bir burada çalışmaya başlayabiliriz” dedi. Başkan Hürriyet’in bu sorusu üzerine çarşı esnafı kısa sürede kararını ileteceğini belirtirken, hem Kapanönü hem de Ayakkabıcılar Çarşısı’nda ki yenileme çalışmalarının esnafının kararının ardından çok kısa bir sürede başlaması bekleniyor.
KAPANÖNÜ’NÜN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
İzmit Belediyesi tarafından yapılacak tadilat-yenileme çalışmaları kapsamında Kapanönü Çarşısı’nın çehresi değişecek. Çatı yenilenmesi, ışıklandırma sistemleriyle birlikte çarşıya büyük canlılık gelecek. Ayrıca ihaleyi kazanan müteahhit firma ile esnaf ortak bir şekilde hareket edecek. Çalışma boyunca alınacak tedbirlerle, esnafın iş yapması engellenmeyecek ve özellikle işlerin yoğun olduğu gün saatlerinde çalışma yapılmayacak. Başkan Hürriyet de çalışmaların akşam ağırlıklı gerçekleşeceğini ve işin süresinin 90 gün olduğunu belirtti.
AYAKKABICILAR ÇARŞISI’NA RENK GELECEK
Tadilat-yenileme çalışmalarının başlayacağı Ayakkabıcılar Çarşısı da, yenilemenin ardından yepyeni bir görünüme kavuşacak. Bir bölümü açık olan çatı kısmı tamamen kapatılırkeny, ışıklandırma sistemi ve yapılacak yenileme çalışmalarıyla birlikte çarşıya renk gelecek. Yine Kapanönü’nde olduğu gibi ihaleyi kazanan müteahhit firmanın çalışmalarının 90 gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
Gündem, 11 Eylul 2020 15:58
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Fon vurgununda turpun büyüğü geliyor!
Nazmi Ertuğral’dan nokta atışı siyasi tespit!
Dilovası’nda Afet Koordinasyon Merkezi ve Halk Kütüphanesi açılıyor
Bavyeralı firma temsilcisi ile GTO üyeleri arasında ikili iş görüşmeleri
SEDAŞ yöneticileri muhtarları dinliyor, ama bildiklerini okuyorlar!
Kandıralı öğrencilere de15 bin TL’lik destek verilecek
Başkan Büyükakın din görevlileri ile bir araya geldi
Başkan Gökçe’den iki eğitim kurumuna ziyaret
Kocaeli vekilinden Bakan Kurum’a Safiport soruları!
Dilovası’nda sürücülere ve vatandaşlara uyarı
Saygınlar Kulübü üyelerine kitap hediye edildi
Tweet attı diye evine polis gönderdiler
Kaynaklar patronlara akıyor
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Filistinli çocuklar için çizdi
Kitap Fuarı’nda 46 yıl önce çekilmiş fotoğrafını gördü
İzmit’te üniversitelilere ücretsiz akşam yemeği desteğine devam
Vurgunun TBMM'de araştırılmasına yanaşmıyorlar!
O ilçedeki cadde 17 milyon TL harcanarak yenilendi
AKP'den ihraç edildi
Ercan Yamen’in kardeşi ile kardeşinin eşi kaza kurbanı oldu
Büyükşehir’den 91 bin dekar alanlık yem bitkisi desteği
İzmit’te Sokak Hayvanları Barınma Merkezi‘nde son aşamaya gelindi
Dilovası’nda MHP’liler Bahçeli’nin sözlerini tekrarladı
Gölcük Belediyesi’nden okul bahçesine 4 derslikli prefabrik yapı
Anayasa Mahkemesi'nden emeklileri ilgilendiren karar!
Körfez’de güneş enerjisi santrali kurulacak
İSU Genel Müdürü Sağlık’ın sesi taklit edilerek para isteniyor
Ford Otosan, Kocaeli fabrikalarında yapay zeka destekli çözüm
Fabrikalar küçülüyor, işçiler işini kaybediyor
Evine polis gönderilmedi, ifadeye çağrıldı
Dilovası’nın Ekim Ayı Meclisi’nde hangi kararlar alındı?
AK Parti Darıca Kadın Kolları Teşkilatı, Kocaeli 1’incisi oldu
Büyükakın’ın Soyut Vatan kavramı kitaplaştı
Kocaelisporlu futbolcular minik taraftarlarla Kitap Fuarı’nda buluşacak
Sandıkta alamadıklarını masada aldılar!
Dervişoğlu'ndan fon vurgunu yorumu: İktidar gözetiminde hırsızlık
Başkan Çiftçi, amatör spor kulüplerinin sezon açılışında konuştu
Gebze Ticaret Odası üyelerine dört önemli organizasyonda özel indirim fırsatı!
Kış hazırlığı: Şalvarlar giyildi, egzersiz yapıldı
