Bu şartları reva görenler biraz olsun utanıyorlar mı?
Siyaset, 08 Eylul 2020 23:41İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyaretleri sırasında kendisine dert yanan bir emekliyle arasında geçen diyaloğu sosyal medya hesabından paylaştı. Aylık 2 bin TL maaş aldığını ve bunun 800 TL’sinin kiraya, 400 TL’sinin ise faturalara gittiğini belirten vatandaş, “Bununla nasıl evime bakacağım?” diye dert yandı. Akşener ise paylaşımında, “Emekliye bu şartları reva gören iktidar biraz olsun utanıyor mu? Görüyoruz ki utanmıyor” ifadelerini kullandı.
Esnafın sorunlarını kamuoyuna ve Meclis'e taşımak amacıyla yurt genelinde ziyaretler gerçekleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir ziyareti sırasında kendisine derdini anlatan emekli vatandaş ile arasında geçen diyalogu sosyal medya hesabından paylaştı.
“DÖVİZ ÜLKEMİZİ ÖLDÜRÜYOR”
Emekli vatandaş Akşener'in yanına gelerek, “Ya ben 2 milyar (2 bin TL) maaş alıyorum. 800 milyon (800 TL) kira parası veriyorum. 400 milyon (400 TL) şu anda fatura ödedim. 2 bin lira maaş alıyorum. Bununla nasıl evime bakacağım? Ben Türkiye'ye lider isterim. Başarı, bir işçi, emekli ve bu dövizi yıkmasını isterim. Döviz ülkemizi öldürüyor. O kalkıyor emekli 2 bin lira maaş alıyor ya. İnsaf ya. İnsanlara Allah yardım etsin. Dünya ekonomi savaşına gidiyor. Ama Allah bize yardım etsin” şeklinde konuştu.
“BUNU MECLİS'TE ELE ALMALARI LAZIM”
4 tane çocuğu olduğunu ve birisinin yüzde 85 engelli olmasına rağmen engelli maaşının kesildiğini söyleyen vatandaş, “Kestiler, vermediler. Kim kime darbe vurursa… Bir cihaz bozuldu, geldim 500 bin lira. Şu kafa cihazı var ya (eliyle göstererek) 500 bin lira istediler, iki tane var. Yani böyle ekonomik, vergi, döviz, her şeyden… Bunu ele almaları lazım Meclis'te” dedi.
“EVİMİZE BAKAMIYORUZ BU PARAYLA”
Vatandaş, Akşener'in “Et alabiliyor musun evine?” sorusuna ise “Vallahi evimize bakamıyoruz bu parayla. Çoluk çocuğumuz şikayetçi oluyor. Bir kilo et 80 milyon (80 TL), Peki bu halk nasıl geçiniyor? Ben bu parayla nasıl evime bakacağım?” şeklinde yanıt verdi.
“KALAN 800 TL İLE AYIN KALANINI NASIL GEÇİRSİN?”
Akşener bu anların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşarak, “Gelin birlikte hesaplayalım… 2 bin TL maaş alan emeklimiz; 800 TL kira, 400 TL faturalar ödüyor. Kalan 800 TL ile ayın kalanını nasıl geçirsin? Emekliye bu şartları reva gören iktidar biraz olsun utanıyor mu? Görüyoruz ki utanmıyor” açıklamasında bulundu.
Siyaset, 08 Eylul 2020 23:41
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Türk Ocakları Kocaeli Şubesi, ölümünün 29’uncu yılında Türkeş’i andı
İlber Ortaylı hayatta olsa buna ne derdi?
Eğitimci yazar Cemil Mor okurlarıyla buluştu
İtalya’yı salladı, attığını vurdu!
İşte yeni Türkiye! Terörist başının doğum günü kutlandı
Erbakan o görüşmeye sert çıktı
Cezalar arttı ama kazalar azalmadı!
Stadyum Yolu’nda bu önlem yeterli mi?
Dilovası’nda MHP’lilerden Vanlı çocuklara anlamlı destek
Cumhuriyet düşmanlarına kötü haber!
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü torpil yuvası mı?
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaretlere devam
Dövizi tutmak için kaç milyar dolar harcandı?
Başkan Sezer iki altın madalya kazanan yüzücüyü kutladı
Kocaelili çiftçilere sebze fidesi desteği
Buna milli iradeye saldırı denir! Bir başkan daha tutuklandı
Dikkat! Başiskele Kavşağı’nda geceleri trafik güzergahı değişecek
Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?
O noktada kaza geliyorum diyor
Ara seçim formülü gerçekçi değil
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
