Uymayanlara para cezası var
Gündem, 01 Eylul 2020 13:18İkinci el araç ticareti yapmak isteyenlere yetki belgesi ve araçlara ekspertiz zorunluluğu uygulaması bugün başlıyor. MASFED Başkanı Aydın Erkoç, “Yeni dönemle tüketici mağduriyetleri son bulacak ve vergi kaybının önüne geçilecek” diye konuştu.
Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonları (MASFED) çıkan yönetmelik sayesinde yetki belgesi olmayanların 1 yılda 3'ten fazla araç alıp satamayacağına işaret eden Erkoç, iş yeri açma ve çalışma ruhsatında ikinci el motorlu kara taşıtı faaliyeti bulunan ve meslek odasına kayıtlı işletmelerin yetki belgesi alabileceğini söyledi.
Erkoç, Türkiye genelinde 70 bini aşkın motorlu araç satıcısı olduğunu ve ayaküstü ticaret yapanlar sebebiyle birçok sorunla karşılaşıldığını ifade ederek, 2019'da el değiştiren 8 milyon 600 bin aracın 5 milyona yakının meslekle alakası olmayan kişilerce yapıldığını bildirdi.Sektör olarak yeni yönetmeliği memnuniyetle karşıladıklarını vurgulayan Erkoç, şöyle konuştu:"Yeni düzenlemeyle ikinci el araç ticareti yapmak isteyenlere yetki belgesi ve araçlara ekspertiz zorunluluğu getiriliyor. (Bugün) 1 Eylül'de başlayacak ikinci el otomobilde yeni dönemle tüketici mağduriyetleri son bulacak ve vergi kaybının önüne geçilecek."
YAPTIRIMI VAR: UYMAYANLARA PARA CEZASI
Erkoç, söz konusu yönetmelikle ikinci el araç ilanını yapan firmaların yetki belgesi numarasına yer vermesinin ve belgedeki işletme adı veya unvanını kullanmasının zorunlu olacağına dikkati çekerek, "İlanda tüketicileri yanıltıcı bilgi ve belgelere yer verilemeyecek, yükümlülüklere uymayanlara para cezası uygulanacak ve bunların yetki belgesi de iptal edilebilecek." ifadelerini kullandı.
Gündem, 01 Eylul 2020 13:18
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kocaeli Basket, potada Kadınlar Bölgesel Ligi’ne geri dönüyor
Seçim ikinci tura kalırsa hangi aday öne çıkıyor?
Yerin altından metro için tünel kazmaya devam
Derince’de açık hava sinemasına yoğun ilgi
Siyasi kulislerde referandum ve erken seçim senaryosu konuşuluyor
Davutoğlu ile ilgili Erdoğan'a hakaret soruşturması
Körfez’de çevreyi kirletenler kameralara yakalandı!
Başkan zabıta yeleğini giydi, telsizi eline aldı
Emeklinin maaş zam farkı yüzde kaç oldu?
Kocaeli vekili Katırcıoğlu ile Vali Aktaş ne konuştular?
Altında rüzgar tersine döndü
Bütün sektörlerde ekonomik buhran var
Sepetçi’de her gece duyulan silah sesleri korkutuyor!
İYİ Parti Gölcük’e yeni başkan atandı
Kredi kartlarında nakit avans uyarısı
Çayırova’daki projelerde durum ne?
Yangın söndü, bina çöktü, sorumsuzluk devam ediyor
Başkan Gökçe park ve bahçeler personeliyle kahvaltıda buluştu
Kocaeli vekili Gergerlioğlu o cinayetle ilgili konuştu!
Kartepe Evleri’nde anahtar teslimi için gün sayılıyor
Dilovası Meclisi’nde hangi kararlar alındı?
Denize giren 26 vatandaş daha son anda boğulmaktan kurtarıldı
KOTO toplantısında özel hastanelere iyi haber
Akaryakıtta zam baskısı sürüyor
Büyükakın: Kurtuluş Savaşı ve 30 Ağustos ruhunu hiç kaybetmeyeceğiz
Tek bir çocuğun bile burnu kanamasın!
SEDAŞ, çalışanlarını bu yöntemle eğitiyor!
Körfez Gençlerbirliği sporcuları madalyaları topladı
Denizde kaza: Gemi Kocaeli'den Silivri'ye gitmiş
KOÜ’de lojman yüzsüzü MHP’li akademisyeni Bahçeli mi kolluyor?
Gazeteci Ali Çınar vefat etti
Gölcük’te riskli metruk bir bina daha yıkıldı
Bir zam haberi daha
KO-MEK’te yeni eğitim dönemi 14 Eylül’de başlıyor
Saadet partililer gençleri Akçakoca’da buluşturdu
Derince’de Taşköprü Festivali için geri sayım
İzmit’te asırlık çınarlara dijital dolandırıcılığa karşı farkındalık eğitimi!
Soğanın bile ithal edilir hale gelinmesine tepki
Özgür Özel'den hakkımı helal etmiyorum çıkışı
