Nail Çiler'den 30 Ağustos ve Malazgirt mesajı
İş Dünyası, 25 Ağustos 2020 22:36Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, 26-30 Ağustos Zafer Haftası ve Malazgirt zaferinin 949. yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulundu.
İşte o açıklamanın içeriği: Bizlere Anadolu topraklarının kapılarını Sultan Alparslan komutasındaki ordumuz sayesinde açan, dönemin güçlü komutanı Romen Diyojen ve sayıca çok üstün Bizans Ordusu’nun mağlup edilmesiyle Türklerin varlığının dünyaya kanıtlayan bu muhteşem zafer, vatanımızın inşasının başlangıcıdır.
26 Ağustos 1071’de Malazgirt’te ulaşılan başarı; adalet, merhamet ve hoşgörü ile dolu yönetim anlayışının Anadolu’nun bereketli topraklarında yeşermesine, Sultan Alparslan ve komutanların gönüllerde açtığı farklı inanç, köken ve kültüre saygı düşüncesinin sağlam temellerle oluşturulan kardeşlik duygumuzun güçlendirilmesine sebep olarak, günümüzde de sahip olduğumuz muhteşem tarihi eserlerin bizlere miras kalmasını sağlamıştır.
Anadolu topraklarımızın Türklüğü’nün kökleri Sultan Alparslan ile kurulmuş, İstanbul’un fethi ile sağlamlaştırılmış, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 1922 yılının aynı gününde kazandığı zaferle dünyaya kanıtlanmıştır.
26 Ağustos 1071’de Malazgirt’te ulaşılan başarı; adalet, merhamet ve hoşgörü ile dolu yönetim anlayışının Anadolu’nun bereketli topraklarında yeşermesine, Sultan Alparslan ve komutanların gönüllerde açtığı farklı inanç, köken ve kültüre saygı düşüncesinin sağlam temellerle oluşturulan kardeşlik duygumuzun güçlendirilmesine sebep olarak, günümüzde de sahip olduğumuz muhteşem tarihi eserlerin bizlere miras kalmasını sağlamıştır.
Anadolu topraklarımızın Türklüğü’nün kökleri Sultan Alparslan ile kurulmuş, İstanbul’un fethi ile sağlamlaştırılmış, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 1922 yılının aynı gününde kazandığı zaferle dünyaya kanıtlanmıştır.
Şanlı tarihimizde nice başarılara birlik ve beraberlik içerisinde, bağımsızlık aşkımızdan asla ödün vermeden, kararlı ve dik duruşla ulaşan milletimizin, yalnızca Türk tarihinin değil dünya tarihinin akışını değiştiren eşsiz zaferlerinden 1071 Malazgirt Zaferi’nin 949. Yıldönümü’ne ulaşmanın gurur ve heyecanıyla bizler, bu büyük medeniyet birikiminin mirasçıları olarak bütün bereketiyle bize kucak açan topraklarımızda, barış ve kardeşliği yükseltmeye, huzur ve güven içerisinde yaşamaya, köklü tarihimizi ve kültürel mirasımızı korumaya, turizm faaliyetlerinin güçlendirilerek bölgenin tanıtılması, ziyaret edilmesi, tüm değerlerin daha aktif bir şekilde yaşatılması için gayret göstermeye devam edeceğiz.
1071 Malazgirt Zaferi’mizin 949. Yıldönümünü ve Zafer Haftası’nı kutlar, başta Sultan Alparslan olmak üzere üstün cesaret ve kararlılıkla hiçbir zaman geri adım atmadan canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum.
İş Dünyası, 25 Ağustos 2020 22:36
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
