Hizmet-İş'ten o işçiyle ilgili yeni iddia
Siyaset, 13 Ağustos 2020 12:25Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi adına yapılan açıklamada, İzmit Belediyesi'nde işten çıkarılan işçinin işsizlik maaşı almasınında engellendiği öne sürüldü.
İşte o açıklamanın içeriği: İzmit Belediyesi'nde Şubat ayında amiri tarafından dövülen ve tazminatsız bir şekilde işten atılan temizlik işçisi Bülent Aktop’un, İŞKUR İl Müdürlüğüne işsizlik maaşı alması için yaptığı müracaat, belediyenin art niyetli olarak NİŞKUR’a yapmış olduğu bildirim den dolayı reddedildi.
Hizmet-İş sendikası Kocaeli Şube başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, İzmit belediyesinden haksız yere atılan diğer işçiler gibi, amiri tarafından dövülen hiç bir suçu yokken 5 ay sonra işten çıkarılan Bülent Aktop da, tazminatsız olarak işten çıkarılmış, en doğal hakkı olan işsizlik maaşından yararlanması İzmit belediyesi tarafından engellenmiştir. İşsiz bırakılan, iş bulana kadar çoluk çocuğunun geçimlerini sağlamak İçin bunca yıl pirim ödedikleri işsizlik fonundan yaralanmaları İzmit belediyesi yetkilileri tarafından bilerek engellenmiştir.
İşçileri açlığa mahkum eden vicdanı kararmış bu anlayışı tüm kamuoyu ve işçiler görmektedir. Tüm bu keyfi uygulamalara imza atan sayın İzmit belediyesi yetkililerine soruyoruz.
-işçiniz amiri tarafından dövülmesine rağmen basına servis ettiğiniz haberde, bir işçi ve memurun kavgası olarak basitleştirdiğiniz olayda, gariban işçiyi işten attığınız halde, memur hakkında niye hala bir işlem yapmadınız.
-Suçsuz ve hukuksuz olarak işten attığınız işçilerin işsizlik maaşı almalarına niye
- Çocuk çocuğu ile açlığa mahkum ettiğiniz aileler, vicdanlarınızı hiç mi rahatsız
- Çok büyük hizmet olarak lanse ettiğiniz, belediyenin boş arazisinde ektiğiniz, domates biberden bu işçilerin ailelerine yardımda bulunacak mısınız, yoksa bir sonraki yılın mahsullerini mi bekleyecekler.
- Ülkemizde ve şehrimizde kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmek için “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” afişi benzeri bir afişi, amirleriniz tarafından dövülen, sövülen gariban işçiler içinde belediye binasına asacakmısınız.
- Seçimden önce maaşlarınıza zam vereceğim diye oyunu aldığınız KHK’lı işçilere, sözünüzü bir dahaki seçime kadar tutacakmısınız.
Siyaset, 13 Ağustos 2020 12:25
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Bahçeli yine CHP'yi hedef aldı
Derince’de kahkaha ve sanat aynı sahnede buluştu
Kocaelili üreticilere bir zirai don uyarısı daha
Ağzını açsa soruşturma açılıyor!
Körfezli İsmail Çelik’ten 8 yıldır haber alınamıyor
Milli maçta o golü atan Aktürkoğlu’ndan Büyükakın’a milli forma
Körfez Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden özel annelere dayanışma mesajı
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı
400 TL’lik yolculuk vatandaşı eziyor
ABD kağıttan imparatorlukmuş
Bu işler bu kadar ucuz mu?
Birçok insan masum ve tamamı tutuksuz yargılanmalı
Başiskele’deki projeler Başkan Özlü’nün takibinde
Dilovası’nda MHP’ye yeni genç üyeler
Başkan Bıyık o okulda da derse girdi
Kitap tutkunu Maksut amca, Alev Alatlı Kütüphanesi’ne hayran kaldı
Zamlar, enflasyonda ciddi artışın habercisi olabilir
Körfezli Rafet ile Poyraz’dan Kick Boksta gururlandıran başarı
MHP'de işler böyle! Görevden alındılar
İzmit’teki Bağ Projesi’nde eğitim süreci başladı
O çay markasından boya çıktı!
Gölcük Saraylı’daki tarihi yapı yeniden ayağa kaldırıldı
Başkan Gökçe sporu sevdiriyor!
Elif Rana Aksoy, Çayırova’daki ses yarışmasının kazananı oldu
Eski bakandan Erdoğan'ı çıldırtacak sözler!
Gazeteci Sadun Çetin’in annesi vefat etti
Tarihin en büyük zammı geliyor!
Erdoğan, Altaylı'yı kuzuya çevirdi!
Doğayla iç içe unutulmaz bir deneyim yaşadılar
Milli iradeye darbe ve milli irade hırsızlığı
Şair, yazar Yılmaz Köksal yeni kitabını Gölcük’te tanıttı
Enflasyon verileri olduğundan daha düşük gösteriliyorsa bu katmerli hırsızlıktır
Karamürselli çocuklara güzel haber!
Mansur Yavaş aday olursa İYİ Parti'nin oyu yüzde 15'e dayanır!
Dilekçe Komisyonu'na binlerce başvuru
Gebze bölgesine dev yatırım
MHP’nin Dilovası yönetimi Erzurumlularla buluştu
Kocaeli’de dijital kart sistemi ile kolay ulaşım
Motosiklet sayısında patlama!
