Hizmet-İş'ten o işçiyle ilgili yeni iddia
Siyaset, 13 Ağustos 2020 01:54Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi adına yapılan açıklamada, İzmit Belediyesi'nde işten çıkarılan işçinin işsizlik maaşı almasınında engellendiği öne sürüldü.
İşte o açıklamanın içeriği: İzmit Belediyesi'nde Şubat ayında amiri tarafından dövülen ve tazminatsız bir şekilde işten atılan temizlik işçisi Bülent Aktop’un, İŞKUR İl Müdürlüğüne işsizlik maaşı alması için yaptığı müracaat, belediyenin art niyetli olarak NİŞKUR’a yapmış olduğu bildirim den dolayı reddedildi.
Hizmet-İş sendikası Kocaeli Şube başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, İzmit belediyesinden haksız yere atılan diğer işçiler gibi, amiri tarafından dövülen hiç bir suçu yokken 5 ay sonra işten çıkarılan Bülent Aktop da, tazminatsız olarak işten çıkarılmış, en doğal hakkı olan işsizlik maaşından yararlanması İzmit belediyesi tarafından engellenmiştir. İşsiz bırakılan, iş bulana kadar çoluk çocuğunun geçimlerini sağlamak İçin bunca yıl pirim ödedikleri işsizlik fonundan yaralanmaları İzmit belediyesi yetkilileri tarafından bilerek engellenmiştir.
İşçileri açlığa mahkum eden vicdanı kararmış bu anlayışı tüm kamuoyu ve işçiler görmektedir. Tüm bu keyfi uygulamalara imza atan sayın İzmit belediyesi yetkililerine soruyoruz.
-işçiniz amiri tarafından dövülmesine rağmen basına servis ettiğiniz haberde, bir işçi ve memurun kavgası olarak basitleştirdiğiniz olayda, gariban işçiyi işten attığınız halde, memur hakkında niye hala bir işlem yapmadınız.
-Suçsuz ve hukuksuz olarak işten attığınız işçilerin işsizlik maaşı almalarına niye
- Çocuk çocuğu ile açlığa mahkum ettiğiniz aileler, vicdanlarınızı hiç mi rahatsız
- Çok büyük hizmet olarak lanse ettiğiniz, belediyenin boş arazisinde ektiğiniz, domates biberden bu işçilerin ailelerine yardımda bulunacak mısınız, yoksa bir sonraki yılın mahsullerini mi bekleyecekler.
- Ülkemizde ve şehrimizde kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmek için “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” afişi benzeri bir afişi, amirleriniz tarafından dövülen, sövülen gariban işçiler içinde belediye binasına asacakmısınız.
- Seçimden önce maaşlarınıza zam vereceğim diye oyunu aldığınız KHK’lı işçilere, sözünüzü bir dahaki seçime kadar tutacakmısınız.
Siyaset, 13 Ağustos 2020 01:54
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
