Erken seçim olacak mı, ne zaman olacak?
Siyaset, 15 Temmuz 2020 04:44Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay ve Saadet Partisi eski Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak erken seçim tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Günay, 2022 haziran ayından önce erken seçim beklediğini söyledi.
TV5 Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Ali Kayacı’nın sunduğu Buluşma Noktası programına katılan Saadet Partisi eski Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’de 2023’ten önce erken seçim olacağını söyledi.16 Nisan 2017’de yapılan referandumla anayasada yapılan değişikliğe dikkat çeken Kamalak ve Günay, anayasanın 116. maddesinde yer alan, “Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir” ifadesi gereğince, seçimin 2023’ten önce yapılacağını söyledi.
TBMM ERKEN SEÇİM KARARI ALIRSA, CUMHURBAŞKANI YENİDEN ADAY OLABİLİR
Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Erken seçim mutlaka olacaktır. Hiç tereddütünüz olmasın. Anayasanın 116. maddesine göre, biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımız şuan ikinci dönemini icra ediyor. Eğer erken seçim olmayacak olursa, Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı için yeniden aday olamaz ama erken seçim olursa aday olur.
TBMM ERKEN SEÇİM KARARI ALIRSA, CUMHURBAŞKANI YENİDEN ADAY OLABİLİR
Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Erken seçim mutlaka olacaktır. Hiç tereddütünüz olmasın. Anayasanın 116. maddesine göre, biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımız şuan ikinci dönemini icra ediyor. Eğer erken seçim olmayacak olursa, Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı için yeniden aday olamaz ama erken seçim olursa aday olur.
Madde 116. TBMM erken seçim kararı alırsa Cumhurbaşkanı yeniden aday olabilir. Ve olacaktır da. Cumhurbaşkanı kendisi kararı alamaz. Erken seçime hiçbir milletvekilide karşı çıkamaz” dedi.
CUMHURBAŞKANI, SEÇİME GİRME HAKKI KAZANACAK
Kültür ve Turizm Eski Bakan Ertuğrul Günay’da bu görüşe katıldığını ifade ederek, seçimin 2023’e kalmayacağını belirtti.Günay, “Yeni anayasaya göre, 2023’ün Haziran’ın da olması gerekiyor seçim. Türkiye’de 4 yılı aşan seçim tarihi olmadı, 5 yıl olmadı. 3 yıl ile 4 yıl arasında seçimler var. 2021 Haziran’ın da 3 yıl, 2022 yılında 4 yıl doluyor. Ben 2022’nin Haziran’ından önce bir seçim bekliyorum.Sayın Kamalak’ın görüşüne de katılıyorum, bugünkü anayasaya göre Cumhurbaşkanı 5’er yıldan iki kere seçiliyor ama ikinci seçimi sırasında süresi dolmadan meclis seçim kararı verirse o da süresini tamlayamadığı için yeniden seçime girme hakkı kazanıyor” dedi.
Siyaset, 15 Temmuz 2020 04:44
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
