Vatandaştan IBAN isteyip yandaşa 3-4 maaş bağlamak

Siyaset, 17 Haziran 2020 23:29

İYİ Parti'nin İzmitli lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener, zor durumdaki vatandaştan IBAN isteyip yandaşa 3-4 maaş bağlamak insanlığa sığmaz dedi.

Vatandaştan IBAN isteyip yandaşa 3-4 maaş bağlamak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündemi değerlendirdi.Akşener, grup toplantısında bir süre konuştuktan sonra, "Madem memleket masasına çemkirdiniz işte size milletin kürsüsü. Bu kürsüde milletin derdi konuşulur. Şimdi esnafın konuşma zamanı." diyerek sözü Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven'e bıraktı.İsa Güven'in yaptığı konuşmanın ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener değerlendirmelerine sürdürdü.
 
Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;
 
İktidarın rahatlatan açıklamalarına dikkat etmeyelim. Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu’nun çekimser açıklamalarının altında yatanlara dikkat edelim."
 
ÇİRKİN ELLERİNİZİ KADINLARIN ÜZERİNDEN ÇEKİN"
 
Kurallara uyalım ki sağlık ordumuzun işini kolaylaştıralım. Başak Demirtaş’a saldırı ne ilk ne de son olacaktır. Benzeri çirkin saldırıları yaşamış bir kadın olarak umarım ki son olur ama bu bir zihniyet meselesi.Bizi yönetenler bu konuda net bir tavır almadıkları sürece bu çürümüşlük devam edecektir. Onun için sayın Erdoğan başta olmak üzere Türkiye’yi yönetenleri bu konuda tutum almaya davet ediyorum.Buradan bir kez daha sesleniyorum yeter. Çirkin ellerinizi kadınların üzerinden çekin artık."
 
DAMADININ MASALLARINA ARTIK KİMSE İNANMIYOR"
 
Geçtiğimiz hafta bu kirli zihniyetin ifşa oluşuna şahit olduk. Binlerce trol hesap kapatıldı. Türkiye uluslararası toplumda rezil edildi.
 
Nedir bu trol ordusu; Birinci görevleri Sayın Erdoğan’ı övmek, ikinci görevleri bize sövmek. Türkiye parayla kendini alkışlatan bir yönetimi hak etmiyor. Türk milleti böylesine çapsız bir siyaseti hak etmiyor.Gelişmiş ülkelerde siyasette trol hesap kullanmak büyük ayıp olarak görülüyor. Ama bu arkadaşlar bırakın utanmayı bu sahtekarlığı savunuyorlar.Sen gidip istihdam oluşturup sahte hesaplar açtırmışsın, millete hakaretler ettirip, iftiralar attırmışsın.
 
Sonda da çıkıp savunuyorsun.Sayın Erdoğan senin trollerinden artık kimse korkmuyor. İYİ Parti o korku duvarını yıktı. Damadının masallarına da artık kimse inanmıyor.Çünkü senin trollerin sanal ama 3 bin 600 ek gösterge bekleyenler, atanamayan öğretmenler, işsiz milyonlarca genç gerçek.Telefon açın siz neden sahtekarlık yapıyorsunuz diye sorun. Sorun ki belki utanır temiz siyasete mecbur kalırlar. Türkiye son 10 yıldır her türlü kirli tezgaha sahne oldu."
 
YAZIKLAR OLSUN SİZE
 
"İktidardakiler hatalarını gördüler zannettik. Ülkeyi 15 Temmuz’a getiren ayak oyunlarından ders aldılar sandık. Hey yah yanılmışız. Çünkü onlar kandırılmamışlar.AKP’li bir genç yönetici canlı yayında itirafta bulundu. “FETÖ’cülerle kol kola girdik” aynen böyle dedi.İstifa etmesi görevden alınması bu kirli ittifakı aklamaz. Sayın Erdoğan, kumpaslarla askerlerimiz, sivillerimiz özellikle mi FETÖ’cülere kırdırıldı.İktidar hesaplarınızı vatanını milletini seven insanları teröristlere kırdırmak üzerine mi yaptınız. Güç sevdanız yerin dibine batsın. Devlet yönetme anlayışınız yerin yedi kat dibine batsın. Yazıklar olsun size."
 
TROL HESAPLARLA ÇİZDİKLERİ RESMİN BOYALARI AKIP GİDİYOR"
 
AKP iktidarının en çok korktuğu şey de gerçekleri konuşmak. O yüzden şimdi darbe tartıştırıyorlar. Sayın Demirel’in dediği gibi “Meseleyi mesele etmezsen mesele olmaz” sanıyorlar. Vatandaş artık gerçeği görüyor.Kendileri işsizken, tencereyi kaynatmakta zorlanırken, Saraya kapanan Sayın Erdoğan ve çevresinin sürdüğü sefayı sürüyorlar.
 
Son bir yılda işsiz kalan bir milyon 200 bin vatandaş gerçeği biliyor. Trol hesaplarla çizdikleri resmin boyaları akıp gidiyor.Milletçe sevdiğimiz gurur duyduğumuz sporcumuz da olsa, bankaya güreşçi atanınca atama bekleyen kalifiye vatandaşımızın gururu inciniyor. Zor durumdaki vatandaştan IBAN isteyip yandaşa 3-4 maaş bağlamak insanlığa sığmaz.Eskilerini çözemediği gibi Türkiye’yi yeni sorunlara sürükleyen bu ucube sistemdir.
 
Milletimizi mutsuzluğu mahkum eden bu ucube sistemdir. Vakit kaybetmeden iyileştirilmiş parlamenter sisteme geçmek yaralarımızı sarmak zorundayız. Milletimizin iyiliği için ilk gitmesi gereken bu ucube sistemdir.İktidarın, yandaşları iki ev az satınca olağanüstü toplandığı ama esnaf kan ağlarken duymazdan gelen iktidar.
 
AKŞENER KÜRSÜYÜ ESNAFA BIRAKTI
 
Madem memleket masasına çemkirdiniz işte size milletin kürsüsü. Bu kürsüde milletin derdi konuşulur. Şimdi esnafın konuşma zamanı.Ankara Kahveciler Esnaf odası Başkanı Sayın İsa Güven. Esnafın kürsüsünden vatandaşın derdini konuşmak için sözü size bırakıyorum."
 
ESNAF TÜRKİYE'NİN AYNASIDIR
 
"İsa Güven'in yaptığı konuşmanın ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener konuşmasını kaldığı yerden sürdürüyor;Bizim için esnaf Türkiye’nin aynasıdır. Turizm iyi durumda mı, kötü durumda mı, esnafın durumundan anlarsınız. Ekonomi iyiye mi gidiyor, kötüye mi gidiyor, esnafın durumundan anlarsınız.Milletimiz umutlu mu, değil mi, esnafın durumundan anlarsınız. Ve bilin ki esnaf zor durumdaysa, Türkiye zor durumda demektir.
 
Esnaf fakirleşiyorsa, Türkiye fakirleşiyor demektir. Türkiye’de 1,8 milyon esnafımız var. Bunun 329 bini perakende satış yapıyor. 127 bin işyeri, gıda hizmeti sağlıyor. Üç ay boyunca kapalı kalan bu işletmelerin çoğu açılmış olsa da salgından önceki cirolarının yarısını bile yapamıyorlar.Çalışanları ve ailelerini de hesaba kattığınızda, esnafımızın içine düştüğü darboğaz, 20 milyona yakın vatandaşımızı etkiliyor.
 
AKŞENER'DEN İKTİDARA ESNAFLAR İÇİN TEKLİF
 
Esnafımızın 2020 Mart ayından itibaren, yıl sonuna kadarki bütün vergi ve SGK ödemeleri, Ocak 2021’den başlamak ve vade farksız 24 ayda ödenmek üzere, yapılandırılsın. Buna, elektrik su ve doğalgaz faturaları da dâhil edilsin.Zaten işlerine “kaldıkları yerden” devam edemeyen esnafımız, yakın gelecekte bu borç yükü altında ezilme tehlikesi ile karşı karşıya…Bugün, azalan talep ve artan maliyetler nedeniyle, zor günler geçiren esnafımızın önemli bir kısmı, dükkânını açtığında, iş yerini kapalı tutmaktan daha fazla zarar eder duruma düşebilir. İ
 
şte bu nedenle “Her haneye, kişi başına 500 lira doğrudan devlet yardımı” önerimiz, tam da bu esnafımız için hayati önem taşıyor.Önermek bizden, uygulamak sizden. Alın, uygulayın. Dişe dokunur destek, işte böyle olur. Japonya Merkez Bankası, Mayıs ayında sadece KOBİ’ler için toplam 695 Milyar dolar büyüklüğünde sıfır faizli finansman paketi açıkladı.Sadece KOBİ’leri için GSYH’sının yüzde 13,6’sını ayırdı. Bize oranlarsak sadece KOBİ’lerimiz için yaklaşık 700 Milyar lira ediyor.Damat Bakan’ın Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketinde, doğrudan destekler, GSYH’mızın %3’ünü bulmuyor."
 
İKTİDARA GELDİĞİMİZDE HERKES BOLLUKTAN PAYINI ALACAK
 
"Biz esnafın derdini Türkiye’yi zenginleştirerek çözeceğiz. Milletin cebi para görecek ki, esnaf da kalkınsın. 21inci yüzyıl siyasetinde, hukuk var, adalet var, demokrasi var.21inci yüzyıl siyasetinde, çağın gerisinde kalmış değil, çağı yakalamış bir yönetim anlayışı var. 21inci yüzyıl siyasetinde, suni gündemler değil, vizyon var, somut projeler var.Kimse umudunu yitirmesin. Biz bu anlayışla, projelerimizi ortaya koyuyoruz.
 
İktidara geldikten kısa süre sonra, Türkiye’yi bir bolluk dönemiyle tanıştıracağız. Herkes bu bolluktan payını alacak. Sadece zenginler değil, en alt gelir grupları da tüketebilecek.Yalnızca hayatta kalmak için değil, keyfi için, sevdikleri için, çocukları için para harcayabilecek. Tüketim tabana yayıldıkça, dükkanlar yeniden dolup taşacak.
 
Esnafın geliri artacak. Ekonominin çarkları yeniden dönecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.Irak’ın kuzeyine bir hareket başlatıldı bütün Mehmetçiği korusun ayaklarına taş değmesin.Biliyorsunuz Irak’taki seçimlerin ardından, yeni hükümeti kurma çalışmaları, Türkmenler için bir yılan hikayesine döndürüldü. Türkmenlere bir bakanlık verilmişti. Ancak ipe un serildi.
 
Türkmenlerin o bakanlığı alamadığını gördük.Türkiye’de yaşayan her bir insanın müthiş bir sevinç yaşadığını gördük. Gerek nüfusu, gerekse aldığı oylar göz önüne alındığında, Türkmenlerin bu hükümette yer alması gerekirken, türlü oyunlarla kardeşlerimizin hakları, gasp edilmeye çalışıldı.Başta Sayın Erdoğan olmak üzere, ilgili kurumlarımızı, Türkmeneli’nin bu hakkının teslimi için, gerekli girişimleri yapmaya davet ediyorum.
 
Suriye’de, YPG’nin Cenevre görüşmelerinde, meşru bir aktör kimliği kazanması amacıyla atılan adımlara, engel olamadınız. Bir TV programında söylemiştim James Jafrey’in başkanlığında Irak’ın kuzeyinde olduğu gibi Suriye’nin kuzeyinde de bir terör devletçiği kuruluyor. Bari, Irak’taki Türkmenlerin, hakkının hukukunun çiğnenmesine seyirci kalmayın. 40 yılda bir, bu ülkenin milli menfaatleriyle örtüşür bir adım atın.Çünkü Irak yönetiminde söz sahibi Türkmenler, Türkiye için de büyük bir güç olur.
 
Yaşadıkları tüm zorluklarda, “POYRAZ” essin diye bekleyen Türkmen kardeşlerimizin, bu noktada yalnız bırakılmalarına gönlümüz razı olamaz. Türkmen’in öz yurdunda garip kalmasına, vicdanımız seyirci kalamaz.Buradan söz veriyorum; Biz gelince hiçbir kardeşimiz, “Neredesin kavim gardaş?” diye sormayacak. Çünkü biz gelince, “POYRAZ” esecek. Biz gelince, Türk gelecek.
 
Bu vesileyle, bir kez daha; Selam olsun Türkmeneli’ne. Selam olsun “Türk menem” diyenlere. Türkmeneli var olsun, Tanrı Türk’e yar olsun. Toplantımızı şereflendirdiniz. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun.  

Siyaset, 17 Haziran 2020 23:29

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Ey siyaset bunu yapmaktan vazgeç!

Ey siyaset bunu yapmaktan vazgeç!

En İyi Narkotik Polisi Anne eğitimi

En İyi Narkotik Polisi Anne eğitimi

Yine mi sen Kartepe!

Yine mi sen Kartepe!

Kocaeli’de 24 saat kesintisiz ulaşım

Kocaeli’de 24 saat kesintisiz ulaşım

Yıpranan şadırvan yenilendi

Yıpranan şadırvan yenilendi

Bayram ikramiyesi için net rakam

Bayram ikramiyesi için net rakam

Sınır tanımadan haysiyet cellatlığı yapıyorsunuz

Sınır tanımadan haysiyet cellatlığı yapıyorsunuz

Gebze Ticaret Odası üyelerine güç katacak hamleler

Gebze Ticaret Odası üyelerine güç katacak hamleler

Özel Kocaeli Bilnet Okulları öğrencisinden gururlandıran başarı

Özel Kocaeli Bilnet Okulları öğrencisinden gururlandıran başarı

MHP’liler Körfez’de sahada

MHP’liler Körfez’de sahada

Gebze Eskihisar Sahili’nde dip temizliği 

Gebze Eskihisar Sahili’nde dip temizliği 

MHP Dilovası’nda yeni görevlendirme

MHP Dilovası’nda yeni görevlendirme

Erdoğan konuşurken alanı terk ettiler

Erdoğan konuşurken alanı terk ettiler

Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Kuvvetli yağış bekleniyor!

Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Kuvvetli yağış bekleniyor!

Halkın yüzde 70'i iktidar değişmeli dedi!

Halkın yüzde 70'i iktidar değişmeli dedi!

Tarihi İzmit Saat Kulesi’nde son rötuşlar

Tarihi İzmit Saat Kulesi’nde son rötuşlar

Kartepe karanlığa terk edildi

Kartepe karanlığa terk edildi

Derince Belediyesi’nden ücretsiz resim ve İngilizce kursu

Derince Belediyesi’nden ücretsiz resim ve İngilizce kursu

Depremde hayatını kaybedenlerin anısına İzmit’te çorba ikram edildi

Depremde hayatını kaybedenlerin anısına İzmit’te çorba ikram edildi

Halk Ekmek’te Ramazan pidesi 10 TL daha ucuz!

Halk Ekmek’te Ramazan pidesi 10 TL daha ucuz!

Haine hain demek suç değildir

Haine hain demek suç değildir

Sigara ile ilgili yeni yasaklar!

Sigara ile ilgili yeni yasaklar!

Diliskelesi Kültür Merkezi için ilk kazma vuruldu

Diliskelesi Kültür Merkezi için ilk kazma vuruldu

MHP’de Kamil Akın Kocaeli il Başkanı oldu

MHP’de Kamil Akın Kocaeli il Başkanı oldu

Tehdit ve taciz iddiaları gündeme gelen MHP İl Başkanı Batı istifa etti

Tehdit ve taciz iddiaları gündeme gelen MHP İl Başkanı Batı istifa etti

Başkan Söğüt, 6 Şubat deprem şehitlerini unutmadı

Başkan Söğüt, 6 Şubat deprem şehitlerini unutmadı

Kocaelispor maçında tribünden düşerek hayatını kaybetmişti, toprağa verildi

Kocaelispor maçında tribünden düşerek hayatını kaybetmişti, toprağa verildi

Kızılay'da sapık şoku! Telefonundan görüntüler çıktı

Kızılay'da sapık şoku! Telefonundan görüntüler çıktı

KOTO’dan deprem ve hazırlık gerçeğini hatırlatan sergisi 

KOTO’dan deprem ve hazırlık gerçeğini hatırlatan sergisi 

İzmit’te muhtarların talep ve önerileri dinleniyor

İzmit’te muhtarların talep ve önerileri dinleniyor

Gram altına yoğun talep

Gram altına yoğun talep

Erdoğan'a hakaret davalarında rekor artış!

Erdoğan'a hakaret davalarında rekor artış!

Memurlar bu pazar seçim olsa bakın kime oy veriyor

Memurlar bu pazar seçim olsa bakın kime oy veriyor

İzmit Belediyesi, MHP’li Kazan’ın iddialarını yalanladı

İzmit Belediyesi, MHP’li Kazan’ın iddialarını yalanladı

Büyükakın: Asıl sıkıntı, afetlere hazırlık süreci

Büyükakın: Asıl sıkıntı, afetlere hazırlık süreci

Türkkan, İSU ihalelerini TBMM gündemine taşıdı

Türkkan, İSU ihalelerini TBMM gündemine taşıdı

Deprem şehitleri Derince’de anıldı

Deprem şehitleri Derince’de anıldı

Kocaeli’nin tüm ilçelerinde entegre gece hatları oluşturulacak

Kocaeli’nin tüm ilçelerinde entegre gece hatları oluşturulacak

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şirin: Depremin yıkıma dönüşmesi kader değil

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şirin: Depremin yıkıma dönüşmesi kader değil

Emekli maaşları 15 bin TL artacak mı?

Emekli maaşları 15 bin TL artacak mı?