Ona çamur at, buna çamur at bunlar kolay işler
Siyaset, 21 Mayıs 2020 10:12DEVA Partisi lideri Ali Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeni partilerle ilgili 'FETÖ organizasyonu' suçlamasına yanıt verdi. Babacan, "Bahçeli, 20 banka iflas ederken, Türkiye fakirleşirken ne yapmış onu anlatsın. Şu anda iktidar güçleri ellerinde, Türkiye’yi sıkıntılı durumdan çıkarmak için ne yapıyorlar, onları anlatsınlar. Ülkeye hangi faydası dokunuyor? Ben bunu çok merak ediyorum. Yoksa ona çamur at, buna çamur çok kolay işler" diye konuştu.
DEVA Partisi lideri Ali Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeni partilerle ilgili 'FETÖ organizasyonu' suçlamasına yanıt verdi. Babacan, "Bahçeli, 20 banka iflas ederken, Türkiye fakirleşirken ne yapmış onu anlatsın. Şu anda iktidar güçleri ellerinde, Türkiye’yi sıkıntılı durumdan çıkarmak için ne yapıyorlar, onları anlatsınlar. Ülkeye hangi faydası dokunuyor? Ben bunu çok merak ediyorum. Yoksa ona çamur at, buna çamur çok kolay işler" diye konuştu.
Babacan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın da ithalat ile ilgili açıklamasını gündemine alarak, "Türkiye’yi içe kapatma girişimleri davul çala çala geliyor. Türkiye'yi kapatıp küçülterek yönetmek istiyorlar" yorumunda bulundu.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Karar TV'de Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sorularını yanıtladı. Ekonomideki krizle ilgili Koronavirüs'ün ortaya çıktığı ilk günlerde merkez bankalarının swap anlaşmaları içerisinde Türkiye’nin de bulunması gerektiği yönünde tavsiyede bulunduğunu söyleyen Babacan, “Türkiye kendi problemlerini çözmekle meşgul, dünyada neler oluyor farkında değil. Hükümetin böyle bir oryantasyonu yok. Türkiye’de bu işten paçasını nasıl kurtarır anlayışı var şu anda. Kendi derdine düşmüş durumda. Merkez Bankasının rezervleri zaten erimişti. Salgın öncesinde genç işsizlik yüzde 27’yi bulmuştu” dedi.
"IMF aleyhtarlığı yapıp destek talep etmek siyaseten uygun olmuyor"
Aşılmayacak kriz olmadığını, daha önce birçok krizi yönettiklerini söyleyen Babacan “Ben bakan olduğum gün Hazine yüzde 66 ile borçlanıyordu. Enflasyon yüzde 29’du. Biz bunu iki yılda tek haneye indirdik. Hepsi çözülür. Yeter ki akılcı işler yapılsın. Swap anlaşmaları 15 büyük merkez bankasının yaptığı anlaşmalardır. Küçük ülkeler bile 30 milyar dolarlık anlaşmalar yaptı. IMF de bir kaynak ama o kadar batı karşıtlığı ve IMF aleyhtarlığı yapıp destek talep etmek siyaseten uygun olmuyor” diye konuştu.
Babacan, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘memleket Masası’ önerisine sert cevap veren Taha Akyol’a yönelik ağır ifadeler kullanan MHP lideri Bahçeli’nin açıklamalarıyla ilgili de şöyle konuştu:
""İktidar tarafında sürekli seçmenine bir düşman gösterme gayreti var. Çünkü sorunlar çözülmüyor. Taha Bey’le ilgili olaya üzüldüm. Kendisini aradım. Bugün Taha Bey olur, yarın bir başkası olur” dedi. Savaş eden iki ülke arasında bile arka planda çalışan bir iletişim mekanizması olduğunu söyleyen Babacan, Türkiye Masası çağrısı ile ilgili “Diplomasinin gereğidir bu. Ancak siyasi partiler arasındaki ilişkiler çok düşmanca. Bu iktidar tarafının ihtiyacından kaynaklanıyor. Diyaloğa biz her zaman açığız. Savaşan ülkeler arasında arabuluculuk çok yaptık. Gerçekten beraberce bir şeyler yapalım arayışı varsa, gerçekten bir diyalog arayışı varsa bunun yolları bellidir. Bu tür çağrılar televizyonlardan duyurulmaz. Önce bir altyapısı hazırlanır. Geri plan hazırlığı olur” değerlendirmesinde bulundu."
Siyaset, 21 Mayıs 2020 10:12
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Hisarcıklıoğlu'ndan kredi faizi tepkisi
Kocaeli’de manav şivesi bir kitapta toplanacak!
Vefat eden başkanla ilgili haberi yalan çıkan İzmitli gazeteci kalp krizi geçirdi
Saadet, Erdoğan'a destek verecek mi?
İşte emeklilerin kesinleşen zam miktarı!
Gölcük Belediyesi bu eğitimle vatandaşa birçok konuda faydalı bilgiler aktaracak!
Konakta Bir Düğün adlı komedi oyunu, Körfez’de sahne aldı
Öcalan katil ve bir katil olarak geberecek!
İmamoğlu ile ilgili o haber yalan çıktı!
Gebze Ticaret Odası yönetiminden üyelere yalın dönüşüm desteği
Derinceli genç yazar Sudan okurlarıyla İstanbul’da buluştu!
Sarıdoğan: Türkiye’nin adalete ve ahlaklı siyasete ihtiyacı var
Sağlık sistemi çöküşte, meclis işlevsizleştirildi
Kartepe tramvayında ilk ray yerleştirildi
Euro cinsinden asgari ücret artışında Türkiye en düşük ikinci ülke
Kartepe’de karavan parkı sinek avlıyor!
Adapazarı-Gebze treni daha fazla kişiye hizmet verebilir
Başkan Gökçe: En büyük hedefimiz üreticiyi desteklemek
Bir Şehir Hastanesi yerine 25 tane semt hastanesi yapılırdı!
KOTO ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sağlık Komitesi’nden işbirliği mesajı
Zeray GYO’nun halka arzına 2 kat talep
İzmit’te 3 gün bu saatler arasında elektrikler kesilecek
Hısım akraba yönetimi!
Körfez’de NİMOSK Karting Yarışı ilgi ve heyecanla takip edildi
Anahtar Partisi Karamürsel İlçe Yürütme Kurulu toplandı
Belediye Başkanı Gülşah Durbay amansız hastalığa yenildi
Belediyeyi eleştiren gazetecilere ağır hakaretler etti
Karşılıksız çeklerde rekor artış
Kışın araç sahiplerinin bu ihmali binlerce liralık masraf çıkarıyor!
Köfteci Yusuf'ta dönerin içinden çivi çıktı!
Kartepe’nin sahibi yok!
Gölcük’te Bilgin Caddesi yenilendi
Ebru Teğmen ünlü iş insanının şirketinde işe başladı
Suça karışmamış PKK'lı ifadesi hangi aklın, hangi hukukun ürünü?
Emekli maaşıyla yaşamını sürdüremediği için çöplerden kağıt topluyor
Kocaeli’nin geleceğini şekillendiren yatırımlar
KOÜ’de servis araçları kullandırılmayan personellere yol masrafları ödensin!
Vali Aktaş, MÜSİAD’ın o programına katıldı
TMO'da rekor zarar! Çiftçi topraktan kopartılıyor
