Diyanet para harcamaya doymadı
Gündem, 19 Mayıs 2020 04:18Kurumların 4 ayda bütçeden yaptıkları harcamalar netleşti. Diyanet İşleri Başkanlığı 4 ayda yaptığı 3.8 milyar liralık harcama ile 7 bakanlığı geride bıraktı. Cumhurbaşkanlığı’nın 4 aylık harcaması 875.1 milyon lira oldu. En fazla harcamayı ise bütçeden en fazla payı alan Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre, Cumhurbaşkanlığı’nın nisan ayı harcaması 120.9 milyon lira oldu. Cumhurbaşkanlığı’nın bütçe başlangıç ödeneği 3.1 milyar liraydı. Sonrasında aktarmalarla 3.5 milyar liraya çıkarıldı. Cumhurbaşkanlığı’nın 4 aylık harcama toplamı da 875.1 milyon lira oldu. Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı nisan ayında 911.4 milyon lira harcama yaptı. 11.5 milyar lira olan ödenek toplamından 4 ayda 3.8 milyar lira kullanan Diyanet 4 aylık harcaması ile toplam 7 bakanlığı geçti. Diyanet’in harcaması ile geride bıraktığı bakanlıklar şöyle: İçişleri, Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Kültür ve Turizm, Sanayi ve Teknoloji, Çevre ve Şehircilik ile Ticaret Bakanlığı.
ZİRVEDE HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI VAR
Bütçeden her yıl en fazla pay Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ayrılıyor. 4 ayda en fazla harcama da Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapıldı. Bakanlığın nisan ayı harcaması 47.3 milyar liraya çıktı. Bütçeden 468.8 milyar lira ile en fazla payı alan Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 4 aylık harcamalarının toplamı 165 milyar lira oldu. Bakanlık bütçesinden ihtiyaç halinde diğer kurumlara aktarma yapabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 4 aylık harcama toplamı 42.6 milyar lira oldu. Sağlık Bakanlığı 60.3 milyar lira olan ödenek toplamından 4 ayda 19 milyar lira harcama yaptı. Adalet Bakanlığı 4 ayda 7.6 milyar lira, Milli Savunma Bakanlığı da 16.7 milyar lira harcama yaptı.
Gündem, 19 Mayıs 2020 04:18
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Son 4 ayda binlerce kişi işsiz kaldı
Körfez RAM’dan BDT eğitimi
Saadet’in Kartepe kongresinde dikkat çeken sözler
Körfez’de denizden 50 araç lastiği çıktı
Çocuğun anlayacağı basit bir şeyi Erdoğan'a yıllarca anlatamadılar
Eleştiren ve düşünenler, kendini akademide değil cezaevinde buluyor
Eski Başbakan Davutoğlu: Maddi sıkıntı yaşıyorum
Başkan Gökçe’den Ramazan’da dayanışma ve birlik, beraberlik çağrısı
Gürkan Karaçam yeni bir kavram ortaya attı! Zihinsel egemenlik
Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi
Ramazan boyunca zam yapılmayacak!
Çayırova’da Ramazan coşkusu
Güneşi görenler soluğu Ormanya’da aldı
MHP Dilovası’nda en genç üye bayrağı el değiştirdi!
Gebze Ticaret Odası önce ihracatın liderlerini ödüllendirdi, sonra istişare için toplandı
İzmit’te Kent Lokantalarında ücretsiz iftar
Başkan Gökçe iş insanlarına DERTAŞ’ı anlattı
Kartepe’deki o cami ilk teravihle açılıyor
Gölcük’te çocukların yüzlerini güldüren gösteriler
Danışmanlık Sektörü KOTO’da buluştu
Tren bilet fiyatları çok yüksek! Yaparsa kim yapar?
Kocaeli’de iftar sofralarının adresi: Antikkapı!
Bahçeli yine Erdoğan gibi konuştu! Kelimeler birebir aynı
İstanbul'a meydan okuyoruz, Kocaeli sanatın da merkezi olacak
Erdoğan, Özel'e çık karşıma diyecek!
Sigaraya zam geldi!
Milletin yarısını zekata muhtaç hale getirdiniz
Çayırova’da Türk Halk Müziği korosu dinleyicilerden tam not aldı
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar’dan Büyükakın’a teşekkür
Derince’deki Basın Sitesi’nde öğrenciler her gün risk altında
Başkan Hürriyet: İzmit’te Ramazan boyunca sofralarımız herkese açık olacak
Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda anlamlı program
Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
MHP’nin yeni il başkanından, Vali Aktaş’a ziyaret
KOTO’dan Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
Kocaeli’de Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Kaya artık kendi kliniğinde
Dağcılar Kandıra’da denize girdi
Yaşattıklarınız sahtedir ve sahteciliktir
Bunun adı eşkıyalık! Yaşlı adama saldırdılar
