Hepimiz Canan, hepimiz Bernayız bugün
Siyaset, 18 Mayıs 2020 22:20CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sanatçı Berna Laçin, avukat Feyza Altun ve gazeteci Nevşin Mengü gibi isimlere yönelik atılan cinsiyetçi, çirkin paylaşımlara yönelik açıklama yapan CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya: "Tehditleriniz, hakaretleriniz ve yalanlarınıza aynıyla yanıt vermeyişimiz, insanlıktandır" dedi.
"ÇEKİN ELİNİZİ GELECEĞİMİZDEN!"
Başkan Kaya; "Hiçbir sorunumuz ve sıkıntımız yokmuş, kalmamış gibi sürekli gündem kadın! Canı sıkılan kadınlara saldırıyor. Gücü yeten kadınlara saldırıyor. Ama biz kadınlar bu gibi zihniyetlerin karşısında zoru yenmenin, özgürleşmenin, kurtuluşun yolunun mücadeleden, direnişten, el ele vermekten geçmekte olduğunu biliyoruz. Kadınlar, haklarını alana, özgürleşip, kurtuluşlarını sağlayana kadar her türlü bedeli ödemeye hazırdır. Bırakın artık kadınların yakasını. Hayatımızdan ve geleceğimizden elinizi çekin!Gerçek gündeme gelin. Ülkemin, başı bağlı, başı açık, ojeli, kınalı, türbanlı, çarşaflı, etekli, pantolonlu ne fark eder ki? Kadın aç, işsiz, şiddete uğruyor, temsilde adalet yok! Ölüyor kadınlar ama halen "Yeşil noktalı, yerli ve milli olduğunu iddia eden, hesaplarla hesaplaşıyoruz" şeklinde konuştu.
"O ZAMAN NEREDEYDİ BU ANLAYIŞ?"
"Yeşil noktalı ‘yerli ve milli hesaplardan’ kadınlara taciz, küfür, tehditler yağarken neredeydi bu anlayış?" diyen CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya yaptığı açıklamada; "Yaşamın her alanında kadınlara dönük cinsiyetçi saldırıların artması apayrı bir gerçeklikken, bu saldırılar karşısında hiç bir yaptırım uygulamayan erkek egemen bakış 'Yeşil noktalarla etik kurallara uyalım' diyor. Etik ilkelere noktalarla değil, etik ilkelere inanılarak ve riayet edilerek uyulur hatırlatalım" dedi.
"TECAVÜZ LİSTESİ HAZIRLAYANLARA HANGİ RENGİ KOYACAKLAR?"
CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya açıklamasının devamında; "Bu etik kurallar söylenildiği zaman değil asıl yapıldığı, uygulandığı zaman kıymetli olur. Çünkü sözde etik kuralları uyduğunu söyleyen hesapların yarısından çoğunda nefret söylemi, cinsiyetçi hakaretler, küfürler var. Şimdi sormak istiyorum; "Bu anlayış, CHP İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu, sanatçı Berna Laçin, avukat Feyza Altun ve gazeteci Nevşin Mengü gibi isimleri tehdit ederek sosyal medya hesabı üzerinden tecavüz listesi hazırlayanlara hangi renkli noktayı koymayı düşünüyor?" şeklinde konuştu.
"AYNI YANITI VERMEYİŞİMİZ İNSANLIKTANDIR"
;
Bugünün Türkiyesi'nde boşandığı kocası tarafından öldürülen, ayrılmak istediği için işkence gören, şort giydiği için darp edilen, sırf çok güzel olduğu için 'Ya benimsin ya kara toprağın' diyerek ölüme mahküm edilen kadınlara yaptıkları yetmiyormuşcasına, "Kadına Yönelik Şiddet” suçunun organize kötülük şeklinde sosyal medya üzerinden sürdürüldüğüne tanıklık ediyoruz. İzmit Kadıköy Mahallesi Hayırsevenler Camii Dernek yöneticisi Kadir Gözoğlu’nun da içinde bulunduğu bu ahlaksız guruba sesleniyoruz; "Ahlaksızlığın yolu bizim yalnız olmadığımızı görene kadar olduğundan, özrünüzü kabul etmiyoruz! Özürü de yoktur, izahı da. Bizim nazarımızda ne millisiniz ne de yerli! Tehditleriniz, hakaretleriniz ve yalanlarınıza aynıyla yanıt vermeyişimiz, insanlıktandır. Şunu bilin ki, bu ülkenin nice yüz akı olmuş kadını, çaresiz değil. Yüreksiz değil! Hele ki yalnız hiç değildir. Hepimiz Canan, hepimiz Bernayız bugün!" ifadesini kullandı.
Bugünün Türkiyesi'nde boşandığı kocası tarafından öldürülen, ayrılmak istediği için işkence gören, şort giydiği için darp edilen, sırf çok güzel olduğu için 'Ya benimsin ya kara toprağın' diyerek ölüme mahküm edilen kadınlara yaptıkları yetmiyormuşcasına, "Kadına Yönelik Şiddet” suçunun organize kötülük şeklinde sosyal medya üzerinden sürdürüldüğüne tanıklık ediyoruz. İzmit Kadıköy Mahallesi Hayırsevenler Camii Dernek yöneticisi Kadir Gözoğlu’nun da içinde bulunduğu bu ahlaksız guruba sesleniyoruz; "Ahlaksızlığın yolu bizim yalnız olmadığımızı görene kadar olduğundan, özrünüzü kabul etmiyoruz! Özürü de yoktur, izahı da. Bizim nazarımızda ne millisiniz ne de yerli! Tehditleriniz, hakaretleriniz ve yalanlarınıza aynıyla yanıt vermeyişimiz, insanlıktandır. Şunu bilin ki, bu ülkenin nice yüz akı olmuş kadını, çaresiz değil. Yüreksiz değil! Hele ki yalnız hiç değildir. Hepimiz Canan, hepimiz Bernayız bugün!" ifadesini kullandı.
"MÜCADELEMİZE ARTARAK DEVAM EDECEĞİZ"
"Kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyor, kadın düşmanlığı güden ve kadını hedef tahtasına koyan her türlü eylem ve söylem karşısında da yetkilileri göreve davet ediyoruz"şeklinde konuşan Başkan Kaya; "Biz kadınlar bu gibi zihniyetlerin karşısında zoru yenmenin, özgürleşmenin, kurtuluşun yolunun mücadeleden, direnişten, el ele vermekten geçmekte olduğunu biliyoruz. Bilgimizle, kültürümüzle ve ışığımızla dünyayı andınlatmaya devam edeceğiz. Çünkü biz; 'Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir' diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ilerleyen kadın neferleriz. Kadınların toplumun her alanında hak ettikleri, layık oldukları yaşama kavuşması için mücadelemiz artarak devam edecek bu böyle biline" dedi.
Siyaset, 18 Mayıs 2020 22:20
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kocaeli’de toplu taşımada önemli gelişme!
Gebze Ticaret Odası’nda yeni bir buluşma
Kocaeli Büyükşehir’in cenaze hizmetleri Diyanet TV’de anlatıldı
İzmit’teki Kent Lokantalarında iftar saatinde yemekler ücretsiz
Vali Aktaş, vatandaşlarla bir araya geldi
Büyükakın, iftarda bu sefer Kuzey Makedonya’daydı
Kocaeli Kandıralılar Derneği’nin 32. kuruluş yılında iftarlı kutlama
Mutfakta yangın büyüyor!
Kocaeli'de iflas eden firma adına alacaklılara uyarı!
PKK canisi anayasadan Türk kavramının çıkarılmasını istedi
Zeytinoğlu işgücü verilerini değerlendirdi: Çalışan sayısı artmalı
Kocaeli’de iki mahalle daha kentsel dönüşüme hazırlanıyor
İzmit’te gıda kolileri ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor
Gölcük Belediyesi’nin araç filosuna 4 yeni araç ve iş makinesi
Derince’de ibadethanelere sundurma
Ulaşlı sahiline dalga kırıcı set inşa ediliyor
KOTO üyelerine AB fonlarına yönelik proje yazma eğitimi
Brisa İzmit Fabrikası’na işçi alınacak
Dilovası’nda Ramazan ayında da denetimlere devam ediliyor
Her şeye zam gelecek, hayat felç olacak!
MHP Karamürsel ilçe başkanı istifa etti
Her üç kişiden biri işsiz
AKP'ye 147, CHP'ye 1592 denetim!
Ramazan’daki duyguları suistimal etmeye çalışan birileri var
Makedonya’dan Başkan Büyükakın ile selam gönderdiler
Kocaelispor sevdalısı Ahmet Varol kansere yenildi
Madem İmamoğlu suçlu o zaman bu korku, engelleme telaşı niye!
İzmit’te Plajyolu Kapalı Pazar alanına da iftar sofrası kuruldu
Körfez’in küçük kızları lige hazırlanıyor
Derince’nin yeni hizmet binasında son rötuşlar
Her saniye 20 emeklinin ikramiyesi eriyor
Saadet Partisi Gebze ilçe yöneticileri Esnaf Odası’nın kapısını çaldı
Kocaeli’nin yüksek kesimlerde kar alarmı verildi!
Başkan Ömeroğlu’ndan MHP’ye kutlama ziyareti
Gebze Ticaret Odası Meclisi toplandı
Gölcük’te arıcılık kursiyerlerine kovan desteği
AKP'li eski vekil Tayyar: Sandıkta hesabı sorulur
Kocaeli’nin deniz turizmine dönük hamlelerinden mutluluk duyuyoruz
Dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz
