Lütfü Türkkan sordu; İzgaz'a soruşturma açılacak mı?
Siyaset, 08 Mayıs 2020 13:21Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK’nın aldığı kıyasen fatura uygulaması kararına rağmen Kocaeli’de doğalgaz dağıtımını gerçekleştiren İZGAZ'ın vatandaşlara yüksek faturalar çıkarmaya devam ettiğine dair gelen bilgiler İYİ Parti Grup Başkan vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ı harekete geçirdi.
Bu durumu dikkate alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması isteği ile TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.
İZGAZ’A SORUŞTURMA AÇILACAK MI?
Önergesinde;
“Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) aldığı karantina bölgeleri için kıyasen fatura uygulaması kararına rağmen Kocaeli’nde doğalgaz dağıtımını gerçekleştiren İZGAZ abonelerine yüksek faturalar gelmekte, vatandaşlar yoğun şikayetlerde bulunmaktadır.” diyen Türkkan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e EPDK’nın kararını uygulamayan İZGAZ’a soruşturma açılıp açılmayacağını sordu. Türkkan ayrıca Kocaeli’nde bu konuda ciddi anlamda mağdur olan vatandaşların mağduriyetlerinin nasıl ve ne zaman giderileceği sorusuna da cevap istedi.
İşte Türkkan’ın soruları:
1-EPDK’nın aldığı kıyasen fatura uygulaması nerelerde uygulanmaktadır, Kocaeli bu uygulamanın geçerli olduğu iller arasına dahil değil midir?
2-Kocaeli de kıyasen fatura uygulamasına dahil ise neden İZGAZ bu kararı uygulamamakta ve abonelerine yüksek faturalar çıkarmaktadır, bunun gerekçeleri nelerdir?
3-İZGAZ’ın bu tutumundan EPDK’nın ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın haberi var mıdır?
4-Koronavirüs salgını nedeni ile ekonomik anlamda zor günler geçiren vatandaşlara bu dönemde İZGAZ tarafından yaşatılan bu mağduriyet nasıl açıklanabilir?
5-İZGAZ’ın bu tutumuna karşı Bakanlık olarak herhangi bir yaptırım uygulanması düşünülmekte midir, İZGAZ’a soruşturma açılacak mıdır?
6-Kocaeli’nde doğalgaz dağıtımını gerçekleştiren İZGAZ tarafından vatandaşlara yaşatılan bu mağduriyet nasıl giderilecektir, bu konuda detaylı araştırma yapılarak vatandaşların sıkıntılarının giderilmesi ve ödedikleri yüksek fatura bedellerinin tespit edilerek iade edilmesi düşünülmekte midir?
7-Yüksek fatura bedelleri nedeni ile herhangi bir iade yapılmayacak ise vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için nasıl bir düzenleme yapılacaktır?
Siyaset, 08 Mayıs 2020 13:21
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Başkan Sezer iki altın madalya kazanan yüzücüyü kutladı
Kocaelili çiftçilere sebze fidesi desteği
Buna milli iradeye saldırı denir! Bir başkan daha tutuklandı
Dikkat! Başiskele Kavşağı’nda geceleri trafik güzergahı değişecek
Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?
O noktada kaza geliyorum diyor
Ara seçim formülü gerçekçi değil
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
Sigaraya bir zam daha
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
