Nihat Ergün'den çarpıcı sözler!
Siyaset, 05 Mayıs 2020 07:59Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı, DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı Nihat Ergün Karar TV canlı yayınında, Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını cevapladı...
Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı, DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı Nihat Ergün Karar TV canlı yayınında, Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını cevapladı. AKP’den ayrılış süreci, DEVA Partisi'nin ilkeleri ve teşkilatlanması, 31 Mart yerel seçimleri, başkanlık sistemi gibi konularda çarpıcı açıklamalar yapan Ergün, "Şiddetli güvensizlik yüzünden ayrıldık... Radikaller geçmişe sövmemizi bekliyor. Bunun ülkeye ne faydası var" dedi. Ergün, “AK Parti siyaset dili ve yönteminde yanlış yaptı. İstanbul, Ankara kaybedildi, hala sorumlusu ortada yok” ifadelerini kullandı.
DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı Nihat Ergün, neden yeni parti ile yola çıktıklarıyla ilgili, "Anadolu'da değişim hissiyatını gördük. Görmeseydik yola çıkmazdık. İşini iyi yapanlara ihtiyacımız var. İşini iyi yapmak en büyük vatanseverlik" dedi.
AKP dönemine ilişkin özeleştirilerde de bulunan Ergün, "Hatalar kamuoyu önünde yapılmışsa, partililere de uyarı açıkça yapılmalı. Kulaktan kulağa lideri uyarma bir sonuç vermiyor. Ama muhafazakar siyaset açıkça sorunları tartışmak yerine, kendi içinde halletmeyi tercih ediyor. Bu demokratik olmayan tutum değişmeli" diye konuştu.
Kendilerinden geçmişe yönelik hesap verme beklentisinin doğru olmadığını söyleyen Ergün, "Bizim AK Parti'den ayrılmamızın nedeni şiddetli geçimsizlik değil, şiddetli güvensizlikti. Bir gün bakanlar kurulu tutanakları açılırsa kimin ne dediği, neyi savunduğu ortaya çıkar" ifadelerini kullandı.
31 Mart seçimlerinde Kocaeli'de AKP’ye oy verdiğini, İstanbul veya Ankara'da olsa desteklemeyeceğini belirten Ergün, "AK Parti'nin seçim dili de aday seçimi de yanlıştı. Rakibini küçümseyen, kasabadan gelmiş biri nasıl İstanbul için aday olur diye bir anlayış vardı. Bu da kaybettirdi. Ankara ve İstanbul kaybedildi hala sorumlusu yok. Aynı 10 Nisan'da uygulanan sokak yasağında yaşanan kaos gibi. Kimse üstlenmedi. Ama Kocaeli'de bir ilkçe gitti. İl Başkanı istifa ettirildi" yorumunda bulundu.
AKP’nin yaptığı hatalar ve özeleştiri beklentisine ilişkin de konuşan Ergün, "Başka bir partinin durumunu niye ben analiz edeyim. Neden bir parti diğerinin durumunu değerlendirsin. Herkes konuşmasına özeleştiri yaparak mı başlıyor. Radikaller istiyor ki Erdoğan'a verip veriştireyim. Bunu yapmam. Geldiğim yere hakaret etmem, sövmem. Niye reddi miras yapalım. Ülkemizin geleceğine katkısı olacak mı bunun?" diye konuştu.
Referandumda hayır olu verdiğini söyleyen Nihat Örgün, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini de eleştirdi. Ergün şöyle konuştu:
"Bu bir sistem değil, böyle bir sistem olmaz. Bu bir sistemsizliktir. Bu keyfi yönetime imkan veren bir zemindir. Bu sistemin içinde kuvvetler ayrılığı, yargı bağımsızlığı, Cumhurbaşkanının tarafsızlık olması ilkesi yoktur. Mevcut düzenleme Cumhurbaşkanına partisiyle üyelik ilişkisi kurmasına imkan veriyor. Ama yöneticilik ilişkisine izin vermiyor. Tarafsızlık yemini olduğu müddetçe bu düzenleme Anayasa aykırıdır. Bu nedenle Türkiye'nin en acil sorunu sistemsizlik sorununa çare üretmektir. Bu da iyi bir başkanlık sistemi ya ad parlamenter sistem önermektir. Bizim önerimiz parlamenter sistemdir. Mevcut sistem hukuksuzluğu yolsuzluğu teşvik ediyor önünü açıyor.”
Siyaset, 05 Mayıs 2020 07:59
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
