İşte adım adım normal hayata dönme planı
Gündem, 29 Nisan 2020 09:14Türkiye'de normalleşmenin birinci adımının hazırlık aşamasının 4 Mayıs'ta başlayacağı öne sürüldü.
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi yeni tip Koronavirüs'le mücadelede dünyadan olumlu örnekler geldiğini belirterek, Türkiye'de de normalleşmenin birinci adımının hazırlık aşamasının 4 Mayıs'ta başlayacağını öne sürdü.
Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında koronavirüs salgını sürecindeki normalleşme planlarına değindi.
"Tünelin ucunda ışık göründü. Mayıs ayıyla birlikte Avrupa’da bazı ülkeler normalleşme takvimini uygulamaya koydu. Devlet, dört aşamalı bir normalleşme takvimi üzerinde çalışıyor. Normalleşmenin birinci adımını hazırlık aşaması oluşturuyor. Bu süreç önümüzdeki hafta, 4 Mayıs Pazartesi günü başlayacak" diyen Selvi, "Ramazan Bayramı’ndan sonra, 26 Mayıs’ta sona erecek. Hazırlık aşamasında normalleşmeye kademeli bir geçiş öngörülüyor. Marketlerin, berberlerin, AVM’lerin belirli kısıtlamalar kapsamında açılması gibi. Şehirlerarası seyahatlerdeki kısıtlama buraya dahil değil" ifadelerini kullandı.
Selvi ayrıca, hazırlık aşamasından sonra beklenen süreçle ilgili olarak ise şunları söyledi:
"İkinci aşama 27 Mayıs-31 Ağustos 2020 tarihleri arasını kapsıyor. Şehirlerarası seyahat kısıtlamasının kaldırılacağı, uluslararası seyahatlerin kademeli olarak açılacağı, belirli kriterler kapsamında yaz tatilinin gerçekleşeceği ama okulların kapalı olacağı dönem. Üçüncü aşama 1 Eylül’den başlayıp yıl sonuna kadar devam ediyor. 31 Aralık 2020’de sona erecek olan dönemde okullar açılacak, kamu tam kapasite olarak çalışacak. Dördüncü aşama 1 Ocak 2021 tarihinde başlayıp, gelişmelere göre ucu açık olarak devam edecek. Bu aşama büyük ölçüde Covid-19 aşısı ve ilacının bulunup bulunmamasına göre geçerli olacak. Eğer virüs ortadan kalkar ya da aşı bulunursa belki hiç ihtiyaç kalmayacak. 2021 yılı ona göre planlanacak."
Gündem, 29 Nisan 2020 09:14
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sigaraya zam geldi!
Milletin yarısını zekata muhtaç hale getirdiniz
Çayırova’da Türk Halk Müziği korosu dinleyicilerden tam not aldı
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar’dan Büyükakın’a teşekkür
Derince’deki Basın Sitesi’nde öğrenciler her gün risk altında
Başkan Hürriyet: İzmit’te Ramazan boyunca sofralarımız herkese açık olacak
Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda anlamlı program
Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
MHP’nin yeni il başkanından, Vali Aktaş’a ziyaret
KOTO’dan Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
Kocaeli’de Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Kaya artık kendi kliniğinde
Dağcılar Kandıra’da denize girdi
Yaşattıklarınız sahtedir ve sahteciliktir
Bunun adı eşkıyalık! Yaşlı adama saldırdılar
Ramazan öncesi Kocaeli genelindeki fırınlar tek tek denetleniyor
Başkan Söğüt, MHP’li vekili makamında ağırladı
Emeklilere kira desteği ve yakacak yardımı teklifi
Büyükakın, Gümüşhanelilerin kurtuluş coşkusuna ortak oldu
Trafik cezaları can yakacak!
Derince Kent Lokantası'nda iftarda yemekler ücretsiz
Gölcük Değirmendere’de tekne ters döndü!
Karavan park da karavan yok!
Vatandaş yeni elbise bile alamayacak halde
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
