20 yılda bitiremedik
Siyaset, 27 Nisan 2020 04:4699 Gölcük Depremi sonrasında hasarlı binaların yıkımı ve güçlendirmesine ilişkin alınan tedbirlerin yavaşlığı sürekli gündeme gelirken, Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı çalışmaları mercek altına alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın sorularına Bakan Selçuk cevap verdi.
DEPREM SONRASI 243 OKUL HASAR GÖRDÜ
99 Depremi sonrasında kentimizdeki okulların durumuna dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, okulların ve Bakanlığa ait binalara ilişkin ayrılan ödeneği gündeme getirdi. Milli Eğitim Bakanı Selçuk verdiği cevapta ilimizde deprem sonrası 163 hafif hasarlı, 36 orta hasarlı, 15 ağır hasarlı ve 29 yıkım kararı olmak üzere 243 okulun depremden etkilendiğini söyledi. Ağır hasarlı binanın kalmadığı ve yıkılarak yenilerinin yapıldığımı belirten Selçuk, 51 binanın da güçlendirme çalışmasının yapıldığını söyledi.
Akar’ın sorularına cevap veren Selçuk İl genelinde tüm okul ve Bakanlığa ait binaların Deprem dayanıklık testi yapıldığını belirterek, 99 Depremi sonrasında 343 mevcut binanın (%68)’inin yenilendiğini geriye kalan binaların ise güçlendirme çalışmalarının yapıldığını söyledi.
SON DEPREM ÖDENEĞİ 99’DA
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar kentimizde depreme ilişkin tedbir ve önlemlerin yetersiz olduğunu sık sık belirtirken Meclise bu konuda Araştırma Önergesi de verdiğine dikkat çekerken Milli Eğitim Bakanlığının Deprem çalışmalarına yönelik son ödeneğinin 1999 yılında olmasının düşündürücü olduğunu söyledi.
Akar, 1996-97-98 ve 1999 yıllarında Bakanlığın toplam 15 Milyon TL ödenek tahsis ettiğini ve bu ödeneğin kullandığını söyledi. Bakan Selçuk da cevabında 2020 yılı içerisinde 13 adet okul binasının deprem tahkik çalışmalarının tamamlandığını belirtirken 3 adet okul binasında yıkım kararı alındığını söyledi. Bu okulları ve Bakanlığın yaptığı çalışmaları takip edeceğini belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen ülkenin en fazla vergisi veren kent olan Kocaeli’de halen deprem de sıkıntı yaratacak okulların varlığının olmasının düşündürücü olduğu söyledi.
SARAY BÜTÇESİ DEPREME AYRILIRSA RİSK KALMAZ
Cumhurbaşkanlığı ve Saray’a ayrılan bütçeye de dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Saraya ve Cumhurbaşkanlığına ayrılan bütçenin Depreme ayrılması halinde riskli binaların kalmayacağını belirterek AKP iktidarının bu önlemleri almak yerine yazlık, kışlık saraylar yapmayı tercih ettiğini söyledi.
Siyaset, 27 Nisan 2020 04:46
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Anayasa’yı değiştirmeyi teklif edeni dahi tarihten sileriz
Başkan Ömeroğlu, 65 yaş üstü vatandaşlarla bir araya geldi
CHP'liler o partiye mi iltihak edecek?
Kocaeli'den 2 vekile ait dokunulmazlık dosyaları TBMM'de
KARBADER Başkanı Perihan Dede: Kadının olduğu yerde başarı vardır
En büyük banknotla yemek yiyemem!
Kapanca Sokak Festivali’nde müzik dolu unutulmaz bir akşam!
Altın yatırımcılarına uyarı!
Kocaelili akademisyen Sakarya Üniversitesi rektörlüğüne aday oldu
Erdoğan, CHP'lileri milleti ayrıştırmakla itham etti
Okulda siyasi propaganda!
Büyükakın: İzmit’in kurtuluşunun haklı gururunu yaşıyoruz
KOTO’dan uluslararası davet turu
Deniz ulaşımında 115 vapurla hizmet
Halka soruldu! En önemli sorun ne?
Sıcak çarpması kalıcı nörolojik hasara yol açabilir!
Hayrettin Ulusoy 96 yaşında vefat etti
İşte en zengin iller! Kocaeli kaçıncı sırada?
Parti sayısı patladı!
Bu ne hal gençler!
Derince’de minik yüreklerin karne sevinci
Kocaeli’nde süt otu tohumu üreticilerin yüzünü güldürdü
Vali İlhami Aktaş, karne heyecanına ortak oldu
Hesabı kendi seçmenlerine verirler
Yavru tilki Ormanya’da doğaya dönüş gününü bekliyor
Bunaltıcı sıcaklar geliyor!
Çayırova’nın genç basketbolcularından gururlandıran başarı
Pazarlar olmasa vatandaş ucuz meyve sebze yiyemez
Elektrik, su ve doğalgaz faturaları tek ekranda!
Bakan Şimşek'e soruldu: Seçim ihtimali yüksek mi?
Kocaeli’nde plajları gitmeden önce gösteren teknoloji!
Dilovası’ndaki yangın faciasıyla ilgili 7 kişi tutuklandı
Herkes memleketinde yaşasa Kocaeli nüfusu ne kadar olurdu?
3. Kapanca Festivali böyle başladı
Dilovası Belediyesi’nin yeni hizmet binasında sona yaklaşılıyor
Geleceğin kadın girişimcileri Gebze’de ödüllendirildi
Kocaeli Bilnet Okulları’nda mezuniyet coşkusu
Kocaeli’ndeki toplu taşımada yeni hatlar yolda
Tarihçi Volkan Şenel Körfez Meclisi’nde konuştu
