Bu salgında CHP iktidarda olsaydı ne yapardı?
Siyaset, 20 Nisan 2020 05:57CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, salgın döneminde 11 maddede 'CHP olsaydı ne yapardı' sorusunu yanıtladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin dijital yayın organı Millet Dergisi’ne koronavirüs salgınında sık sık karşısına çıkan “CHP olsa ne yapardı” sorusunu 11 maddede yanıtladı. Kılıçdaroğlu’nun sıraladığı önlemler şöyle...Olay Çin’de ortaya çıkıp, yayılma riski olunca öncelikle Sağlık Bakanlığı’ndan ayrıntılı bir sunumu Bakanlar Kurulu’na sunmasını isterdik. Sağlık Bakanlığı’nca hazırlanan 2019 Pandemik Raporu’nun gereğini yapar, Bilim Kurulu’nun aldığı tüm kararlara uyardık.
Yurda girişlerin sınırlandırılması, gümrük kapılarının kapatılması, yurtdışından gelen vatandaşların belli sürelerle karantinaya alınması, Türkiye genelinde temel üretimi aksatmayacak önlemleri alarak sokağa çıkma ya da karantina uygulanması, büyük kentlerde bazı hastanelerin sadece salgın hastalıkla mücadeleye ayrılması, test merkezlerinin olabildiğince yaygınlaştırılması, kitlerin üretilmesi ve gerekli stokların oluşturulması gibi.
YETKİLİ BİR SÖZCÜ
Yurda girişlerin sınırlandırılması, gümrük kapılarının kapatılması, yurtdışından gelen vatandaşların belli sürelerle karantinaya alınması, Türkiye genelinde temel üretimi aksatmayacak önlemleri alarak sokağa çıkma ya da karantina uygulanması, büyük kentlerde bazı hastanelerin sadece salgın hastalıkla mücadeleye ayrılması, test merkezlerinin olabildiğince yaygınlaştırılması, kitlerin üretilmesi ve gerekli stokların oluşturulması gibi.
YETKİLİ BİR SÖZCÜ
Salgın hastalık konusunda kamuoyunu bilgilendirmek açısından Bilim Kurulu sözcüsünü yetkili kılar ve önerilerini süratle yaşama geçirirdik. Böylece söylemde güven ve şeffaflığı sağlardık. Vatandaşla yönetim arasındaki güveni söylem bazında da sağlardık. Personel açığını süratle giderirdik. Sağlık, personel açığını kabul etmeyen bir alandır. Bu gerçeği bütün politikacıların bilmesi lazım.
Ayrıca hemen tıbbi malzeme açığını gidermek için ilgili kuruluşlarla iletişime geçip, gerekli üretim, stoklama ve dağıtımı gerçekleştirirdik. Salgın hastalığın yaratacağı ekonomik ve sosyal sorunları görüşmek üzere süratle Ekonomik ve Sosyal Konsey’i toplardık. Konsey üyeleri arasında hiçbir ayrım yapmazdık. Sağlık Bakanlığı’nın oluşturduğu Bilim Kurulu dışında, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın eşgüdümünde ayrı bir Ekonomik ve Sosyal Sorunları Değerlendirme Kurulu oluştururduk. Böylece sorunun işsizlik ve yoksullukla mücadele boyutu anlam kazanır ve vatandaşlara her türlü güven verilirdi.
LİDERLERİ DAVET EDERDİM
Bu arada süratle parlamentoda grubu bulunan partilerin genel başkanlarını davet eder, onların da görüşlerini alırdık. Meselenin bir siyasi mesele olmadığını, bir milli, insani sorun olduğunu anlatırdık. Ve alınan her karar öncesinde kendilerini bilgilendirirdik.
Valilere, ‘yerel yönetimlerle işbirliği yapın, ihtiyaç sahibi vatandaşlara süratle ulaşın’ talimatını verirdik. Ayrıca Bilim Kurulu’nun önerisi doğrultusunda aldığımız kararlara uymayanlar hakkında gerekli işlemlerin ivedilikle yapılması talimatını da verirdik.
VATANDAŞA ÇAĞRI
Belediye başkanlarına ‘Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda alınan kararlara uymalarının zorunluluğunu’ anlatır ve ellerinden gelen çabayı göstermelerini isterdik. Vatandaşlarımıza şu çağrıyı yapardık: Bu kararları, sınırlamaları sizin sağlığınız, Türkiye’nin sağlığı ve geleceği için alıyoruz. Evinizde kalınız. İhtiyaç sahiplerinin tüm ihtiyaçları asgari düzeyde sağlanacaktır. Yerel yönetimler üstlerine düşeni yapacaktır.
Valiliklerin koordinasyonundaki 112 acil çağrı merkezlerinden, belediyelere ait 153 telefon numarasından sorunlarınızı aktarabilirsiniz. Bilim Kurulu’nun da önerileri alınarak hazırlayacağımız bir bilgi formu çerçevesinde her gün belli bilgileri valilik tarafından kurulan iki ayrı komisyona aktarırdık.
Siyaset, 20 Nisan 2020 05:57
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Körfez’de de BTP’liler pazarda üyelik standı açtı
Binlerce takipçisi olan hesaplara erişim engeli
Başkan Gökçe’den araç tanıtım töreninde sosyal belediyecilik vurgusu
Potanın Kocaeli’deki tanınmış ismi Sinan Us hayatını kaybetti
Fon vurgununda turpun büyüğü geliyor!
Nazmi Ertuğral’dan nokta atışı siyasi tespit!
Dilovası’nda Afet Koordinasyon Merkezi ve Halk Kütüphanesi açılıyor
Bavyeralı firma temsilcisi ile GTO üyeleri arasında ikili iş görüşmeleri
SEDAŞ yöneticileri muhtarları dinliyor, ama bildiklerini okuyorlar!
Kandıralı öğrencilere de15 bin TL’lik destek verilecek
Başkan Büyükakın din görevlileri ile bir araya geldi
Başkan Gökçe’den iki eğitim kurumuna ziyaret
Kocaeli vekilinden Bakan Kurum’a Safiport soruları!
Dilovası’nda sürücülere ve vatandaşlara uyarı
Saygınlar Kulübü üyelerine kitap hediye edildi
Tweet attı diye evine polis gönderdiler
Kaynaklar patronlara akıyor
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Filistinli çocuklar için çizdi
Kitap Fuarı’nda 46 yıl önce çekilmiş fotoğrafını gördü
İzmit’te üniversitelilere ücretsiz akşam yemeği desteğine devam
Vurgunun TBMM'de araştırılmasına yanaşmıyorlar!
O ilçedeki cadde 17 milyon TL harcanarak yenilendi
AKP'den ihraç edildi
Ercan Yamen’in kardeşi ile kardeşinin eşi kaza kurbanı oldu
Büyükşehir’den 91 bin dekar alanlık yem bitkisi desteği
İzmit’te Sokak Hayvanları Barınma Merkezi‘nde son aşamaya gelindi
Dilovası’nda MHP’liler Bahçeli’nin sözlerini tekrarladı
Gölcük Belediyesi’nden okul bahçesine 4 derslikli prefabrik yapı
Anayasa Mahkemesi'nden emeklileri ilgilendiren karar!
Körfez’de güneş enerjisi santrali kurulacak
İSU Genel Müdürü Sağlık’ın sesi taklit edilerek para isteniyor
Ford Otosan, Kocaeli fabrikalarında yapay zeka destekli çözüm
Fabrikalar küçülüyor, işçiler işini kaybediyor
Evine polis gönderilmedi, ifadeye çağrıldı
Dilovası’nın Ekim Ayı Meclisi’nde hangi kararlar alındı?
AK Parti Darıca Kadın Kolları Teşkilatı, Kocaeli 1’incisi oldu
Büyükakın’ın Soyut Vatan kavramı kitaplaştı
Kocaelisporlu futbolcular minik taraftarlarla Kitap Fuarı’nda buluşacak
Sandıkta alamadıklarını masada aldılar!
