Başkan Hürriyet: Tüm ekiplerimiz görev başında
Gündem, 11 Nisan 2020 05:55İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, sokağa çıkma yasağı sebebiyle İzmitlilerin mağduriyet yaşamaması için tüm ekiplerin görev başında olduğunu duyurdu.
Koronavirüs salgını nedeniyle dün akşam saatlerinde İçişleri Bakanlığı tarafından alınan ve 11-12 Nisan tarihlerini kapsayan sokağa çıkma yasağıyla birlikte İzmit Belediyesi harekete geçti. Salgınla mücadelede ilk günden bu yana kentin dört bir yanında büyük bir özveriyle çalışan İzmit Belediyesi ekipleri, yasağın başladığı saatten itibaren adeta gece operasyonuna çıktı. İzmit’in farklı noktalarında daha önce yapılan dezenfekte çalışmalarını sokağa çıkma yasağıyla birlikte tekrarlayan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sabahın ilk ışıklarına kadar işlemleri sürdürdü.
.gif)
.gif)
BÜTÜN BİRİMLER VATANDAŞIN HİZMETİNDE
Pazar alanları, çöp konteynırları, parklar, sokaklar, kamuya açık alanlar, otobüs durakları gibi kentin birçok noktasında yapılan işlemler sokağa çıkma yasağının sürdüğü 2 gün boyunca devam ettirilecek. Dezenfekte işlemlerinin yanı sıra İzmit Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından salgın sebebiyle sokağa çıkamayan vatandaşların talepleri üzerine yapılan zorunlu ihtiyaçlara yönelik alışveriş, maaş çekme, ilaç temini ve erzak teslimleri de sürüyor. İzmit Belediyesi’ne ulaşan vatandaşların zorunlu ihtiyaçları zabıta ekipleri tarafından evlerine teslim edilmeye devam ediyor.
SOKAKTAKİ DOSTLARIMIZ UNUTULMADI
İzmit Belediyesi, koronavirüs salgını sebebiyle evlerinden çıkamayan insan dostlarından aldıkları yardım miktarı azalan sokak hayvanları da unutulmadı. Zabıta ekipleri tarafından kentin farklı noktalarındaki sokaktaki dostlarımıza yardım eli uzatıldı. Sokağa çıkma yasağıyla yiyecek bulmaları zorlaşan sokak hayvanlarına zabıta ekipleri hem su ve mama verdi, hem de oyunlar oynadı. Özellikle yavruların, kendilerine yemek getiren zabıta ekiplerine gösterdiği sevecenlik bu zor günlerde kalpleri ısıttı.
BİZE ULAŞIN
Tüm kent sakinlerine çağrıda bulunan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Sokağa çıkma yasağını kapsayan Cumartesi ve Pazar günleri zabıta ekiplerimiz vatandaşlarımızın emrinde olacak. Temizlik işleri çalışanlarımız çöp toplama işlemlerine devam edecek. Süpürgecilerimiz sorumluluk alanlarını temizledikten sonra paydos edecekler. Sosyal destek ekiplerimiz acil ihtiyaca karşılık çalışmalarına devam ediyor. Her zaman sizlere yardımcı olmak için çalışıyor olacağız. Acil ve zorunlu ihtiyaçlarınız olması halinde 0262 318 00 00 numaralı telefon hattımızdan arayarak ya da 0532 166 41 41 numaralı whatsapp hattımızdan mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz” diye konuştu.
Gündem, 11 Nisan 2020 05:55
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Körfez’de de BTP’liler pazarda üyelik standı açtı
Binlerce takipçisi olan hesaplara erişim engeli
Başkan Gökçe’den araç tanıtım töreninde sosyal belediyecilik vurgusu
Potanın Kocaeli’deki tanınmış ismi Sinan Us hayatını kaybetti
Fon vurgununda turpun büyüğü geliyor!
Nazmi Ertuğral’dan nokta atışı siyasi tespit!
Dilovası’nda Afet Koordinasyon Merkezi ve Halk Kütüphanesi açılıyor
Bavyeralı firma temsilcisi ile GTO üyeleri arasında ikili iş görüşmeleri
SEDAŞ yöneticileri muhtarları dinliyor, ama bildiklerini okuyorlar!
Kandıralı öğrencilere de15 bin TL’lik destek verilecek
Başkan Büyükakın din görevlileri ile bir araya geldi
Başkan Gökçe’den iki eğitim kurumuna ziyaret
Kocaeli vekilinden Bakan Kurum’a Safiport soruları!
Dilovası’nda sürücülere ve vatandaşlara uyarı
Saygınlar Kulübü üyelerine kitap hediye edildi
Tweet attı diye evine polis gönderdiler
Kaynaklar patronlara akıyor
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Filistinli çocuklar için çizdi
Kitap Fuarı’nda 46 yıl önce çekilmiş fotoğrafını gördü
İzmit’te üniversitelilere ücretsiz akşam yemeği desteğine devam
Vurgunun TBMM'de araştırılmasına yanaşmıyorlar!
O ilçedeki cadde 17 milyon TL harcanarak yenilendi
AKP'den ihraç edildi
Ercan Yamen’in kardeşi ile kardeşinin eşi kaza kurbanı oldu
Büyükşehir’den 91 bin dekar alanlık yem bitkisi desteği
İzmit’te Sokak Hayvanları Barınma Merkezi‘nde son aşamaya gelindi
Dilovası’nda MHP’liler Bahçeli’nin sözlerini tekrarladı
Gölcük Belediyesi’nden okul bahçesine 4 derslikli prefabrik yapı
Anayasa Mahkemesi'nden emeklileri ilgilendiren karar!
Körfez’de güneş enerjisi santrali kurulacak
İSU Genel Müdürü Sağlık’ın sesi taklit edilerek para isteniyor
Ford Otosan, Kocaeli fabrikalarında yapay zeka destekli çözüm
Fabrikalar küçülüyor, işçiler işini kaybediyor
Evine polis gönderilmedi, ifadeye çağrıldı
Dilovası’nın Ekim Ayı Meclisi’nde hangi kararlar alındı?
AK Parti Darıca Kadın Kolları Teşkilatı, Kocaeli 1’incisi oldu
Büyükakın’ın Soyut Vatan kavramı kitaplaştı
Kocaelisporlu futbolcular minik taraftarlarla Kitap Fuarı’nda buluşacak
Sandıkta alamadıklarını masada aldılar!
