İşten çıkarma 3 ay yasaklanıyor
Gündem, 08 Nisan 2020 12:48AKP, corona virüsü önlemleri kapsamında yeni bir torba yasa düzenlemesini Meclis’e getiriyor. SÖZCÜ’nün ulaştığı yasa taslağına göre, işten çıkartmalara 3 ay boyunca yasak getirilecek. İşveren çalışanları ücretsiz izne çıkartabilecek ve günlük 39.24 lira ödeme yapacak. İşte yasa teklifinde öne çıkan maddeler…
Corona virüs kapsamında 25 Mart'ta Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile yeni yasal düzenlemeleri hayata geçiren AKP, bir paket daha hazırladı.
62 maddeden oluşan yeni torba yasa teklifiyle geçici istihdam güvencesi getiriliyor. İş Kanunu'na eklenecek geçici madde ile her türlü işçinin sözleşmesinin işveren tarafından üç ay süreyle fesih edilmesi yasaklanacak.
Cumhurbaşkanı'nı Fesih yasağı süresini altı aya kadar uzatmaya yetkili olacak. Fesih yasağı boyunca işveren işçiyi ücretsiz izne ayırabilecek.
Bu süre boyunca çalışana, İşsizlik Sigortası Fonu'ndan günlük 39,24 lira nakit ücret desteği verilecek.
Eğer işveren ücretsiz izne çıkardığı işçiyi çalıştırırsa ön görülen para cezasının 4 katı ceza uygulanacak.
İHALELER ELEKTRONİK ORTAMDA
Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazların satışı, kiraya verilmesi, trampası, arsa veya kat karşılığı inşaat yaptırılması ve irtifak hakkı tesisi ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin kiraya verilmesi ve kullanma izni verilmesi işlemleri bundan böyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından elektronik ortamda ihale edilebilecek.
Bakanlık bunun için bir yönetmelik hazırlayacak. Hazine taşınmazlarına ilişkin olarak sözleşmeye istinaden ödenmesi gereken bedeller ile ecrimisil bedellerinin mücbir sebep halinin devamı süresince alınmamasına, erteleme, indirim, taksitlendirme yapılmasına, bunlara ilişkin faiz alınmamasına veya yürürlükteki faiz oranından daha düşük faiz uygulanmasına yönelik kararları Çevre ve Şehircilik Bakanı alacak.
BELEDİYELERE KRİTİK ÖNLEMLER
Belediye Kanunu'na da düzenlemeyle çok sayıda madde ekleniyor.
Cumhurbaşkanı'na belediye ve bağlı kuruluşlarının; gelir vergisi tevkifatı, tüm sosyal sigorta prim ödemelerini, elektrik enerjisi borçları ile su tüketimine bağlı alacaklarını gerektiği süreye kadar gecikme faizi veya zammı işletilmeksizin erteleme yetkisi veriliyor.
Belediyelerde, kendisinden izin veya ruhsat almak ya da hat kiralamak suretiyle çalışan gerçek ve tüzel kişilere, belediye meclisi kararıyla gelir desteği ödemesi yapabilecek.
YASA TASARISINDA ÖNE ÇIKAN DÜZENLEMELER
Adres bildirimi e-devlet üzerinde de yapılabilecek.
Banka kartları ve kredi kartları internet üzerinden çıkartılabilecek.
Eğitim ve öğretime ara verildiği için yaz tatilinde öğretime devam edilebilmesi veya telafi eğitimi yapılabilmesi için öğretmenlerin izin hakları yeniden düzenlenecek. Rehberlik öğretmenleri de yaz tatilinde görevlendirilebilecek.
Öğrenim kredisi borcundaki faiz artışı bundan böyle Türkiye İstatistik Kurumu yurtiçi üretici fiyat endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak.
Gündem, 08 Nisan 2020 12:48
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Çayırova’nın genç basketbolcularından gururlandıran başarı
Pazarlar olmasa vatandaş ucuz meyve sebze yiyemez
Elektrik, su ve doğalgaz faturaları tek ekranda!
Bakan Şimşek'e soruldu: Seçim ihtimali yüksek mi?
Kocaeli’nde plajları gitmeden önce gösteren teknoloji!
Dilovası’ndaki yangın faciasıyla ilgili 7 kişi tutuklandı
Herkes memleketinde yaşasa Kocaeli nüfusu ne kadar olurdu?
3. Kapanca Festivali böyle başladı
Dilovası Belediyesi’nin yeni hizmet binasında sona yaklaşılıyor
Geleceğin kadın girişimcileri Gebze’de ödüllendirildi
Kocaeli Bilnet Okulları’nda mezuniyet coşkusu
Kocaeli’ndeki toplu taşımada yeni hatlar yolda
Tarihçi Volkan Şenel Körfez Meclisi’nde konuştu
Çayırova’daki bu konserde 80’ler rüzgarı esti!
Körfez Hodri Meydan 1989 taraftarlarının artık bir derneği var!
Kocaeli’de mavi bayraklı plajlar tüm kriterlere uygun
Sahillerde yoğun kontrol
2 milyonluk KOSGEB desteği balon çıktı!
İzmit’te 28 Haziran Futbol Şenliği heyecanı başladı
Kenan Sofuoğlu’ndan Başiskele’deki o merkeze tam not
Ormanya’da açık havada sinema
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektörü 2’inci kez KOTO’da toplandı
SEDAŞ’tan dolandırılmayın uyarısı
Kafe ve restoranlarda yeni dönem başlıyor
Derince’nin mahallelerinde şenlik var!
Gebze’deki çöken binanın bilirkişi raporuna ne oldu?
Dilovası'nda başkan yardımcısı gözaltına alındı
Emekli polislere yeni sosyal yaşam alanı için ilk adım atıldı
Kocaeli'de trafik cezaları ve radar uygulamaları vatandaşı mağdur ediyor
İzmit’te esnaf ve vatandaşı buluşturan Alışveriş Festivali başladı
Emekli ve asgari ücretliler için ara zam çağrısı
Ümit Özdağ'a Şeyh Said cezası!
TEM Otoyolu Muallimköy Kavşağı 35 gün kapalı kalacak
Muhalefetin çamur güreşine bizi çekmesine izin vermiyoruz!
Bu mu adalet?
Dilovası’nda o park ve mesire alanı yenileniyor
Çayırova Fatih Sultan Mehmet Parkı’nda çalışmalara devam
Büyükakın: Sosyal yaşamın kalbi bu merkezde atacak
Güngör çiftine Güle güle oturun dediler!
