Emeklilere kötü haber
Gündem, 08 Nisan 2020 17:43Koronavirüs salgınının ekonomi üzerinde oluşturacağı olumsuz etkilerin azaltılması için açıklanan pakette, en düşük emekli maaşı 1.500 liraya çıkarılmıştı.
Koronavirüs salgınının ekonomi üzerinde oluşturacağı olumsuz etkilerin azaltılması için açıklanan pakette, en düşük emekli maaşı 1.500 liraya çıkarılmıştı. Bu değişiklikle örneğin maaşı 850 lira olan bir emekliye 650 lira Hazine desteği sağlanarak maaşı 1.500 liraya tamamlanıyor. 6 ayda bir yapılan emekli maaşlarındaki artışlar, Hazine yardımından düşüleceği için bu ve benzeri emekliler yıllar boyu zamlardan yararlanamayacak.
10 YIL ZAM ALAMAYACAK EMEKLİLER VAR
Milli Gazete’nin haberine göre; son yapılan düzenleme ile “emekli aylıkları” değil, emeklilerin “aylık geliri” 1.500 liraya çıkartıldığı için 100 binin üzerindeki emeklinin tamamına yakını uzun süre zamlardan yararlanamayacak. Öyle ki yeni bir düzenleme yapılmazsa birçok emekli 10 yıla yakın bir zamanda zam alamayacak ve 1.500 lira almaya devam edecek. Son yapılan düzenleme ile de 6 ayda bir yapılan emekli maaşlarındaki artış da Hazine’nin sağlayacağı katkıdan düşmeye devam edecek. Benzer sıkıntılar en düşük emekli gelirinin bin liraya çıkartılmasında da yaşanmıştı.
EMEKLİYE DEĞİL, HAZİNE KATKISINA YANSITILACAK
Hazine’den sağlanacak ek destekle emeklinin aylık eline geçen geliri bin 500 liraya çıkaran karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu karara göre, örneğin aylığı 750 lira olan emeklilere 750 lira da Hazine’den destek sağlanarak ele geçen gelir bin 500 liraya yükseltilecek.
Her 6 ayda bir verilen maaş zammı bin 500 liraya değil, emekli aylığı olan 750 liraya yapılacak. Böylece örneğin maaşlara yüzde 10 zam yapıldığında 750 liralık emekli aylığı 75 lira artarak 825 liraya çıkacak. Hazine’nin emekliye yapacağı ek ödeme de 750 liradan 675 liraya düşecek. Emeklinin aylık geliri yine bin 500 lirada kalacak. Bu sistem emeklilerin aylığı bin 500 liraya ulaşana kadar böyle devam edeceği için emeklilerin aylığı yıllar boyunca hep bin 500 lirada kalacak, reel zam alamamış olacak.
Gündem, 08 Nisan 2020 17:43
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Derince’yi 30 Ağustos coşkusu saracak!
Çayırova’da Atığın Sıfır Noktası, hediye kazandırmaya devam ediyor
GTO Başkanı Aslantaş: Bu faizlerle sanayicinin yatırım yapması mümkün gözükmüyor
Sucuklardan at ve eşek eti çıktı
Bu hafta da Cumhuriyet mahallesinde spor yaptılar!
Kocaeli sanayi kapasite anketi ve endeksi değerlendirmesi
Emekli ve memur maaş düzenlemesi için tarih verildi!
Sanatsal yetenekli vatandaşlar bu habere dikkat!
İkinci el otoda hareketlilik bekleniyor
Kademeli emeklilik çağrısı
İzmit Belediyesi ile Kocaeli Barosu arasındaki protokol yenilendi
TÜVTÜRK sürücüleri uyardı
TEKNOFEST’e seferler denizden ve karadan kesintisiz sürüyor
Uyku sırasında ortaya çıkan bu belirtilere dikkat
KOTO’ya ziyaretçi akını!
Beceriksizlik abidesi! Metro inşaatı binanın temeline zarar vermiş
Başkan yine denize daldı! Bakın neden
Bir dev şirket daha iflas etti
Kaan Dobra’dan dev akvaryuma tam not
SEDAŞ, göçmen kuşların güvenliği için harekete geçti!
Konteynerde muhtarlık hizmeti daha ne kadar sürecek?
Yine vatandaşın yastık altı altınına göz diktiler!
Darıca'da 3 kardeşin cesedi denizden çıktı
Semra Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanlığı’na adayım dedi
Markette fiyatlar 5 yılda 12 kat arttı!
Bahçeli’nin istediği oldu, Öcalan’a statü bulundu
Kocaeli’de vergi gelirleri yüzde 11 oranında arttı
İsrail'in saldırısında Türk askerleri orada mıydı?
BTP lideri Baş’tan tarım reformu önerisi
İş insanı Selvi, Kocaeli’yi uluslararası alanda temsil etti
Son anketten Erdoğan'ı üzecek sonuç çıktı!
Vali Aktaş kendisine mail atan vatandaşları makamına çağırdı
Çelik, 29 Ağustos’ta Derince’ye konser için gelecek
KSO’nun atları Kartepe Hipodromu’nda koştu!
Körfez’in gururu genç karatecilere milli davet
Beklenen depremle ilgili şaşırtan sözler!
Kocaeli’de hedef, yüzde 100 ileri biyolojik arıtma
Ekonomi yönetimi kendi hedeflerine inanmıyor mu?
İktidardan yeni bir harcama rekoru daha
