Sağlıkta şiddete acil ağır yaptırımlar gerekli
Gündem, 07 Nisan 2020 08:52Çayırova 2 Nolu 122 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonun da görev yapan sağlık çalışanlarına U.Y adlı şahsın şiddet uygulaması nedeniyle Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker Yazılı açıklama yaptı.
İşte o açıklamanın içeriği: COVİD-19 vakalarının tüm dünyada ve ülkemizde de etkisinin görülmesi ile birlikte büyük risk altında görevlerini ifa eden sağlık çalışanları en ön safta yer alan yer almaktadırlar. Hayatlarını hiçe sayarak COVİD-19 virüsü bulaşmış vatandaşlarımızı eski sağlığına kavuşması ve tedavisini yapmak için gecesini gündüzüne katarak vatandaşımızın canına kast etmiş Covit -19 virüsü ile mücadelede ön saf da yer alan sağlık çalışanlarının hakkını milletçe ödemek mümkün değildir.
Sağlık çalışanlarını millet ve milleti temsilen devlet olarak el üstünde tutmamız gerekmektedir. Sağlık çalışanlarımızın ciddi sıkıntıları olduğu halde bu sıkıntıların çözümü noktasında adım atılmadığını görmekteyiz. Sağlık çalışanlarının hizmetlerinden dolayı Sağlık bakanımızın sağlık çalışanlarını üç gün üste alkışlatmasından öte sorunların çözülmesinde mesafe kat edilmemiştir. Sağlık çalışanlarının alkışa ihtiyacı yoktur. Saygıya ihtiyaçları var. Vatandaşımıza sağlık hizmeti verirken darp edilmeme, şiddete uğramayacağı güvene ihtiyacı var.
Sağlıkta şiddet çalışanların uzun zamandır çözüm beklediği bir mesele. Kahraman sağlık çalışanlarının canlarını ortaya koyarak salgınla mücadele ettiği şu günlerde bile ne yazık ki şiddet olayları yaşanıyor. Bunun son örneği ne yazık ki ilimizde yaşanmıştır. Çayırova 2 Nolu 122 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonun da görev yapan sağlık çalışanları yüksekten düşme vakasına gittiklerinde Ufuk Y. adlı şahıs tarafından hakarete uğramışlar, sözlü şiddete maruz kalan araçları yumruklanan ve tehdit edilen sağlık çalışını arkadaşlarımıza geçmiş olsun.
Görüldüğü gibi hala beyaz kodlar veriliyor, şiddete uğrayan sağlık çalışanları haberlere yansıyor. Hastanelerde bıçaklama ile ağır yaralanmalar oluyor. 112 Ambulanslarının camları kırılıyor, çalışanlar tehdit ediliyor. Gerçekleştirilen toplantılar, yapılan kampanyalar, medyada anlatılanlar, hazırlanan afiş broşürler ve iyi niyetle yürütülen bu yöndeki tüm çabaların maalesef sonuçsuz kaldığı, sağlıkta şiddetin durmadığı acı bir gerçek. Bu konuda ağır yaptırım ve sert tedbirlerden başka çözüm yolu yok.
Hükümetten bu dönemde sağlıkta şiddete kesin çözüm getiren düzenlemeleri hayata geçirmesini bekliyoruz. Sağlık çalışanları canlarını ortaya koyup mücadele ederken bir de şiddetle uğraşmasınlar. Şu mücadele günlerinde öyle bir düzenleme hayata geçirilmeli ki hiç kimse sağlık çalışanına el kaldırmayı aklından bile geçirmemeli.
Bu nedenle sağlıkta şiddet yasası istiyoruz. Bu yasayla Sendika olarak uzun zamandır dile getirdiğimiz öneri olan Sağlık kurum ve Kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesini zaruri görüyoruz. Sağlık çalışanına şiddet uygulayan herkese meselenin nerde sona ereceğini devletin gücü gösterecek, sağlık çalışanlarının can güvenliğini temin edecek bir yasal düzenleme hayata geçilmeli. Sağlık çalışanları Sağlık Bakanından alkış yerine sağlıkta şiddet yasasının, 3600 Ek Göstergenin hayata geçirilmesi için yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılmasını beklemektedirler.
Gündem, 07 Nisan 2020 08:52
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Herkes memleketinde yaşasa Kocaeli nüfusu ne kadar olurdu?
3. Kapanca Festivali böyle başladı
Dilovası Belediyesi’nin yeni hizmet binasında sona yaklaşılıyor
Geleceğin kadın girişimcileri Gebze’de ödüllendirildi
Kocaeli Bilnet Okulları’nda mezuniyet coşkusu
Kocaeli’ndeki toplu taşımada yeni hatlar yolda
Tarihçi Volkan Şenel Körfez Meclisi’nde konuştu
Çayırova’daki bu konserde 80’ler rüzgarı esti!
Körfez Hodri Meydan 1989 taraftarlarının artık bir derneği var!
Kocaeli’de mavi bayraklı plajlar tüm kriterlere uygun
Sahillerde yoğun kontrol
2 milyonluk KOSGEB desteği balon çıktı!
İzmit’te 28 Haziran Futbol Şenliği heyecanı başladı
Kenan Sofuoğlu’ndan Başiskele’deki o merkeze tam not
Ormanya’da açık havada sinema
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektörü 2’inci kez KOTO’da toplandı
SEDAŞ’tan dolandırılmayın uyarısı
Kafe ve restoranlarda yeni dönem başlıyor
Derince’nin mahallelerinde şenlik var!
Gebze’deki çöken binanın bilirkişi raporuna ne oldu?
Dilovası'nda başkan yardımcısı gözaltına alındı
Emekli polislere yeni sosyal yaşam alanı için ilk adım atıldı
Kocaeli'de trafik cezaları ve radar uygulamaları vatandaşı mağdur ediyor
İzmit’te esnaf ve vatandaşı buluşturan Alışveriş Festivali başladı
Emekli ve asgari ücretliler için ara zam çağrısı
Ümit Özdağ'a Şeyh Said cezası!
TEM Otoyolu Muallimköy Kavşağı 35 gün kapalı kalacak
Muhalefetin çamur güreşine bizi çekmesine izin vermiyoruz!
Bu mu adalet?
Dilovası’nda o park ve mesire alanı yenileniyor
Çayırova Fatih Sultan Mehmet Parkı’nda çalışmalara devam
Büyükakın: Sosyal yaşamın kalbi bu merkezde atacak
Güngör çiftine Güle güle oturun dediler!
Derince Harikalar Sahili’nde harika konser!
Körfez zabıtasından güvenli ulaşım denetimi
İzmit’ten Büyükada’ya vapur gezisi
5 bin haneye yetecek elektriği kaçak olarak kullandılar!
Hindistan-AB Serbest Ticaret Anlaşması rekabet gücümüzü zorlayabilir
Başiskele’deki dünya rekoru kırılan projede 9 köprünün montaj işi tamam
