Bu zor zamanlarda garİBAN'ın vicdanına göz dikmek
Siyaset, 01 Nisan 2020 16:34İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Dr. Pelin Coştur Filiz, Milli Dayanışma Kampanyası adı altında devletin milleten para istemesini değerlendirdi.
İşte o açıklamanın içeriği: Her türlü afette sokaklarda ve vatandaşın yanında ilk olması gereken kurum olan Kızılay'ın elden evvel karantinaya çekilmesiyle içimize ilk şüphe düşmüştü. Sonrasında, hiç piyasaya çıkmadan Irak, Suriye ve Endonezya'ya maske gönderdiklerini, sağlık malzemelerinde dışa bağımlı olduğumuzu ve ellerindeki malzeme biterse sıkıntıya gireceklerini açıkladıklarında tedirginliğimiz artmıştı.
Neredeyse bütün ülkeler, vatandaşlarına yalnız olmadıklarını, devletin bu zor günler için varolduğunu söyleyerek vatandaşlarının kullanımı için yüzlerce milyar dolar kaynak aktarırken bizim hükümetin konut peşinatlarını indirdiğini açıklamasıyla korkumuz iyice büyümüştü.
Tüm dünya ülkeleri kefen paralarını bu salgından vatandaşlarını korumak için seferber ederken bizimkilerin Kanal İstanbul ihalesi yapmasıyla işin İBAN'ı da (yılan kokusu) çıkmıştı aslında.
Ve nihayet bu hükümetten beklentimiz gerçekleşti. Sayın Cumhurbaşkanı, önce İran, İtalya ve İspanya'ya yardım malzemesi gönderdiğimizi, dünyada en çok korona vakası bildiren 10. ülke olduğumuz halde hala çalışanlar için "en kısa zamanda" tedbir alınacağını açıkladıktan sonra yanılmadığımızı anladık. Önümüze bu zor günlerde hiç bir ülkenin akıl edemediği ve tüm dünya ülkelerine örnek olacağımız Milli Dayanışma Kampanyası getirildi. Yani dendi ki; işten çıkarmaları yasaklamıyoruz, herkes OHAL'ini kendisi ilan etsin ama çalışmayana para vermiyoruz, koronalı hastaya baktığı için kendisi hasta olan aile hekimlerimize maaş ödemeyeceğiz, okulları kapattık ama ders anlatmayan sözleşmeli öğretmenlere de para yok, ülkenin ekonomisi zaten batıyordu, bu virüs ilaç gibi geldi, şimdi hükümetimiz adına herkes yardım etsin.
Yıllarca ne işe yaradıkları ve ülkemizin gelişimine hangi katkıyı sundukları muallak olan vakıflara ve derneklere milyarlarca para aktardıkları, o kadar kazançlarına rağmen pek çok yandaş müteahhitin vergi borcunu sildikleri, heryere saraylar yaptıkları, on küsür uçak aldıkları, en basit daire başkanının bile lüks arabalara bittiği yetmedi. Belediyelerin yaptığı yardım kampanyalarını da anında bloke ettiler çünkü artık halkımız kime ne kadar güveneceğini çok iyi anladı.
Bu zor zamanlarda garİBAN'ın vicdanına göz dikmek yerine mihrİBAN olarak yanımızda görmek istediğimiz hükümet öncelikle para akıttığı vakıf ve derneklerden, müteahhitlerden, şehrİBAN'lardan ve sadece kendi menfaatini düşünen iştİBAN'lardan verdiklerini geri almalıdır.
Bir de keşke kapatmasalardı, tam bugünler için harika bir banka da vardı, etİBANk...
Sonuç olarak; halkın evinden kendi kendini yönettiği, kendi OHAL'ini uyguladığı, kendi güvencesini sağladığı ve bir de üstüne hükümete yardım ettiği yeni yönetim biçimimiz olan "Koronokrasi" hayırlı olsun.
Siyaset, 01 Nisan 2020 16:34
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
GTO Başkanı Aslantaş: Bu faizlerle sanayicinin yatırım yapması mümkün gözükmüyor
Sucuklardan at ve eşek eti çıktı
Bu hafta da Cumhuriyet mahallesinde spor yaptılar!
Kocaeli sanayi kapasite anketi ve endeksi değerlendirmesi
Emekli ve memur maaş düzenlemesi için tarih verildi!
Sanatsal yetenekli vatandaşlar bu habere dikkat!
İkinci el otoda hareketlilik bekleniyor
Kademeli emeklilik çağrısı
İzmit Belediyesi ile Kocaeli Barosu arasındaki protokol yenilendi
TÜVTÜRK sürücüleri uyardı
TEKNOFEST’e seferler denizden ve karadan kesintisiz sürüyor
Uyku sırasında ortaya çıkan bu belirtilere dikkat
KOTO’ya ziyaretçi akını!
Beceriksizlik abidesi! Metro inşaatı binanın temeline zarar vermiş
Başkan yine denize daldı! Bakın neden
Bir dev şirket daha iflas etti
Kaan Dobra’dan dev akvaryuma tam not
SEDAŞ, göçmen kuşların güvenliği için harekete geçti!
Konteynerde muhtarlık hizmeti daha ne kadar sürecek?
Yine vatandaşın yastık altı altınına göz diktiler!
Darıca'da 3 kardeşin cesedi denizden çıktı
Semra Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanlığı’na adayım dedi
Markette fiyatlar 5 yılda 12 kat arttı!
Bahçeli’nin istediği oldu, Öcalan’a statü bulundu
Kocaeli’de vergi gelirleri yüzde 11 oranında arttı
İsrail'in saldırısında Türk askerleri orada mıydı?
BTP lideri Baş’tan tarım reformu önerisi
İş insanı Selvi, Kocaeli’yi uluslararası alanda temsil etti
Son anketten Erdoğan'ı üzecek sonuç çıktı!
Vali Aktaş kendisine mail atan vatandaşları makamına çağırdı
Çelik, 29 Ağustos’ta Derince’ye konser için gelecek
KSO’nun atları Kartepe Hipodromu’nda koştu!
Körfez’in gururu genç karatecilere milli davet
Beklenen depremle ilgili şaşırtan sözler!
Kocaeli’de hedef, yüzde 100 ileri biyolojik arıtma
Ekonomi yönetimi kendi hedeflerine inanmıyor mu?
İktidardan yeni bir harcama rekoru daha
Cebeci sahilinde eğlence
Siyasette yeni ittifak: 5'li masa kuruluyor
