Milletin bağışlarını devlet yardımı gibi sahiplenmeyin
Siyaset, 31 Mart 2020 13:24Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Ömer Faruk Başaran, devletin imkanı olanlardan topladığı yardımları kendisi yapıyormuş gibi göstermesinin abesle iştigal olduğunu söyledi.
Tüm dünyada vatandaşın devletten yardım aldığı bir süreçte ülkemizde yardım kampanyası başlatıp sadece vatandaştan destek beklendiğini vurgulayan Gelecek Partisi İl Başkanı Ömer Faruk Başaran, “Yardım kampanyası başlatılması ve bunun devlet eliyle yapılmasını doğru buluyoruz. Elbette ki bu zor günlerde durumu iyi olanlar olmayanlara yardım yapmalı. Ancak milletten toplanan paraları devlet yardımı gibi sunulması da doğru değil. Bu hem hükümet hem de belediyeler için geçerli” dedi.
Sadece ülkemizi değil tüm dünyayı kasıp kavuran corona virüsü salgını nedeniyle; ABD bir trilyon dolar, Fransa 373 milyar dolar, Almanya 614 milyar dolar, İngiltere 412 milyar dolar, İspanya 216 milyar dolar, Türkiye’nin ise 15.3 milyar dolar bütçe ayırdığını vurgulayan Başaran; “Suriyeli mülteciler için 30-40 milyar dolar harcandığı, IMF’e borç verecek durumda olduğumuzun dillendirildiği hafızalardayken, bu sözde destek paketini neyle izah edeceksiniz” dedi.
Vaka ve ölüm oranlarının hızla arttığı bir dönemde vatandaşın sokağa çıkma yasağı beklerken açıklanan bu yardım kampanyasının sorunları çözmede etkin olmayacağını ifade eden Başaran, “Bir an önce sokağa çıkma yasağı ilan edilmelidir. Seyahat etmek yasak ama uçak seferlerinde KDV yüzde 1’e indiriliyor. Bir an önce işsiz, işini kaybetme korkusu yaşayan asgari ücretli, emekli, memur gibi kesimleri rahatlatacak tedbirler alınmalı. İşten çıkarmaların önüne geçilmeli, zorunlu tüketim kalemleri olan elektrik, su, doğalgaz ve gıda maddelerinde KDV indirilmelidir. Her felaket döneminde aziz milletimiz birbirine destek olmak amacıyla yardım kampanyaları yapıyor. Ancak toplanan yardımlarla ilgili kötü örnekler var. Toplanan ve nereye harcandığı, nereye gittiği izah edilemeyen yardım paraları var. Geçmişte yapılan yanlışlıklar, eksiklikler ve hatalar tekrarlanmamalı. Açık ve şeffaf bir şekilde süreç yönetilmeli ve kamuoyuyla paylaşılmalıdır. Gelecek Partisi olarak sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz ” diye konuştu.
Siyaset, 31 Mart 2020 13:24
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kandıralı öğrencilere de15 bin TL’lik destek verilecek
Başkan Büyükakın din görevlileri ile bir araya geldi
Başkan Gökçe’den iki eğitim kurumuna ziyaret
Kocaeli vekilinden Bakan Kurum’a Safiport soruları!
Dilovası’nda sürücülere ve vatandaşlara uyarı
Saygınlar Kulübü üyelerine kitap hediye edildi
Tweet attı diye evine polis gönderdiler
Kaynaklar patronlara akıyor
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Filistinli çocuklar için çizdi
Kitap Fuarı’nda 46 yıl önce çekilmiş fotoğrafını gördü
İzmit’te üniversitelilere ücretsiz akşam yemeği desteğine devam
Vurgunun TBMM'de araştırılmasına yanaşmıyorlar!
O ilçedeki cadde 17 milyon TL harcanarak yenilendi
AKP'den ihraç edildi
Ercan Yamen’in kardeşi ile kardeşinin eşi kaza kurbanı oldu
Büyükşehir’den 91 bin dekar alanlık yem bitkisi desteği
İzmit’te Sokak Hayvanları Barınma Merkezi‘nde son aşamaya gelindi
Dilovası’nda MHP’liler Bahçeli’nin sözlerini tekrarladı
Gölcük Belediyesi’nden okul bahçesine 4 derslikli prefabrik yapı
Anayasa Mahkemesi'nden emeklileri ilgilendiren karar!
Körfez’de güneş enerjisi santrali kurulacak
İSU Genel Müdürü Sağlık’ın sesi taklit edilerek para isteniyor
Ford Otosan, Kocaeli fabrikalarında yapay zeka destekli çözüm
Fabrikalar küçülüyor, işçiler işini kaybediyor
Evine polis gönderilmedi, ifadeye çağrıldı
Dilovası’nın Ekim Ayı Meclisi’nde hangi kararlar alındı?
AK Parti Darıca Kadın Kolları Teşkilatı, Kocaeli 1’incisi oldu
Büyükakın’ın Soyut Vatan kavramı kitaplaştı
Kocaelisporlu futbolcular minik taraftarlarla Kitap Fuarı’nda buluşacak
Sandıkta alamadıklarını masada aldılar!
Dervişoğlu'ndan fon vurgunu yorumu: İktidar gözetiminde hırsızlık
Başkan Çiftçi, amatör spor kulüplerinin sezon açılışında konuştu
Gebze Ticaret Odası üyelerine dört önemli organizasyonda özel indirim fırsatı!
Kış hazırlığı: Şalvarlar giyildi, egzersiz yapıldı
KOTO’da indirim protokollerine yenisi eklendi!
YENİ Parti’nin iki numaralı ismi de Derince’nin araç tanıtımına katılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan buna ne der?
Altın güne düşüşle başladı
Bu çalışma neden tatilde yapılmadı?
