Büyükşehir çalışanları yüzde 16 zammı kaptı!
Gündem, 30 Mart 2020 14:36Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçiler için toplu sözleşme görüşmeleri sona erdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İSU’da çalışan bin 165 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi Büyükşehir Hizmet Binası’nda imzalandı. Toplu iş sözleşmesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ile Hizmet-İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy arasında imzalandı. Sözleşmeyle işçi personele, ilk yıl ücretlerde %8 + 8 olmak üzere yıllık %16 artış verildi. Ayrıca sosyal haklarda da aynı oranda artış sağlandı.
.gif)
BİN 165 İŞÇİYİ KAPSIYOR
Hizmet-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde 680, İSU’da ise 485 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. 1 Ocak 2020 tarihinden geçerli sayılacak sözleşme 3 yıllığına yürürlüğe konuldu.
İLK YIL YÜZDE 16 ARTIŞ ORANI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğü’ndeki toplu iş sözleşmeleri kapsamındaki çalışanların ücretlerine 1. yıl için yüzde 16, 2. ve 3. yıllarda ise enflasyon değeri baz alınacak şekilde zam yapılacağı belirtildi. Sosyal yardımlara da aynı oranda artış yapılacağı bilgisi verildi.
“HEPİMİZ İÇİN GÜZEL SONUÇLAR VERMESİNİ DİLİYORUM”
Zam ile ilgili açıklamayı Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın yaptı. Başkan Büyükakın, “Yapılan çalışmalar sonucu Belediye Başkanlığımıza bağlı ve İSU’da çalışan bin 165 işçimizin 01.01.2020 tarihinden geçerli olmak üzere 3 yıllık sözleşmesini imzaladık. Sözleşmemizin hepimiz için ve emekçi kardeşlerim için güzel sonuçlar vermesini diliyorum” dedi.
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR
Sözleşme sonrası konuşan Hizmet-İş Kocaeli Şube Başkanı Ersoy, “Koronavirüs salgınından dolayı toplu iş sözleşmelerinin her aşamasının dondurulduğu bu günlerde, çalışanlarımızı ve bizleri sevindiren anlaşmadan dolayı çok mutluyuz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın, ilimize yapmış olduğu önemli ve başarılı çalışmaların yanı sıra çalışanlara verdiği sözü tutarak öncelikle KHK kapsamında Belde A.Ş’de çalışan 5000 işçimize seçimden önce verdiği 630 TL zam sözünü yerine getirdi. Bugünde kadrolu işçi arkadaşlarımıza böylesi hassas bir ortamda yüzde 16 zam yaparak emek dostu ve işçilerin hamisi olduğunu göstermiş oldu. Kendisine tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Gündem, 30 Mart 2020 14:36
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü torpil yuvası mı?
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaretlere devam
Dövizi tutmak için kaç milyar dolar harcandı?
Başkan Sezer iki altın madalya kazanan yüzücüyü kutladı
Kocaelili çiftçilere sebze fidesi desteği
Buna milli iradeye saldırı denir! Bir başkan daha tutuklandı
Dikkat! Başiskele Kavşağı’nda geceleri trafik güzergahı değişecek
Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?
O noktada kaza geliyorum diyor
Ara seçim formülü gerçekçi değil
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
Sigaraya bir zam daha
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
