Sağlıklı sağlık çalışanlarına ülkemizin ihtiyacı var
Sağlık, 29 Mart 2020 18:54Korana virüs salgınından sağlık çalışanlarının ruh ve beden sağlıklarının korunması,Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) bağlı faaliyet gösteren Eğitim ve Araştırma hastanesinin yeni yapılan poliklinik binasının acilen yoğun bakım ünitelerine dönüştürülmesi ve bazı kurum amirlerinin genelgelere aykırı işlem tesisi etmeleri hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker yazılı açıklama yaptı.
Başkan Çeker yaptığı yazılı açıklamada “ Küresel bir salgın dünya ülkelerinin tamamını tehdit ediyor. Sürecin nereye evrileceği şuan için mümkün görünmüyor. Tedavisi henüz yok. Virüse karşı aşısının bulunması ise uzun bir zaman diliminde mümkün olacağı gözükmekte, Tedavi ve aşı ile ilgili bilim ve ilim insanları hummalı bir çalışma içerisinde, devletler ise bu salgın belasından kurtulmak için tüm imkanlarını seferber etmekte olduklarına millet olarak şahit olmaktayız.
Virüs dünyada hızlı bir şekilde yayılmakta devletleri ve insanlığı tehdit etmektedir. Ülkemizde vaka sayısı giderek artıyor. Anlaşılan o ki, bundan sonra artış devam edecek Virüsün yayılma hızını asgariye indirmek ve yayılma hızını yok etmek için yetkili organlar gerekli tedbirleri alma noktasında ellerinden gelen gayreti göstermektedirler.
Millet olarak üzerimize düşeni yapmalı, sürece birlikte katkı sağlamalıyız. Kural ihlali yapanlar halkın ve toplumun sağlığını tehdit ettiklerini bilmeliler. Temas ne kadar engellenirse yayılım o denli engellenir. Sadece yaşlılar virüse yakalanıyor gibi görülmemeli, gençlerde dikkat etmeli. Bu mücadelede hastalığı yaymamak için temastan uzak durmak ve beslenmeye dikkat etmek gerek. Bilim kurulunun önerilerini dikkatle almak ve günlük hayatımızda uygulamak durumundayız.
Sağlıklı sağlık çalışanlarına ülkemizin ihtiyacı var. Bu nedenle sağlık çalışanlarımızın ruh ve beden sağlıkları korunmalıdır. Korunması içinde gerekli tedbirler titizlikle alınmalıdır. Virüs ile mücadelenin ne zamana kadar süreceği bilinmediği için bu zorlu ve yıpratıcı süreçte sağlık çalışanlarının korunması için millet olarak üzerlerine titremek gerek, virüsün yükünün en ağır ve acımasız olduğu yerler hastaneler, Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil sağlık İstasyonlarıdır. Buralarda görev yapan sağlık çalışanlarının virüs den korunmaları ve uygun çalışma şartlarının sağlanması için gerekli tedbirler alınmalı.
Sağlık Bakanının ve bilim kurulu üyelerinin açıklamaları doğrultusunda her ne kadar yoğun bakım yatağı konusunda Avrupa dan çok daha iyi olduğumuz söylense de virüsün yayılma hızına baktığımızda yoğun bakım yatak sayılarını artıra bildiğimiz kadar artırmamız gerekmektedir. Bunun içinde geç olmadan şimdiden hastanelerde veya uygun fiziki mekanları yoğun bakım ünitesine döndürmek için ülkemizde olduğu gibi ilimizde yoğun bir çalışma yapılmalı, hazırlıklara hız verilmeli.
MODERN POLİKLİNİK BİNASI ACİLEN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNE DÖNÜŞTÜRÜLMELİ.
Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Sağlık alanındaki görüş ve öneri ve vatandaşımıza vereceği sağlık hizmeti ile en ön saflarda yer alması gerekirken maalesef beklenen performansı gösterememektedir. Bünyesinde bulundurmuş olduğu bilim ve ilim insanlarının çalışmaları görüş ve önerileri ile vatandaşımıza yön vermesi ve yaraların sarılmasında öncü olması gerekmektedir.
Yeni yapılan ve açılışa hazır olan devasa modern poliklinik binasını acilen yoğun bakım ünitesine dönüştürülmeli. İvedilikle gerekli araç, gereç temin edilerek hasta kabul edecek şekilde hazır hale getirilmelidir. Ayriyeten görevlendirilecek personel de vakit kaybetmeden ivedilikle oryantasyon eğitimine alınmalıdır. Sayın Rektörü ve Hastane Başhekimini hassasiyete ve göreve davet ediyorum.
PERSONELLER ARASINDA AYRIM YAPMAKTADIRLAR.
İdari izinler (Personel izinleri), Esnek çalışma hakkında Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgelerle çalışanlara bir takım kolaylıklar sağlandığı halde bazı kurum amirleri yayınlanan bu genelgeleri yok hükmünde sayarak çalışanları mağdur etmektedirler. Genelgelere aykırı davranmak suretiyle personeller arasında ayrım yapıldığı, bir kısım personele nöbet yazarken bir kısmına hiç nöbet yazılmadığı, Genelgelerin Engelli personele sağlamış olduğu hakların kullanılmasını bazı idareler engellediğine dair iddialar çalışanlar tarafından sendikamıza intikal ettirilmiştir. Bunu yapmaya hiçbir idarenin hakkı da yetkisi de yoktur. Çalışanlar hakkında usulsüz uygulamalar yapan idareler hakkında gerekli hukuki süreci başlatmak için ilgili makamlara resmi başvurularımızı sendika olarak yapacağız.”
Sağlık, 29 Mart 2020 18:54
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sosyal medya uyarısı: Her gördüğünüze inanmayın
Çakırlar Köyü’nde iki günlük şenlik: Pat Pat Festivali
Başiskele’de öğrencilerden anlamlı bağış
Atıl araziden 8 ton balkabağı çıktı
Tramvayla yolcu taşıma sayısında yeni rekor
Derince’de güvenlik için 55 okula dedektör cihazı desteğinde bulunuldu
Darıca’da MHP’liler KEDFE yönetimini ağırladı
Çayırova Meclisi’nde 6 gündem maddesi karara bağlandı
İkinci el araç satın alırken buna dikkat!
Akaryakıtta zam dalgası sürüyor
İSU’dan 3 ilçeye altyapı yatırımı
İhracatçılara yüzde 3 döviz dönüşüm desteği, yüzde 10’a yükseltilmeli
Erdoğan'dan suç işleyip ülke dışına çıkanlarla ilgili açıklama
Gebze Ticaret Odası, üyelerini Baykar teknoloji ile buluşturacak
İzmit’te bir kadın daha silahla vurularak öldürüldü
Miniklerden itfaiyeye renkli ziyaret
Fon vurgununun siyasi ayağında kimler var?
İzmit Belediyesi yöneticilerinden saha ziyaretlerine devam
Çocuklara kitap okumayı sevdirmenin yolu!
Sigarayla ilgili yeni düzenleme
Buna kaş yapayım derken göz çıkarmak denir!
Kitap Fuarı’nda Kocaelispor rüzgârı esti!
İcra takibindeki borçlar katlandı
Altın yeniden yükselişe geçti
Körfez’de de BTP’liler pazarda üyelik standı açtı
Binlerce takipçisi olan hesaplara erişim engeli
Başkan Gökçe’den araç tanıtım töreninde sosyal belediyecilik vurgusu
Potanın Kocaeli’deki tanınmış ismi Sinan Us hayatını kaybetti
Fon vurgununda turpun büyüğü geliyor!
Nazmi Ertuğral’dan nokta atışı siyasi tespit!
Dilovası’nda Afet Koordinasyon Merkezi ve Halk Kütüphanesi açılıyor
Bavyeralı firma temsilcisi ile GTO üyeleri arasında ikili iş görüşmeleri
SEDAŞ yöneticileri muhtarları dinliyor, ama bildiklerini okuyorlar!
Kandıralı öğrencilere de15 bin TL’lik destek verilecek
Başkan Büyükakın din görevlileri ile bir araya geldi
Başkan Gökçe’den iki eğitim kurumuna ziyaret
Kocaeli vekilinden Bakan Kurum’a Safiport soruları!
Dilovası’nda sürücülere ve vatandaşlara uyarı
Saygınlar Kulübü üyelerine kitap hediye edildi
