79 yaşındaki coronalı hasta o ilaçla tedavi edildi!
Sağlık, 20 Mart 2020 05:11Ebola ile mücadele kapsamında geliştirilen Remdesivir adlı ilaç İtalya’da korona virüse yakalanan 79 yaşındaki bir hastada denendi ve hastanın tedaviye yanıt verdiği açıklandı.
Korona virüse (COVID-19) karşı dünya genelinde önlemler alınırken, yüzün üzerinde ülkede görülen salgına karşı ilaç ya da aşı arayışı da sürüyor. Uzmanlar, özellikle başka hastalıklar için kullanılan ilaç ya maddelerin korona virüse karşı etkili olup olmayacağını araştırıyor. O ilaçlardan biri olan Remdesivir adlı ilaç İtalya’da korona virüse yakalanan 79 yaşındaki bir hastada denendi ve hastanın tedaviye yanıt verdiği açıklandı.
İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, 10 yıl önce Ebola ile mücadele kapsamında geliştirilen ilaç ile tedavi edilen adı açıklanmayan hasta 12 gün sonra taburcu edildi.Aynı habere göre ABD’de korna virüs testleri pozitif çıkan ve durumu kritik seviyeye gelen bir kadın hasta da Remdesivir tedavisine yanıt verdi.
MERS’E KARŞI ETKİLİ OLMUŞTU
İlk olarak Ebola ile mücadele için geliştirilen Remdesivir klinik incelemelerinde iyi bir sonuç vermemiş, 2012 yılında ise bir başka korona virüs enfeksiyonu olan Mers’e karşı etkili olduğu görülmüştü.
YÜZDE 80'LİK KESİM TEDAVİYE İHTİYAÇ DUYMUYOR
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre korona virüse yakalananların yüzde 80’i özel bir tedaviye ihtiyaç duymaksızın hastalığı atlatabiliyor. Ancak hastalığın ağır seyrettiği durumlarda insanların solunum sorunları yaşadığı biliniyor.Kansere karşı kemoterapi tedavisi görenler ile daha önce farklı rahatsızlığı olan yaşlılar en riskli gruplar olarak kabul ediliyor.
Sağlık, 20 Mart 2020 05:11
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
TEM altgeçidi toz toprak içinde
Vali Aktaş sünnet sevincine ortak oldu
Kredi kartı limitleri düşürülecek mi?
Babacan pazarda vatandaşa bir dokundu bin ah işitti
Seka Sanat İhtisas Merkezi’nde eşsiz sergi
Başkan Büyükakın, Çayırova’nın uzun adamlarını kutladı
Güven ve ahlak krizi var
Bu Büyükelçinin, hükümet tarafından hâlâ muhatap alınıyor olması acizliktir
Dilovası’nda şehitler anıldı
Çayırova, basketbolda şampiyon oldu
Çözüm yine velilerin cebinde aranıyor
Kule deresi yine siyaha büründü!
47 ilden 110 gazeteci Kocali’de Ormanya’yı gezdi, dip çamuru çalışmasını inceledi
Mansur Yavaş'ı da mı susturmak istiyorlar?
Gazeteci yazar Eranıl Ağrı’dak köy okuluna da kitap gönderdi
Tarihi Saat Kulesi’ne ışıltılı dokunuş!
İş kazası ölüm getirdi
Cedit konutlardaki ince işçiliklerde de sona yaklaşıldı
Mehmet Şimşek'ten yeni masallar!
İstanbul, Gölcük gibi yıkıcı deprem yaşar mı?
Derince’de Alpay Çakırcı görevden alındı, ama İYİ Parti’den kopmadı
Büyükakın’dan 23 Nisan tepkisi
Emekli ve memurun Temmuz ayı zam oranları netleşmeye başladı
Yoksulluk tablosu: Ayakkabı da ikinci el dönemi
Anne Şehir Merkezleri’nin 13’üncüsü İzmit’te hizmete girdi
Diplomayı alırsak hapiste bile olsa adayımız İmamoğlu
Derince’de Davet Evi ve Senin Kafen Genç hizmette
PTT'yi de batırdılar
Yine KOBİS, yine bisiklet sayısı yetersiz çağrısı!
Mansur Yavaş'tan yargı isyanı!
Vali Aktaş, öğrencilerle doğa yürüyüşü yaptı
Kartepe’de yayalar güvende değil
Emekli polislere okullarda görev mi verilecek?
Motorinde dev indirim
İYİ Parti İl yönetiminden AKP’li Kartepe ilçe başkanına ziyaret
MHP’lilerden Dilovası’nda seri ziyaretler
Kanal çalışması yarım kaldı
Köy fırınları tek tek elden geçiriliyor
Zeki Canşi’nin yeğeni genç yaşta hayatını kaybetti
