Siz oturmaya devam edin, biz çalışırız!
Sağlık, 16 Mart 2020 19:17Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, her zaman olduğu gibi Sağlık çalışanlarımızın her türlü fedakarlığı yaparak çalıştıklarını tüm kamuoyu görüyor ve takdir ediyor. Maalesef ki Sağlık Bakanlığı oturduğu yerde oturmaya, sağlık çalışanlarımızı sahipsiz bırakmaya devam ediyor. Bizde, siz oturduğunuz yerde oturun, biz çalışırız diyoruz!
Her yerde ve her platformda sağlık çalışanlarının en önde olduğunu dile getiren Başkan Yıldırım, önce vatan dediler Suriye sınırına cepheye yüzlerce arkadaşımız koştu. Mülteci var dediniz 6 yıldır geçici görevler ile sağlık çalışanlarımız orada hala göreve devam ediyor. Deprem oldu, çığ düştü ilk koşan 112 ve Umke ekibi oldu. Ve şimdi Korona Virüsü çıktı takdire şayan mücadele ile sağlık çalışanlarımız gene en önde…
Başkan Yıldırım, Ülke ve dünya gündemi bir virüsle baş etmenin yollarını arıyor. Bizler ise sağlık çalışanları olarak yüzlerce hatta binlerce bulaşıcı hastalık taşıyan hastalarla karşılaşılan bir ortamda çalışıyoruz. Bizler sağlık sisteminin vazgeçilmez bir parçası olduğumuzu biliyoruz. Hastalığın bulaşmasını, yayılmasını en az orana indirme çabası var. Uyarılar yapılıyor; ‘’Kalabalıktan uzak durun, hijyene önem gösterin, okullar tatil edilecek, süreç normalleşene kadar kamu-özel kurum ve kuruluş çalışanlarının da zorunlu olarak izinli olmaları gündeme alınsın vs…’’ maddeleri tedbir olarak düşünülüyor, sıralanıyor. Tedbirdir alınması tabi ki gerekir. Peki sağlık çalışanları için her türlü tedbir alındı mı?
SAĞLIK ÇALIŞANLARI % 100 RİSK ALTINDA
Sağlık çalışanlarının büyük risk altında olduğunu ifade eden Şube Başkanı Erdal Yıldırım, sağlık çalışanlarımız Korona virüsü veya diğer virüslerle karşılaşma olasılığı yüzde 80-90 hatta yüzde 100’dür. Bugün Korona Virüsü konuşulurken, yarın ismini sayamadığımız birçok hastalığın içinde yaşamaya çalışıyor. Birçok bulaşıcı hastalığı olanların gizlendiği bir sistemde biz sağlık çalışanlarının ve ailelerinin mağdur edildiğinin farkında mısınız?
SAĞLIK ÇALIŞANLARIN FERYADINA KULAK VERİN !
Bugün tüm tv kanallarında kamuda çalışan hamile, süt izinli, engelli ve ilkokul çağındaki tüm personele izin verildi diye yayın yapılıyor. Maalesef ki kamuda sadece sağlık çalışanlarımız izinlerden faydalanamıyor. Cumhurbaşkanlığının yayınladığı genelgeyi yok sayan, sahada olmayan Sağlık Bakanlığı bürokratları, çalışanlarımızı görün, bu feryatlarına kulak verin diyoruz. Gece yarısında yayınlanan genelge ile tüm izinler iptal edildi, engelli ve hamile olan çalışanlarımıza haksız uygulama yapıldı. Eğitime verilen arayla sağlık çalışanlarımızın çocukları da ortada bırakıldı diyen Yıldırım, sayın bürokratlara soruyorum çocuklarımıza kim bakacak?
PEKİ YA ÇÖZÜM ?
Derdimiz ne öğretmen, ne de vermediği ders karşılığında alacağı ücret. Lakin riskin göbeğinde olan bir kamu görevlisine verip asıl hak edene vermemek ne kadar adaletli. En azından bu kadar risk altında görev yapan çalışanlarımıza maaş ödülü verilmeli diyen Yıldırım, çocuğumuz evde ne olacak sorusuna verilen ve vicdanları yakan tek cevap Haklısınız. Peki ya Çözüm! Çözümü Sağlık Çalışanları Bakanından bekliyor. Bizler işten de riskten de kaçmıyoruz. Fakat bu kadar haksızlığa da artık yeter diyoruz.
Sağlık çalışanlarımız zaten özveri ile hizmet etmektedir. Gerektiğinde tüm izin haklarından feragat etmekten de tereddüt etmezler. Bir mesaj ile koşa koşa göreve giden sağlık çalışanlarımız içinde izinler Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile uyumlu olmalıdır. Bakanlık bu konuda gerekli adımı derhal atmalıdır.
Sağlık, 16 Mart 2020 19:17
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
