KOTO Başkanı Bulut'tan ekonomide acil tedbir çağrısı
İş Dünyası, 14 Mart 2020 23:56KOTO Başkanı Necmi Bulut, ülkemiz de dahil olmak üzere dünyanın yarısını etkisi altına alan Koronavirüs Salgını'nın iktisadi kayıplarına ve alınacak önlemlere dikkat çekerek, "Pandemi için alınan önlemlerin, iktisadi sonuçları hızla değerlendirilmeli ve gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, iktisadi tedbirler hayata geçirilmelidir" dedi.
Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, pandemi ilan edilen Koronavirüs salgınının iktisadi kayıplarına dikkat çeken önemli bir açıklama yaptı. Salgınla mücadelenin iktidasi açıdan da ele alınması gerektiğine vurgu yapan Başkan Bulut açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Çin’de ortaya çıkan ve 120’yi aşkın ülkeye yayılan Koronavirüs, iktisadi etkileriyle de bütün dünyayı tehdit etmektedir. Virüse karşı alınan uygun önlemler bakımından Türkiye, en başarılı ülkelerden biri olmuştur. Aynı başarının iktisadi etkileri yönetmek için de ortaya konmasını umut ediyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı ve esenliği önceliğimizdir. Ancak ekonominin ve ticari hayatın sağlıklı işleyişine de, ülkenin ve herkesin ihtiyacı var. Pandemi için alınan önlemlerin, iktisadi sonuçları hızla değerlendirilmeli ve gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, iktisadi tedbirler hayata geçirilmelidir.
REHABİLİTASYON MERKEZLERİ ÖRNEĞİ
Koronavirüs için alınan önlemlerin kısıtlayıcı etkileri, özellikle işverenler için talepte daralma ve maliyetlerde artış olarak kendini hissettirmektedir. Okulların tatil edilmesi, toplantı ve organizasyonların iptali, vatandaşların mecbur olmadıkça ülke, il, hatta ev dışına çıkmayacak olması, birçok ticari faaliyet için satışları azaltacak; buna karşın işletmelerin kira, maaş, sigorta primi gibi sabit maliyetleri karşılanmaya devam edecektir. Bu hususta, vergi indirimleri, sigorta primi muafiyetleri ve benzeri mali destekler, işletmeler için rahatlatıcı olacaktır. Özellikle bu desteklerin sektörel bazda öncelikleri değerlendirilerek verilmesi, olası ekonomik kayıpların önüne geçecektir. Örneğin, devlet desteğiyle özel öğrencilere hizmet veren rehabilitasyon merkezlerinin de bu kapsamda faaliyetleri ve öğrenci başına aldıkları destekleri durdurulmuş ama maaliyetleri devam etmektedir. Bu gibi toplumun öncelikli kesimlerine özellikli hizmet veren merkezlerin ve sektörlerin geleceği haricen düşünülmeli, devlet destekleri devam etmeli, eksik olan hizmetlerin daha sonra tamamlanmasının önü açılmalıdır.
TİCARİ YAŞAMI DESTEKLEYİCİ ÖNLEMLERİ ACİLEN BEKLİYORUZ
Kamuoyunda tartışılan ve medyaya yansıyan, fiyatlama davranışıyla ilgili kötü örneklerin, fırsatçı davranışların, Ticaret Bakanlığı ve yetkili diğer kurumlarla birlikte karşısında olacağız. Bu sıkıntılı süreci, ülke olarak, her zor koşulda olduğu gibi, el ve gönül birliği ile, sorunun farklı yönlerine ilişkin doğru politikalarla hızla atlatacağımıza inanıyor; hükümetimizden, sağlık önlemlerine benzer şekilde, ticari yaşamı destekleyici önlemleri acilen bekliyoruz."
İş Dünyası, 14 Mart 2020 23:56
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sigaraya zam geldi!
Milletin yarısını zekata muhtaç hale getirdiniz
Çayırova’da Türk Halk Müziği korosu dinleyicilerden tam not aldı
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar’dan Büyükakın’a teşekkür
Derince’deki Basın Sitesi’nde öğrenciler her gün risk altında
Başkan Hürriyet: İzmit’te Ramazan boyunca sofralarımız herkese açık olacak
Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda anlamlı program
Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
MHP’nin yeni il başkanından, Vali Aktaş’a ziyaret
KOTO’dan Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
Kocaeli’de Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Kaya artık kendi kliniğinde
Dağcılar Kandıra’da denize girdi
Yaşattıklarınız sahtedir ve sahteciliktir
Bunun adı eşkıyalık! Yaşlı adama saldırdılar
Ramazan öncesi Kocaeli genelindeki fırınlar tek tek denetleniyor
Başkan Söğüt, MHP’li vekili makamında ağırladı
Emeklilere kira desteği ve yakacak yardımı teklifi
Büyükakın, Gümüşhanelilerin kurtuluş coşkusuna ortak oldu
Trafik cezaları can yakacak!
Derince Kent Lokantası'nda iftarda yemekler ücretsiz
Gölcük Değirmendere’de tekne ters döndü!
Karavan park da karavan yok!
Vatandaş yeni elbise bile alamayacak halde
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
