O Meclis üyesinden Zeki Aygün'e tepki
Gündem, 11 Mart 2020 09:38Derince Yenikent Mahallesindeki yeşil alanın imara açılmasına tepki gösteren Derince Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Erhan Akpınar, “Konu sadece yeşil alanın imara açılması konusu değil. Vatandaşın elindeyken çimen yeşili olan alan, Zeki Aygün’ün elindeyken Dolar yeşili oluyor. Bu hak mıdır?” dedi
Derince Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Erhan Akpınar, bir basın açıklaması yaparak, Yenikent Mahallesi’nde belediyenin elinde bulunan yeşil alanın imara açılmasına tepki gösterdi. CHP Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak’ın da hazır bulunduğu basın açıklamasında konuşan Akpınar, konunun sadece yeşil alanın imara açılması olayı olmadığını, ciddi bir vatandaş mağduriyeti ve büyük bir kamu zararının söz konusu olduğunda vurguladı.
BU HAK MIDIR?
Akpınar, “AK Partili Ali Haydar Bulut’un Derince Belediye Başkanı olduğu dönemde, ilçenin en büyük mahallesi olan Yenikent Mahallesi’nde bazı vatandaşlar, ellerindeki arsaların imara açılmasını istedi. Ali Haydar Bulut, vatandaşın arsasına imar izni vermedi. Bu arazilerin yeşil alan kalmasını tercih etti. Şimdilerde ise Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, bu alana imar izni çıkartmaya çalışıyor. Biz de diyoruz ki; belediyenin işi rant yaratmak olmamalıdır. Hele hele insanları mağdur ederek, zarar ettirerek hiç olmamalıdır. Vatandaşın elindeyken çimen yeşili olan alan, Zeki Aygün’ün elindeyken Dolar yeşili oluyor. Bu hak mıdır?” dedi.
TAHİR BÜYÜKAKIN’A SESLENDİ
Akpınar son olarak şunları söyledi: ‘’Şimdi biz buradan soruyoruz; o vatandaşlar da soruyor; madem bu alanı imara açacaktınız, neden vatandaşın elindeyken açmadınız? Başkan Aygün, o insanlarla sokakta karşılaşınca ne cevap verecek merak ediyorum. Biz Derince meclisinde bu yeşil alanın imara açılmaması için elimizden geleni yaptık. Fakat sayısal olarak oyumuz yetmedi. Şimdi konu Kocaeli Büyükşehir Belediye meclisine gelecek. Buradan çevreye duyarlılığı olduğunu iddia eden Başkan Tahir Büyükakın’a da seslenmek istiyorum. Bu yanlışa dur demelisiniz. Bakın konu sadece arazileri imara açma konusuyla da sınırlı kalmıyor. Büyük kamu zararı oluşturuldu. Vatandaş mağdur edildi. İlimizin en önemli sorunu deprem bölgesinde olmasıdır. Bu kent yüz yılın felaketini yaşamış, park bahçe ve yeşil alanın ne kadar kıymetli olduğunu görmüştür. Kentlerin betona boğulmasının bedeli ağırdır. Ayrıca Yenikent Mahallesi’nin yeşil alan sorunu da ortada. Derince’nin en büyük mahallesi olan Yenikent Mahallesinde düzenlenmiş bir meydan bulmak, kültür sanat etkinlikleri yapacak bir tesis bulmak zaten imkansız. Mahallenin Körfez Kentle birleşmesiyle artan nüfus ve trafik sorunu çözüm bekliyor.
TRAFİK SORUNU ARTACAK
İş merkezleri civarındaki trafik sorunu ve karmaşa her geçen gün artıyor. Düğünlerin yoğun olduğu dönemlerde sokaklar araç ve trafik karmaşasından yürünmez hale geliyor. Parklar ve yeşil alanlar mahallenin ihtiyacına cevap vermiyor. Bu düzenleme ile doğaldır ki nüfus artacak dolayısıyla da trafik artacak ve toplanma alanı ihtiyacı park ihtiyacı daha da büyüyecek ve Yenikent Mahallesi yaşanmaz hale gelecektir. Başkan Büyükakın’ın konuya duyarlı olacağını düşünmek istiyoruz. Bu haksızlığa geçit vermesinler diyoruz.”
Gündem, 11 Mart 2020 09:38
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Liranın dolar ve euro karşısındaki eriyişi devam ediyor
İzmit Sanat Akademisi Tiyatro Bölümü’nü kazanan adaylar belli oldu
TBB seçimini YENİ Parti adayı kazandı
Yerli ve millî söylemi, borsa vurgunlarının üzerini örtme kalkanı olamaz!
Zeytinoğlu: Gelirlerdeki artışın harcamaların gerisinde kalması bütçe açığını artırıyor
Başiskele’de eski muhtar Gedikli sel sularına kapılarak hayatını kaybetti
Gebze Ticaret Odası üyeleri yabancı firma yöneticileri ile bir araya getirildi
Cadde üzerinde kasis var, uyarı tabelası yok!
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım otizm sınıfına sponsor oldu
Kocaeli’de pazartesi gününe kadar okul yok!
Erdoğan kimsenin gözünün yaşına bakmayacak!
Gölcük’te yeni Kültür Merkezi için o tarihte ihale yapılacak
Çayırova’da da ekipler yağmur mesaisinde
284 eski vekilden Halk TV çağrısı
Kandıra’da Kapalı Pazara el atıldı
Kocaeli’de yağmur, sel ve su baskını alarmı
Sel ve su baskınlarının önüne geçmek için gayret ediyorlar
Kocaeli’de kriz merkezi kuruldu
Down Kafe’de Glutensiz Mutfak Atölyesi gerçekleştirildi
Başkan Özlü’den evleri alev alan aileye ziyaret
Şirket sahiplerine kritik uyarı!
Her noktada çalışma var
Kredi kartında taksit sürelerine sınırlama
Araç sahipleri dikkat! Acil haller dışında trafiğe çıkmayın
MHP’de şoke eden ölüm!
Kocaeli’de de okullar tatil edildi
Kocaeli Valiliği’nden dikkatli olalım uyarısı!
Bu kadarı da olmaz! Kira desteğini kestiler
Körfezli iş insanlarından Büyükakın’a TBB desteği
Çayırova’da kış spor okulları için kayıtlar başladı
Büyükakın'ın aday olduğu TBB seçiminde CHP kimi destekleyecek?
Derince’de öğrencinin seçim vaadi gerçek oldu!
AKP’li Dokuzlar’dan Rumeli Balkan Dernekleri yöneticilerine sürpriz!
Körfez'de Ralli heyecanı! 42 otomobil ve 84 sporcu katılacak
Diliskelesi’nin çehresi değişiyor
Ömer Uçar Dost Parti’nin Kocaeli İl Başkanı mı olacak?
Usta sanatçı Alpay hayatını kaybetti
Körfezli kadınlar kendi mumlarını hazırladı
Çayırova’da pilates kursları kadınları bekliyor
