21 milyon icra dosyası böyle azaltılacak!
Ekonomi, 08 Mart 2020 14:53Adalet Bakanlığı, icara dosyalarının sayısının 21 milyona ulaşması sonrası yeni bir hamleye imza atacak, İcra dairelerinin artan dosyalara yetişememesi sonrası “Sanal icra dairelerinin” kurulması hedefleniyor.
Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı rapora göre icra dairelerinin 21 milyonu bulan dosya sayısına yetişememesi nedeniyle yeni bir uygulamaya gidilecek. Bakanlığın faaliyet raporuna göre dosya sayısındaki artışın kurulacak “Sanal icra daireleri” ile giderilmesi hedefleniyor.İcra dosyası sayısı 21 milyona ulaştığı için icra daireleri işlemlere yetişemeyince, “sanal icra daireleri” açılması kararlaştırıldı.Sözcü'den Asuman Aranca'nın haberine göre, yeni icra dairesi modeli ile, icra işlemleri elektronik ortamda yapılacak.
Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan 2019 yılı faaliyet raporunda önemli bilgiler yer aldı.Raporda, bakanlığın 2019 yılı ödenek ve harcamalarına ilişkin bilgilere yer verildi. 2019'da 21 milyar 118 milyon 452 lira olan bütçenin 21 milyar 5 milyon 434 bin lirasının harcandığı vurgulanan raporda, en yüksek harcamayı 11 milyon 199 bin 378 lira ile personel giderlerinin oluşturduğu belirtildi.
Kurumsal sınıflandırmaya göre ise en yüksek gider kalemini 10 milyar 198 milyon 920 bin 825 TL ile mahkemeler, 7 milyar 251 milyon 472 bin 825 lira ile de cezaevleri oluşturdu.Bütçenin 641 milyon 268 bin 85 lirasını da Yüksek Seçim Kurulu harcadı. 2019'da 45 ilçe ceza infaz kurumunun kapatıldığı, 20 cezaevinin inşaatının tamamlandığı ve 15 yeni adliye binasının yapıldığı vurgulanan raporda, “2019-2023 kalkınma planına göre, sanal icra dairesi uygulamasına başlanması benimsendi” denildi.
Ekonomi, 08 Mart 2020 14:53
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Hayat kimya, Türkiye’nin en mutlu işyerleri listesinde
Başkan Hürriyet Fas’taki UCLG Dünya Kongresi’nde konuşacak
Vali Aktaş, Derince’de projeleri yerinde inceledi
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan Mayıs ayında 54 soru önergesi, 26 komisyon başvurusu
Hak arayan öğretmene cop, yoksulluğa ve adaletsizliğe sessizlik!
Başkan Büyükakın, Değirmendere sahilindeki çalışmaları yerinde inceledi
Anahtar Parti Kocaeli’de toplanamıyor!
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sınırcı’nın KOTO ziyaretinde neler konuşuldu?
OYAK Çimento’nun o raporunda ne var?
Çayırova’da Spor Lisesi inşaatında tempo yüksek
Körfez Petkim Orta Okulu’nun kızlarından büyük proje
Büyükşehir, Fuar Park ile gurur duyuyor!
Bahçeli yine esti gürledi!
Binlerce kişinin emekli maaşları iptal edildi
Bir haftada 33 kişi boğulmaktan kurtarıldı!
Dev temizlik şirketi de iflas etti
AKP'nin elinde topluma söyleyecek bir öyküsü kalmadı
Bir başkan daha tutuklandı
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
