İzmit AKP'de Akbaş da Hürriyet'i suçladı!
Siyaset, 07 Mart 2020 06:08AKP İzmit İlçe eski Başkanvekili Rıfat Akbaş, siyasetin kin ve düşmanlık üzerine kurulu bir yaklaşım tarzıyla yapılmaması gerektiğinin altını çizdi. Akbaş, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'i eleştirdi. Başkan Fatma Kaplan Hürriyet öfkeli, AKP ilçe başkanı Ali Güney'in de siyaseten acemi olduğunu anlamak için çok akıllı olmaya da gerek yok. İzmit'te ortaya çıkan kavgalı ortamda en fazla payı olan kişi; Ali Güney'dir. Biri Güney'e şunu hatırlatmalı; meclis üyeleri meclis toplantılarına her konuda ahkam kesmeye ve her şeye karşı çıkmaya değil, bu kente hizmet etmeye gidiyor diyemedi. Rıfat Akbaş ne mi dedi? İşte ayrıntılar.
31 Mart öncesi AK Parti'de İzmit İlçe başkan Vekili yapan Rıfat Akbaş Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Türkiye Muhtarlar Dernek Başkanı İbrahim Efe ve İzmitli muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi.
Kulzade Ekmek ve Pide Salonu’nda gerçekleşen kahvaltı programında bir araya gelen ekip İzmit adına istişarelerde bulundu. Rıfat Akbaş’ın organize ettiği kahvaltı programında Ak Parti İzmit’te görev yapmış birçok isimde hazır bulundu.
Gerçekleşen programda, konuşan Akbaş, “İzmit hepimiz için paha biçilemez bir değerdir. Siyaset yaptığımız makamlar gelip geçidir. Kalıcı olan ardımızda bıraktığımız hizmetler ve hoş Seda’dır.
Siyaset yaptığımız süreç içerisinde çok güzel dostluklar edindim. Bu dostluklarımız asla çıkar ve menfaat odaklı olmadı. Her zaman bu kazanımlarımı koruyarak siz değerli dostlarımla beraber olmaya çalıştım.
.jpeg)
İzmit'imizin STK Başkanları ve değerli yöneticileri ile bu bağlarımı sıcak tuttum ve kopartmadım. Aynı zamanda muhtarlarımızla da o şekilde. Bizim derdimiz var, o derdimiz de İzmit. Siyaseti asla bir hobi olarak yapmadım. Ya da bir yerlerde gözükmek olmak için yapmadım. Makamlar dediğim gibi gelip geçici. Makamımız olmasa da.
Mensubu olduğum AK Parti çatısı altında görev yaptığımız süre içerisinde kazanımlarımız işte burada. Siyaset masa başında veya bir masa etrafındaki insanlarla yapılmaz. Sokaklar siyasileri asla sağır, kör yapmaz.
Sokaklardan ayrılır vatandaşlarımızdan uzaklaşırsak, işte o zaman iletişimimiz zayıflar. İnsan sadece siyaset için lazım değil! Her zaman lazım. Dostluklar benim için hazinedir. Yıllar öncesi beraber görev yaptığımız birçok arkadaşım ile sık sık bir araya gelir istişare ederim.
Görev de olsun olmasın STK Başkanlarımız ve Muhtarlarımızla da aynı şekilde. Buradan şunu çok açık bir şekilde ifade etmek isterim İzmit asla sahipsiz değil! İzmit için dertlenen kederlenen birçok arkadaşımız gibi bizlerde siyasilerin içinde bulunduğu durumu gördüğümüzde üzülüyoruz.
İzmit’in yönetiminde uzlaşı ve istişare kültüründen uzak, baskıcı bir politika ile meclis üyelerimizin konuşmasına dahi izin vermeyen bir Belediye Başkanı var. Bu tavır ne bir bayana yakışır nede Belediye Başkanına. Meclisi meclis üyesi değil Başkan çalıştırır.
Hizmeti meclis üyesi değil Başkan yapar. Bu gerçeklerin ışığında meclis üyeleri beni çalıştırmıyor demek gerçekten komik bir durum. Komisyonlarda görüşülen konular farklı, Başkan Hürriyet’in kürsüden söyledikleri farklı.
Başkan Hürriyet bu şekilde asla herkesin başkanı olamaz. Hizmeti bile beni eleştiren ve eleştirmeyen diye ayırıyor. Kendi partisi içinde bile bu aynı şekilde. Dediğini yapan ve yapmayan. Herkesi ayırmış durumda.
Muhtara saygısı yok! Meclis üyesine saygısı yok! Bayan olmasının avantajını kullanarak bir bayana yakışmayan hareketler içerisinde bulunuyor. Bir tarafta bir yanlış var! Bu şekilde siyasi çekişmeler İzmit’e zarar veriyor.
Meclis üyesi olan arkadaşlarımızın içerisinde bir kadına saygısızlık yapacak bir isim yok. Bilinçli bir şekilde meclisi Başkan Hürriyet kendisi geriyor. Bir sene geçmek üzere ortaya koyulmuş henüz bir proje yok. Hizmetler aynı sadece üzerindeki başkan ismi değişti o kadar. Ben olayın burasına bakarım, İzmitliler de burasına bakıyor.
Bu sebeple görevimiz olmasa da biz davamızın ve görev yapan arkadaşlarımızın takipçisi olacağız. İstişare önemlidir. Bu bağları koparmadan sağlam temeller üzerinde akıllıca yürümek gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle davetime gelen dostlarıma teşekkür ediyorum. Hepiniz sağ olun var olur.
Siyaset, 07 Mart 2020 06:08
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
