Başiskele'de kadın el emeği mağazası 8 Mart’ta açılıyor
Gündem, 06 Mart 2020 04:58Başiskele’de “İstihdam Seferberliğine” yönelik büyük atılımlar gerçekleştiren Başiskele Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir ilke daha imza atacak.
Başiskele Belediyesi, aile ekonomisine katkı sağlamayı amaçlayan Başiskele’nin şanslı kadınlarına Symbol AVM’de mağaza açıyor. Başiskele Kadın El Emeği Mağazası’nın (BAŞKEM), Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün katılımlarıyla 8 Mart Pazar günü saat 14:00’te açılışı gerçekleşecek.
Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, göreve geldiği günden itibaren seçim beyannamesinde söz verdiği projeleri bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Başiskele Kadın El Emeği Projesi (BAŞKEP) ile vatandaşlardan büyük takdir toplayan Başkan Özlü, bu kez Başiskeleli kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin satışını kolaylaştırmak ve tüketiciye aracısız ulaşmasını sağlayacak bir projeyi hayata geçirmiş olacak. Başiskele ilçe sınırlarında yer alan Kocaeli’nin en gözde alışveriş merkezlerinden biri olan Symbol AVM’nin 2. katında açılacak BAŞKEM alışverişe renk katacak. Hem üretici hem de tüketici bu mağazadaki alışverişten büyük zevk alacak.
.gif)
SADECE EL EMEĞİ ÜRÜNLER
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında kadınlara istihdam sağlamak ve aile bütçelerine katkıda bulunmayı amaçlayan Başiskele Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, Başiskele’de ikamet eden kadınların kendi el emekleriyle evde ürettikleri aksesuarlar, dekorasyon ürünleri, mefruşat, el işi örgü, dantel, dokuma, takılar, resimler, tezhip ve hatlar, minyatür ve çiniler, ebrular, ahşap ürünler, cam objeler, süsler, işlemeler, hediyelikler vb. ürünlerin satışını sağlayacak. Belediye personellerinin çalışacağı mağazada personeller gerekli eğitimleri aldılar.
Projeye yoğun ilgi gösteren Başiskeleli kadınlar, 17 Şubat’tan itibaren belediyeye başvuru yapmaya başladı. Başvuru formu doldurarak üyelik almaya başlayan ve her üyeden en fazla 3 ürün alan ekipler, ilgili komisyondan geçen ürünlerin de mağazada satışını gerçekleştirecek. Kadınlar böylece hem evde yaptıkları ürünleri satarak ev ekonomilerine katkı sağlayacaklar hem de istihdam sağlanmış olacak.
Gündem, 06 Mart 2020 04:58
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Son 4 ayda binlerce kişi işsiz kaldı
Körfez RAM’dan BDT eğitimi
Saadet’in Kartepe kongresinde dikkat çeken sözler
Körfez’de denizden 50 araç lastiği çıktı
Çocuğun anlayacağı basit bir şeyi Erdoğan'a yıllarca anlatamadılar
Eleştiren ve düşünenler, kendini akademide değil cezaevinde buluyor
Eski Başbakan Davutoğlu: Maddi sıkıntı yaşıyorum
Başkan Gökçe’den Ramazan’da dayanışma ve birlik, beraberlik çağrısı
Gürkan Karaçam yeni bir kavram ortaya attı! Zihinsel egemenlik
Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi
Ramazan boyunca zam yapılmayacak!
Çayırova’da Ramazan coşkusu
Güneşi görenler soluğu Ormanya’da aldı
MHP Dilovası’nda en genç üye bayrağı el değiştirdi!
Gebze Ticaret Odası önce ihracatın liderlerini ödüllendirdi, sonra istişare için toplandı
İzmit’te Kent Lokantalarında ücretsiz iftar
Başkan Gökçe iş insanlarına DERTAŞ’ı anlattı
Kartepe’deki o cami ilk teravihle açılıyor
Gölcük’te çocukların yüzlerini güldüren gösteriler
Danışmanlık Sektörü KOTO’da buluştu
Tren bilet fiyatları çok yüksek! Yaparsa kim yapar?
Kocaeli’de iftar sofralarının adresi: Antikkapı!
Bahçeli yine Erdoğan gibi konuştu! Kelimeler birebir aynı
İstanbul'a meydan okuyoruz, Kocaeli sanatın da merkezi olacak
Erdoğan, Özel'e çık karşıma diyecek!
Sigaraya zam geldi!
Milletin yarısını zekata muhtaç hale getirdiniz
Çayırova’da Türk Halk Müziği korosu dinleyicilerden tam not aldı
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar’dan Büyükakın’a teşekkür
Derince’deki Basın Sitesi’nde öğrenciler her gün risk altında
Başkan Hürriyet: İzmit’te Ramazan boyunca sofralarımız herkese açık olacak
Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda anlamlı program
Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
MHP’nin yeni il başkanından, Vali Aktaş’a ziyaret
KOTO’dan Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
Kocaeli’de Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Kaya artık kendi kliniğinde
Dağcılar Kandıra’da denize girdi
Yaşattıklarınız sahtedir ve sahteciliktir
Bunun adı eşkıyalık! Yaşlı adama saldırdılar
