Başiskele'de kadın el emeği mağazası 8 Mart’ta açılıyor
Gündem, 06 Mart 2020 10:22Başiskele’de “İstihdam Seferberliğine” yönelik büyük atılımlar gerçekleştiren Başiskele Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir ilke daha imza atacak.
Başiskele Belediyesi, aile ekonomisine katkı sağlamayı amaçlayan Başiskele’nin şanslı kadınlarına Symbol AVM’de mağaza açıyor. Başiskele Kadın El Emeği Mağazası’nın (BAŞKEM), Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün katılımlarıyla 8 Mart Pazar günü saat 14:00’te açılışı gerçekleşecek.
Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, göreve geldiği günden itibaren seçim beyannamesinde söz verdiği projeleri bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Başiskele Kadın El Emeği Projesi (BAŞKEP) ile vatandaşlardan büyük takdir toplayan Başkan Özlü, bu kez Başiskeleli kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin satışını kolaylaştırmak ve tüketiciye aracısız ulaşmasını sağlayacak bir projeyi hayata geçirmiş olacak. Başiskele ilçe sınırlarında yer alan Kocaeli’nin en gözde alışveriş merkezlerinden biri olan Symbol AVM’nin 2. katında açılacak BAŞKEM alışverişe renk katacak. Hem üretici hem de tüketici bu mağazadaki alışverişten büyük zevk alacak.
.gif)
SADECE EL EMEĞİ ÜRÜNLER
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında kadınlara istihdam sağlamak ve aile bütçelerine katkıda bulunmayı amaçlayan Başiskele Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, Başiskele’de ikamet eden kadınların kendi el emekleriyle evde ürettikleri aksesuarlar, dekorasyon ürünleri, mefruşat, el işi örgü, dantel, dokuma, takılar, resimler, tezhip ve hatlar, minyatür ve çiniler, ebrular, ahşap ürünler, cam objeler, süsler, işlemeler, hediyelikler vb. ürünlerin satışını sağlayacak. Belediye personellerinin çalışacağı mağazada personeller gerekli eğitimleri aldılar.
Projeye yoğun ilgi gösteren Başiskeleli kadınlar, 17 Şubat’tan itibaren belediyeye başvuru yapmaya başladı. Başvuru formu doldurarak üyelik almaya başlayan ve her üyeden en fazla 3 ürün alan ekipler, ilgili komisyondan geçen ürünlerin de mağazada satışını gerçekleştirecek. Kadınlar böylece hem evde yaptıkları ürünleri satarak ev ekonomilerine katkı sağlayacaklar hem de istihdam sağlanmış olacak.
Gündem, 06 Mart 2020 10:22
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kartepe’deki bu caddede yürünmüyor!
Erken seçimin ayak sesleri
Rakı keyfi koltuğundan etti!
Erdoğan CHP'li başkanı AKP'ye davet etti
Derince’yi 30 Ağustos coşkusu saracak!
Çayırova’da Atığın Sıfır Noktası, hediye kazandırmaya devam ediyor
GTO Başkanı Aslantaş: Bu faizlerle sanayicinin yatırım yapması mümkün gözükmüyor
Sucuklardan at ve eşek eti çıktı
Bu hafta da Cumhuriyet mahallesinde spor yaptılar!
Kocaeli sanayi kapasite anketi ve endeksi değerlendirmesi
Emekli ve memur maaş düzenlemesi için tarih verildi!
Sanatsal yetenekli vatandaşlar bu habere dikkat!
İkinci el otoda hareketlilik bekleniyor
Kademeli emeklilik çağrısı
İzmit Belediyesi ile Kocaeli Barosu arasındaki protokol yenilendi
TÜVTÜRK sürücüleri uyardı
TEKNOFEST’e seferler denizden ve karadan kesintisiz sürüyor
Uyku sırasında ortaya çıkan bu belirtilere dikkat
KOTO’ya ziyaretçi akını!
Beceriksizlik abidesi! Metro inşaatı binanın temeline zarar vermiş
Başkan yine denize daldı! Bakın neden
Bir dev şirket daha iflas etti
Kaan Dobra’dan dev akvaryuma tam not
SEDAŞ, göçmen kuşların güvenliği için harekete geçti!
Konteynerde muhtarlık hizmeti daha ne kadar sürecek?
Yine vatandaşın yastık altı altınına göz diktiler!
Darıca'da 3 kardeşin cesedi denizden çıktı
Semra Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanlığı’na adayım dedi
Markette fiyatlar 5 yılda 12 kat arttı!
Bahçeli’nin istediği oldu, Öcalan’a statü bulundu
Kocaeli’de vergi gelirleri yüzde 11 oranında arttı
İsrail'in saldırısında Türk askerleri orada mıydı?
BTP lideri Baş’tan tarım reformu önerisi
İş insanı Selvi, Kocaeli’yi uluslararası alanda temsil etti
Son anketten Erdoğan'ı üzecek sonuç çıktı!
Vali Aktaş kendisine mail atan vatandaşları makamına çağırdı
Çelik, 29 Ağustos’ta Derince’ye konser için gelecek
KSO’nun atları Kartepe Hipodromu’nda koştu!
Körfez’in gururu genç karatecilere milli davet
