İZAYDAŞ, Sıfır Atık Belgesi’ni aldı
Gündem, 01 Mart 2020 21:01Kocaeli’nde Sıfır Atık Belgesi alan ilk sanayi kuruluşu İZAYDAŞ oldu.
Yaptığı çevreci yatırım ve projelerle adından sıkça söz ettiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında, Kocaeli’nde Sıfır Atık Belgesi alan ilk sanayi kuruluşu oldu.
İLK SANAYİ KURULUŞU
Türkiye genelinde “Sıfır Atık Belgesi” sertifikalandırılma süreci kapsamında İZAYDAŞ, kaynakların sağlıklı ve verimli biçimde kullanılması, atıkların asıl kaynağında yönetim altına alınması, azaltılması ve ayrıştırılarak geri kazanılması faaliyetleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belgelendirildi. Böylece İZAYDAŞ, Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında, sıfır atık yönetim sistemini kuran ve Kocaeli’nde Sıfır Atık Belgesi alan ilk sanayi kuruluşu oldu.
BELGE BAŞVURU SÜRECİ
Resmi Gazete'nin 12 Temmuz 2019 tarihli sayısında yayımlanan Sıfır Atık Yönetmeliği gereği, ÇED Yönetmeliği’nin Ek-1 Listesinde Yer Alan Sanayi Tesislerinin 31 Aralık 2020'ye kadar sıfır atık uygulamasına geçmesi zorunlu hale gelmişti. Bu kapsamda İZAYDAŞ, Sıfır Atık Yönetmeliği taslak sürecinde çalışmalarına başlamış, yönetmelik yürürlüğe girdiğinde ise uyum ve uygulama çalışmaları sorunsuz bir şekilde ilerlemişti. 12 Ocak 2020 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açılan Sıfır Atık Belge Başvurusu sistemi üzerinden aynı tarihte İZAYDAŞ, belge başvuru sürecini başlatmıştı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bu süreç sonrasında online inceleme sonucu 21 Şubat 2020 tarihi itibariyle İZAYDAŞ Kocaeli’ndeki sanayi tesisleri arasında Sıfır Atık Belgesi alan ilk sanayi kuruluşu oldu.
135 TON DEĞERLENDİRİLEBİLİR ATIK
İZAYDAŞ’ta başvuru yapıldığı günden bu yana toplam 135 ton değerlendirilebilir atık elde edildi. Bu kapsamda, 9 ton kâğıt ile 150 ağaç kurtarılırken, 7 ton plastikle 16 Bin 970 litre petrol ürünü, 8 ton organik atık ile 3 ton kompost, 3 ton cam ve 108 ton metal ile aynı miktarlarda hammaddeye karşılık gelecek çalışma ile temiz geleceğe katkı sağlanmış oldu.
SARAÇ “SIFIR ATIK YAKLAŞIMI İLE İLERLİYORUZ”
İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç yaptığı açıklamada, şirket olarak çalışmalarında sıfır atık yaklaşımını titizlikle uyguladıklarını belirterek “Sıfır atık belgesi konusunda bir iddiamız vardı. Aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanımız, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın öncülüğünde yaptığımız çalışmalar sonrası sıkı takip, hızlı dönüşüm ve vaktinde başvuru sonucu belgemiz onaylandı. Kocaeli’nde sanayi kuruluşları arasında ilk olarak temel seviye “Sıfır Atık Belgesi” şirketimize verilmiş oldu. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bundan sonrası için de hem belgenin gerektirdiği gibi sıfır atık yaklaşımı yolunda ilerlemek, hem de belgemizi üst seviyelere taşımak için “sürekli iyileştirme” yapmak hedefindeyiz. Sıfır atık ile geleceğe değer katarak bu konuda sektörümüze, şehrimize ve ülkemize örnek olma görevimiz vardır” diye konuştu.
Gündem, 01 Mart 2020 21:01
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Şair, yazar Yılmaz Köksal yeni kitabını Gölcük’te tanıttı
Enflasyon verileri olduğundan daha düşük gösteriliyorsa bu katmerli hırsızlıktır
Karamürselli çocuklara güzel haber!
Mansur Yavaş aday olursa İYİ Parti'nin oyu yüzde 15'e dayanır!
Dilekçe Komisyonu'na binlerce başvuru
Gebze bölgesine dev yatırım
MHP’nin Dilovası yönetimi Erzurumlularla buluştu
Kocaeli’de dijital kart sistemi ile kolay ulaşım
Motosiklet sayısında patlama!
Vali Aktaş’tan Avukatlar Günü mesajı
Hereke Asım Kocabıyık öğrencilerinden Cengiz Makina’ya teknik gezi
Dev kirişler 9 saatte yerleştirildi
Ehil olmayan kadrolar, ülkenin geleceğini çalıyorlar
Tokatlılar, Körfez’deki o salona sığmadı!
Büyükakın’dan Ömer Aydın için başsağlığı mesajı
Bir toplumun vicdanı en savunmasız canlılara gösterdiği merhametle ölçülür
Fiyatlar roket gibi artacak
Tramvay hattı uzatma çalışmasında tempo düşüklüğünün nedeni ne?
Gençler siyasete nasıl bakıyor?
Depoları doldurun! Yine zam geliyor
Türk Ocakları Kocaeli Şubesi, ölümünün 29’uncu yılında Türkeş’i andı
İlber Ortaylı hayatta olsa buna ne derdi?
Eğitimci yazar Cemil Mor okurlarıyla buluştu
İtalya’yı salladı, attığını vurdu!
İşte yeni Türkiye! Terörist başının doğum günü kutlandı
Erbakan o görüşmeye sert çıktı
Cezalar arttı ama kazalar azalmadı!
Stadyum Yolu’nda bu önlem yeterli mi?
Dilovası’nda MHP’lilerden Vanlı çocuklara anlamlı destek
Cumhuriyet düşmanlarına kötü haber!
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü torpil yuvası mı?
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaretlere devam
Dövizi tutmak için kaç milyar dolar harcandı?
Başkan Sezer iki altın madalya kazanan yüzücüyü kutladı
Kocaelili çiftçilere sebze fidesi desteği
Buna milli iradeye saldırı denir! Bir başkan daha tutuklandı
Dikkat! Başiskele Kavşağı’nda geceleri trafik güzergahı değişecek
Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?
O noktada kaza geliyorum diyor
