CHP'de Harun Yıldızlı il başkanı oldu
Siyaset, 01 Mart 2020 15:04CHP'de bugün il kongresi heyecanı yaşandı. 3 adayın başkanlık için yarıştığı bu kongrede Harun Yıldızlı 322 oyla başkan oldu. Hikmet Erenkaya 256, Bozkurt Uslu 28 oy aldı.
İzmit Sekapark içerisindeki kongre merkezinde gerçekleştirilen il kongresinde Hikmet Erenkaya, Harun Yıldızlı ve Bozkurt Uslu başkanlık için yarıştı. 636 delegenin oy kullanma hakkının olduğu bu kongrede 25 il yönetim kurulu üyesi, 9 disiplin kurulu üyesi ve 26 kurultay delegesi seçildi. Öte yandan Harun Yıldızlı'nın, Bozkurt Uslu'nun delegelerden yeterli imzayı toplayamayarak aday olamaması için çaba sarf etttiğine dair iddialar Erenkaya ve ekibini harekete geçirdi. Hikmet Erenkaya, Bozkurt Uslu'nun aday olması için delegelere imza atın talimatı verdiği öğrenildi.
.jpg)
Kongrenin yapıldığı salon Türk bayrağı ve adayların başsağlığı afişleri ile donatıldı. Üç aday basına poz verirken birlik beraberlik mesajı verdi. CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Gençlik Kolları Kocaeli İl Başkanı Emre Andız ve yönetimi, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Songül Kaya ve yönetimi, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Coştur Filiz, DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, SP İl Başkanı Zafer Mutlu, SES Şube Başkanı Murat Harata, Eğitim İş Sendikası Başkanı Emine Çalık, Birleşik Metal İş Sendikası Başkanı Halis Gürdal, Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Recep Altuntip, HDP İl Örgütü temsilcileri, HDP İlçe Örgütü Temsilcileri, Dersimliler Derneği Başkanı Ruhi Çelik, İlçe Başkanları, İlçe Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları, eski Milletvekilleri, eski il ve ilçe başkan ve yöneticileri ve muhtarlar kongrede hazır bulundu.
Kongrede söz alan İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay şöyle konuştu: '5. Mahmut Cengiz Sarıbay dönemi il başkanlığında bitti. 2004, 2009, 2014 de belediyeyi neden almadınız. 1994 yılında bir defa Milletvekili adayı oldum. Bazılarının nasırına bastım. Basmaya da devam edeceğim. İki tane genel başkanın bizzat arayıp il başkanı olacaksın dediği adamdır Cengiz Sarıbay. Bu parti bana çok şey verdi. Bu partiye bir il binası kazandırdık. İki ilçemize bina aldık.
Kocaeli eski Milletvekili Bekir Yurdagül'de şöyle konuştu: “Bunların yaptıkları ahlaka sığmaz. Kelle gibi sırıtmak ahlaksızlığın daniskasıdır. Ancak bunlara yakışır. Ulusça yastayız. Onlar gülerken biz yas tutuyoruz. Biz Atatürk’ün partisi olmakla övünen bir partinin neferleriyiz. Biz bilmiyor muyuz bu adam Suriye’ye neden giriyor, Suriye’ye neden asker gönderiyoruz. Neden biz bunun savaş politikalarını destekliyoruz. CHP olarak bunu sorgulamayacak mıyız? Adamın her getirdiği teskereye evet diyoruz.
Türkiye’yi demokratikleştirelim diyoruz. Neden çarşaf listeden kaçıyoruz? Geçen kongrede çarşaf isteyenler bugün blokçu olmuş. İlkeli olalım artık ya. 15 gündür medyada ilçe yönetimlerinin, kongre delegelerinin mesajları yayınlanıyor. CHP’nin özgür delegeleri hangi listeye oy vereceklerini bilemeyecekler mi? Neden baskı uygulanıyor. Bu doğru değil. Buna dur diyecek arkadaşlarımız var. Ama bir şey yapmıyorlar. Sayın milletvekillerimiz genel başkana bu kenti nasıl anlatıyorsunuz. Dizayn ettiniz bu partiyi. Bu kent özgür iradesiyle ilçe başkanını, il başkanını seçsin. Bir tek adam rejimiyle yönetiliyoruz. Ortak aklı bunun için hayata geçirmemiz gerekiyor. Basındaki arkadaşlar da taraf olmuşlar. Haysiyet cellatlığı yapıyorlar.”
Geçmişte şöyle bir algı vardı; ne yaparsak yapalım kazanamıyoruz. Şimdi bir umut yakaladık. Şimdi bu başarıyı katlayarak büyütmek bizim sorumluluğumuz. 2004, 2009, 2014 de kaybettik ama 2019 da kazandık. Yeni şeyler söyleyerek, vatandaşımıza dokunarak kazandık. Tek belediye başkanıyım ama tüm ilçelerde hiçbir kongreye karışmadım. Herkes özgür iradesiyle oyunu kullansın. Bir oyum var. Koltuklar gelip geçiyor. Hiçbirimiz baki kalmıyoruz. Kavgacı değil barış içerisinde bir duruş bekliyor vatandaşımız bizden. Bende oyumu ona göre kullanacağım. Bir oyumu ben yenileşmeden yana kullanacağım.
Harun Özgür Yıldızlı “Bugün 1 Mart, şölen havasında geçirmek için hazırlandığımız kongremizi buruk bir ortamda gerçekleştiriyoruz. 68 kuşağından gelen bir babanın siyasi terbiyesi ile büyümüş halkevlerinden, sosyal demokrat fikir atölyelerinden, Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinden yetişmiş bir kardeşinizim. Hak hukuk adalet diyerek Ankara’dan İstanbul’a yürüyen sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yoldaşı davamızın adamıyım. Gündemi takip eden değil gündemi belirleyen olacağız.
HİKMET ERENKAYA’NIN KAYBEDEN LİSTESİ
Siyaset, 01 Mart 2020 15:04
Yorumlar (0)
Kocaeli’de dijital kart sistemi ile kolay ulaşım
Motosiklet sayısında patlama!
Vali Aktaş’tan Avukatlar Günü mesajı
Hereke Asım Kocabıyık öğrencilerinden Cengiz Makina’ya teknik gezi
Dev kirişler 9 saatte yerleştirildi
Ehil olmayan kadrolar, ülkenin geleceğini çalıyorlar
Tokatlılar, Körfez’deki o salona sığmadı!
Büyükakın’dan Ömer Aydın için başsağlığı mesajı
Bir toplumun vicdanı en savunmasız canlılara gösterdiği merhametle ölçülür
Fiyatlar roket gibi artacak
Tramvay hattı uzatma çalışmasında tempo düşüklüğünün nedeni ne?
Gençler siyasete nasıl bakıyor?
Depoları doldurun! Yine zam geliyor
Türk Ocakları Kocaeli Şubesi, ölümünün 29’uncu yılında Türkeş’i andı
İlber Ortaylı hayatta olsa buna ne derdi?
Eğitimci yazar Cemil Mor okurlarıyla buluştu
İtalya’yı salladı, attığını vurdu!
İşte yeni Türkiye! Terörist başının doğum günü kutlandı
Erbakan o görüşmeye sert çıktı
Cezalar arttı ama kazalar azalmadı!
Stadyum Yolu’nda bu önlem yeterli mi?
Dilovası’nda MHP’lilerden Vanlı çocuklara anlamlı destek
Cumhuriyet düşmanlarına kötü haber!
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü torpil yuvası mı?
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaretlere devam
Dövizi tutmak için kaç milyar dolar harcandı?
Başkan Sezer iki altın madalya kazanan yüzücüyü kutladı
Kocaelili çiftçilere sebze fidesi desteği
Buna milli iradeye saldırı denir! Bir başkan daha tutuklandı
Dikkat! Başiskele Kavşağı’nda geceleri trafik güzergahı değişecek
Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?
O noktada kaza geliyorum diyor
Ara seçim formülü gerçekçi değil
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
