Piyasalar yangın yeri
Ekonomi, 29 Şubat 2020 21:51Dolar kuru dün Eylül 2018’den beri en yüksek değerini, 6.2560 lirayla test etti. Borsa İstanbul açılışta yüzde 10, gün sonunda yüzde 4.01 düştü.
İdlib’de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik hava saldırısı sonrası çok sayıda şehit verilmesi, bölgesel jeopolitik endişeleri artırırken, TL’nin de değer kaybetmesine yol açtı. Dolar/TL dün gün içinde 6.2560’a kadar çıkarak Eylül 2018’den beri en yüksek gün içi seviyeyi test etti. Günü ise, 6.1960-6.2560 arasında dalgalandıktan sonra 6.2426 liradan tamamladı. Bankacılar yerleşiklere ait döviz birikimlerinin uzun bir aradan sonra dün bir miktar kâr amaçlı TL’ye geçiş gördüklerini ancak bunun sınırlı olduğunu belirtti. Avro da serbest piyasada 6.91 lirayı gördü. Gram altın ise 326 liraya indi.
SPK HAMLE YAPTI
SPK HAMLE YAPTI
TD Securities gelişmekte olan ülke piyasaları stratejisi başkanı Cristian Maggio TL’deki sınırlı düşüşe işaret ederek “Kuşkusuz kamu bankalarının TL’yi kontrol altında tutmak için büyük ölçekli tedbirler devreye almaları oldukça muhtemel. Bankaların desteği olmasaydı tepki daha sert olurdu” dedi.
Borsa İstanbul (BİST), dün sabah yüzde 10 düşüşle 99 bin 332 puanda açıldıktan sonra, Sermaye Piyasaları Kurulu’nun (SPK) getirdiği açığa satış yasağının da etkisiyle gün içinde kayıplarının önemli bir kısmını geri aldı. Bu karar sonrası 104 bin 939-107 bin 688 puan arasında dalgalanan BİST 100, günü yüzde 4.01 kayıpla tamamladı. Uluslararası piyasalardaki güvenli liman arayışları ve koronavirüs nedeniyle bankacılık, havayolu endekslerinde daha dikkat çekici düşüşler oldu.
CDS YÜKSELİYOR
Öte yandan Türkiye’nin risk primini gösteren kredi iflas takası (CDS) primi, son 20 ayın en iyisi olan 240 puanı gördükten sonra yükselişe geçti ve dün 350’yi aştı. Tahvil getirileri de TL’deki değer kaybını yansıtırken, gösterge 10 yıllık tahvilde dün getiri yüzde 13’ü aşmış durumda. Bu tahvilde ortalama bileşik getiri 2019 Mayıs ayındaki yüzde 21 seviyesinden 10 puan geriledikten sonra yükselişe geçti.
Ekonomi, 29 Şubat 2020 21:51
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Nedir bu korku?
Senanur ve Salih mutluluğa evet dedi!
Erdoğan okul saldırılarını böyle yorumladı
Necmi Bulut yeniden KOTO Başkanı
Okullarda ölmek istemiyoruz dedi, ceza aldı
İyi yetişmiş bireyler toplumun geleceğini şekillendirir
Dilovası’nın kütüphane ağı güçleniyor
Başkan Ömeroğlu’nun kuzeni vefat etti
Bahçeli PKK liderinden bahsetmeyi alışkanlık haline getirdi!
İzmit’te üniversite öğrencileri bu hizmetten memnun
Raporlu ilaç kullanan hastalara iyi haber
Vali Aktaş, kendisine mail atan vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’nin spor tarihine ışık tutan eser
Kartepe’de yerleşim merkezinin ortasına baz istasyonu diktiler
Hayvan dışkıları yine denize akıyor, yetkililer bakıyor
Bebek arabalarını kitaplarla doldurarak fuardan ayrılıyorlar
Bakan memur ve emekli zammı ile ilgili ne dedi?
İzmit’te öğrencileri beslemeye devam
Ulaşımpark’tan kalite hamlesi
Bunu yapan insan olamaz! Yavru kedileri ayakları ile ezerek öldürdüler
Konuşanın, yazanın ceza almadığı Türkiye bu mu?
Çayırova’daki yeni kitap kahve Başkan Çiftçi’nin takibinde
Erdoğan’ın gençliğin başkenti ilan ettiği Kocaeli, o buluşmaya ev sahipliği yaptı
Sanayide çarklar yavaşlarken borçlar büyüyor
Vatandaş Büyükşehir’e seslendi: Malzemeler israf edilmemeli
Ulu orta herkesin onurunu, şerefini etkileyecek şekilde itham etmeyin
Sosyal medya uyarısı: Her gördüğünüze inanmayın
Çakırlar Köyü’nde iki günlük şenlik: Pat Pat Festivali
Başiskele’de öğrencilerden anlamlı bağış
Atıl araziden 8 ton balkabağı çıktı
Tramvayla yolcu taşıma sayısında yeni rekor
Derince’de güvenlik için 55 okula dedektör cihazı desteğinde bulunuldu
Darıca’da MHP’liler KEDFE yönetimini ağırladı
Çayırova Meclisi’nde 6 gündem maddesi karara bağlandı
İkinci el araç satın alırken buna dikkat!
Akaryakıtta zam dalgası sürüyor
İSU’dan 3 ilçeye altyapı yatırımı
İhracatçılara yüzde 3 döviz dönüşüm desteği, yüzde 10’a yükseltilmeli
Erdoğan'dan suç işleyip ülke dışına çıkanlarla ilgili açıklama
