Ferziye teyze, sporla sağlığına kavuştu
Gündem, 23 Şubat 2020 19:30Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Anne Şehir Sağlıklı Yaşam’ programına katılan 66 yaşındaki Ferziye Gezmiş, sağlığına kavuştu. Herkesi sporla sağlıklı yaşamaya davet etti.
Kartepe ilçesinde ikamet eden 66 yaşındaki ev hanımı Ferziye Gezmiş, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Anne Şehir Sağlıklı Yaşam’ programına dahil oldu. 66 yaşında spora başlayan Gezmiş, herkesi sağlıklı yaşam için spora davet etti.
SAĞLIKLI YAŞAM
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı ‘Anne Şehir Sağlıklı Yaşam’ programı devam ediyor. Kadınların hayatında önemli bir yere sahip olan proje, Kocaelili annelere sağlıklı bir yaşamın kapılarını açıyor. ‘Anne Şehir Sağlıklı Yaşam’ programına dahil olan 66 yaşındaki ev hanımı Ferziye Gezmiş de sağlıklı bir yaşama kavuştu.
.gif)
SPORA DAVET
Her yaşta, herkesin spor yapması gerektiğini ifade eden Ferziye Gezmiş; “Anne Şehir Sağlıklı Yaşam programıyla 66 yaşında tanıştım. Kimse kendisini salmasın. Ben 60 yaşına geldim, ben 70 yaşına geldim demesin, sağlıklı yaşam için spor gerekli. Her yaşta spor sağlıktır. Gençlere bakıyorum, onlar nasıl spor hareketlerini yapıyorlarsa ben de aynı şekilde yapabiliyorum” açıklamasında bulundu.
“İLAÇLARIMI BIRAKTIM”
Haftanın üç günü Kartepe Hergeleci İbrahim Spor Salonu’nda spor yaptığını belirten Gezmiş; “İlk başta diyetisyen kontrolünden geçtim. Ondan sonra, yediğimiz, içtiğimiz yemeklere, içeceklere daha dikkat ediyorum. Haftanın 3 günü burada spor yapıyorum. Spor yapmadığım günlerde evimdeki bahçemle uğraşıyorum. Spor bana sağlıklı bir yaşam kazandırdı. Spor sayesinde vücudumdan ödem, şişlik gitti. Sırt ağrılarım gitti. Artık ilaç kullanmıyorum. Sporumu yapıyorum, sporun ardından toprakla uğraşıyorum. Bu hizmette emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadesinde bulundu.
DÜZENLİ KONTROLLER
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı ‘Anne Şehir Sağlıklı Yaşam’ programı kapsamında düzenli kontroller yapılıyor. Projeye katılan kadınların belli aralıklarla vücut analiz cihazı ile yağ, kas, su oranı, beden kitle endeksi, metabolizma yaşı ve hızı ölçümleri yapılıyor. Bu ölçümler neticesinde katılımcı üyelerin sağlık durumuna uygun beslenme programı hazırlanıyor.
Gündem, 23 Şubat 2020 19:30
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Başkan Gökçe’den araç tanıtım töreninde sosyal belediyecilik vurgusu
Potanın Kocaeli’deki tanınmış ismi Sinan Us hayatını kaybetti
Fon vurgununda turpun büyüğü geliyor!
Nazmi Ertuğral’dan nokta atışı siyasi tespit!
Dilovası’nda Afet Koordinasyon Merkezi ve Halk Kütüphanesi açılıyor
Bavyeralı firma temsilcisi ile GTO üyeleri arasında ikili iş görüşmeleri
SEDAŞ yöneticileri muhtarları dinliyor, ama bildiklerini okuyorlar!
Kandıralı öğrencilere de15 bin TL’lik destek verilecek
Başkan Büyükakın din görevlileri ile bir araya geldi
Başkan Gökçe’den iki eğitim kurumuna ziyaret
Kocaeli vekilinden Bakan Kurum’a Safiport soruları!
Dilovası’nda sürücülere ve vatandaşlara uyarı
Saygınlar Kulübü üyelerine kitap hediye edildi
Tweet attı diye evine polis gönderdiler
Kaynaklar patronlara akıyor
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Filistinli çocuklar için çizdi
Kitap Fuarı’nda 46 yıl önce çekilmiş fotoğrafını gördü
İzmit’te üniversitelilere ücretsiz akşam yemeği desteğine devam
Vurgunun TBMM'de araştırılmasına yanaşmıyorlar!
O ilçedeki cadde 17 milyon TL harcanarak yenilendi
AKP'den ihraç edildi
Ercan Yamen’in kardeşi ile kardeşinin eşi kaza kurbanı oldu
Büyükşehir’den 91 bin dekar alanlık yem bitkisi desteği
İzmit’te Sokak Hayvanları Barınma Merkezi‘nde son aşamaya gelindi
Dilovası’nda MHP’liler Bahçeli’nin sözlerini tekrarladı
Gölcük Belediyesi’nden okul bahçesine 4 derslikli prefabrik yapı
Anayasa Mahkemesi'nden emeklileri ilgilendiren karar!
Körfez’de güneş enerjisi santrali kurulacak
İSU Genel Müdürü Sağlık’ın sesi taklit edilerek para isteniyor
Ford Otosan, Kocaeli fabrikalarında yapay zeka destekli çözüm
Fabrikalar küçülüyor, işçiler işini kaybediyor
Evine polis gönderilmedi, ifadeye çağrıldı
Dilovası’nın Ekim Ayı Meclisi’nde hangi kararlar alındı?
AK Parti Darıca Kadın Kolları Teşkilatı, Kocaeli 1’incisi oldu
Büyükakın’ın Soyut Vatan kavramı kitaplaştı
Kocaelisporlu futbolcular minik taraftarlarla Kitap Fuarı’nda buluşacak
Sandıkta alamadıklarını masada aldılar!
Dervişoğlu'ndan fon vurgunu yorumu: İktidar gözetiminde hırsızlık
Başkan Çiftçi, amatör spor kulüplerinin sezon açılışında konuştu
