AKP, istifaları durdurmanın yolunu buldu!
Siyaset, 18 Şubat 2020 22:01AKP’nin son günlerde kaybettiği parti üye sayısıyla ilgili mahkeme kararı istediği öğrenildi. Vatandaşların bu yüzden istifa etmekte ve üyelikten ayrılmada zorluk yaşadıkları ifade ediliyor.
İktidar partisi AKP’de son 1 yılda yaşanan 1 milyondan fazla üye kaybı dikkat çekiyor. AKP’nin resmi üye sayısı 9 milyona kadar düşerken, alınan son kararlar sonrası bu düşüşün yerini yükselişe bırakması dikkat çekti.Düşüşün durma sebebi olarak, AKP’nin üyelikten ayrılmak isteyenlerin taleplerini işleme koymak yerine mahkeme kararı getirmelerini istemesi.AKP teşkilat sorumlularının, istifa etmek isteyen üyelerini "Mahkeme kararı gerekiyor" diyerek yanılttığını belirten CHP'li Mahmut Tanal, AKP'den ayrılmak isteyen vatandaşlar için dilekçe örneği paylaştı.CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, AKP teşkilat sorumlularının, partiden ayrılmak isteyen vatandaşları, "üyelikten istifa etmenin mahkeme kararı gerektiren zorlu bir işlem olduğu" şeklinde korkutup yanlış yönlendirdiklerini belirterek, Twitter hesabından AKP'den istifa etmek isteyenler için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosu ve İlçe Seçim Kurulu Başkanlıklarına sunulmak üzere hazırlanmış dilekçe örneklerini paylaştı.
1 MİLYON ÜYE KAYBI SONRASI HAREKETE GEÇTİLER
AKP'nin son bir yılda 1 milyon civarında üye kaybettiğini belirten Tanal, "AKP'ye istifaya gelenler, 'Mahkeme kararı lazım' denilip yanlış yönlendiriyor. Halbuki Yargıtay'a, ilçe seçim kurullarına dilekçe vererek üyelikten çıkabilirsiniz. Ayrıca istifa işlemini E-Devlet'te de yapabilirsiniz. Dilekçe örneklerini sunuyorum" paylaşımını yaptı.
AKP'NİN İSTİFALARI DURDURMA TAKTİĞİ
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP'li Vekil Mahmut Tanal, AKP'nin üye sayısı bakımından da günden güne eridiğini söyledi. Son dönemde yüz binlerce kişinin AKP'yle yollarını ayırdığını, istifaların sürdüğünü aktaran Tanal, AKP yöneticilerinin, istifaların önüne geçmek için farklı taktiklere başvurduğunu ifade ederek, "Mesela istifa kararı alarak AKP teşkilat binalarına gelen vatandaşlar, 'İstifanızı alma yetkimiz yok. Mahkeme kararı getirmeniz gerekiyor. Ancak mahkeme kararıyla istifa işlemi gerçekleşiyor' şeklinde yanlış yönlendiriliyor. Vatandaş geldiğine bin pişman oluyor. İstifa işleminin zor olduğu düşüncesi aşılanıyor. AKP'den ayrılmak için gelen kişi, 'Mahkemeyle uğraşamam' deyip istifadan vazgeçiyor. Biz de siyasi parti üyeliğinden ayrılmanın çok basit bir işlem olduğunu göstermek için bu dilekçeli paylaşımı yaptık. En önemli kolaylık ise doğrudan internetten E Devlet üzerinden siyasi parti üyeliği iptal başvurusu yapabilirsiniz" dedi.
Siyaset, 18 Şubat 2020 22:01
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Bu ne hal gençler!
Derince’de minik yüreklerin karne sevinci
Kocaeli’nde süt otu tohumu üreticilerin yüzünü güldürdü
Vali İlhami Aktaş, karne heyecanına ortak oldu
Hesabı kendi seçmenlerine verirler
Yavru tilki Ormanya’da doğaya dönüş gününü bekliyor
Bunaltıcı sıcaklar geliyor!
Çayırova’nın genç basketbolcularından gururlandıran başarı
Pazarlar olmasa vatandaş ucuz meyve sebze yiyemez
Elektrik, su ve doğalgaz faturaları tek ekranda!
Bakan Şimşek'e soruldu: Seçim ihtimali yüksek mi?
Kocaeli’nde plajları gitmeden önce gösteren teknoloji!
Dilovası’ndaki yangın faciasıyla ilgili 7 kişi tutuklandı
Herkes memleketinde yaşasa Kocaeli nüfusu ne kadar olurdu?
3. Kapanca Festivali böyle başladı
Dilovası Belediyesi’nin yeni hizmet binasında sona yaklaşılıyor
Geleceğin kadın girişimcileri Gebze’de ödüllendirildi
Kocaeli Bilnet Okulları’nda mezuniyet coşkusu
Kocaeli’ndeki toplu taşımada yeni hatlar yolda
Tarihçi Volkan Şenel Körfez Meclisi’nde konuştu
Çayırova’daki bu konserde 80’ler rüzgarı esti!
Körfez Hodri Meydan 1989 taraftarlarının artık bir derneği var!
Kocaeli’de mavi bayraklı plajlar tüm kriterlere uygun
Sahillerde yoğun kontrol
2 milyonluk KOSGEB desteği balon çıktı!
İzmit’te 28 Haziran Futbol Şenliği heyecanı başladı
Kenan Sofuoğlu’ndan Başiskele’deki o merkeze tam not
Ormanya’da açık havada sinema
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektörü 2’inci kez KOTO’da toplandı
SEDAŞ’tan dolandırılmayın uyarısı
Kafe ve restoranlarda yeni dönem başlıyor
Derince’nin mahallelerinde şenlik var!
Gebze’deki çöken binanın bilirkişi raporuna ne oldu?
Dilovası'nda başkan yardımcısı gözaltına alındı
Emekli polislere yeni sosyal yaşam alanı için ilk adım atıldı
Kocaeli'de trafik cezaları ve radar uygulamaları vatandaşı mağdur ediyor
İzmit’te esnaf ve vatandaşı buluşturan Alışveriş Festivali başladı
Emekli ve asgari ücretliler için ara zam çağrısı
Ümit Özdağ'a Şeyh Said cezası!
