Depremin ardından ne kadar yardım toplandı?
Gündem, 09 Şubat 2020 00:09AFAD, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8’lik depremin ardından başlatılan yardım kampanyasıyla toplamda 96 milyon 173 bin 557 lira toplandığını açıkladı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8’lik depremin ardından depremzedeler için başlatılan yardım kampanyasında toplamda 96 milyon 173 bin 557 lira toplandığını ve Elazığ Valiliği emrine 25 milyon TL, Malatya Valiliği emrine ise 20 milyon TL acil yardım ödeneği gönderildiği açıklandı.AFAD tarafından yapılan açıklamada, Sivrice’de 24 Ocak tarihinde meydana gelen 6.8’lik depremin ardından Elazığ ve Malatya için düzenlenen yardım kampanyası kapsamında banka hesaplarında 68 milyon 256 bin 517 lira, SMS sisteminde 27 milyon 917 bin 40 lira olmak üzere toplam 96 milyon 173 bin 557 lira yardım toplandığı belirtildi.
Bölgede 4.0 büyüklüğünde 25, toplamda ise 2 bin 340 artçı depremin meydana geldiği belirten AFAD, “Deprem bölgesinde yürütülen arama kurtarma çalışmaları tamamlanmış, 45 vatandaşımız enkazdan sağ olarak kurtarılmıştır. Depremde 41 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; hastanelere başvuran 1631 vatandaşımızdan 1614'ü taburcu edilirken, 1'i yoğun bakım altında olan 17 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir” açıklamasını yaptı.AFAD ayrıca, bölgedeki vatandaşlar için depremin etkilerini azaltmak için çalışmaların devam ettiği ifade edildi.
Bölgede 4.0 büyüklüğünde 25, toplamda ise 2 bin 340 artçı depremin meydana geldiği belirten AFAD, “Deprem bölgesinde yürütülen arama kurtarma çalışmaları tamamlanmış, 45 vatandaşımız enkazdan sağ olarak kurtarılmıştır. Depremde 41 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; hastanelere başvuran 1631 vatandaşımızdan 1614'ü taburcu edilirken, 1'i yoğun bakım altında olan 17 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir” açıklamasını yaptı.AFAD ayrıca, bölgedeki vatandaşlar için depremin etkilerini azaltmak için çalışmaların devam ettiği ifade edildi.
Gündem, 09 Şubat 2020 00:09
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
