Yediklerimize böyle karar veriliyor..Fare pislikleri içermesin
Gündem, 03 Şubat 2020 16:49Devlet ve üniversite hastanelerinin ihalelerindeki kuru gıda şartları, hastanelerde tüketilen gıdalarda karşılaşılan sorunları ortaya çıkardı.
Devlet ve üniversite hastanelerinin ihalelerindeki kuru gıda şartları, hastanelerde tüketilen gıdalarda karşılaşılan sorunları ortaya çıkardı. Hastanelerin 2019 Kuru Gıda Şartnamesinde; ihalesi yapılacak gıdalar için “Çürümüş, küflenmiş olmasın”, “Kurt ve böcekler yemiş olmasın”, “Fare pislikleri içermesin”, “Canlı cansız böcek olmasın” , “Gözle görülen yabancı madde bulunmasın”, “Bütünü küflenmiş olmasın” şartları, dikkat çekti.
Gazete Rüzgarlı'nın haberine göre, ihalelerde istenilen gıdaların çoğunluğu; milföy hamuru, makarna, nohut, kuru fasülye, pirinç, şehriye, salça, yağ, baharat, toz şekerden oluştu. Alınacaklar listelerindeki kuru gıdaların ihale şartnameleri, hijyen açısından var olan durumu gözler önüne serdi.
"FARE PİSLİĞİ İÇERMESİN"
Milföy hamuru için “acılaşmış, ekşimiş ve tabi olmayan tat ve kokuda olmamalıdır” ve “gözle görülebilen yabancı madde bulunmamalıdır” şartına yer verildi. Makarna konusunda “pişmeden veya piştikten sonra gayri tabii veya fena koku ve lezzet, acılık ve anormal ekşilik bulunmayacak”, “kırıklı, küflenmiş, kurt, böcek veya diğer parazitleri ve aksamını havi veya bunlar tarafından yenmiş olmayacak” ve “içinde fare pislikleri, hayvan gübresi, çuval döküntüsü, kıl ve ip parçası gibi cisimler içermeyecek” ifadeleri yer aldı.
BÖCEKSİZ OLSUN"
Salça başlığı altında “canlı, cansız böcekler ve bunların parçaları bulundurmamalı” şartı, pirinç başlığı altında “gözle görünür küflü ve kızışmış tane ile canlı-cansız böcek, güve ve hayvansal kalıntılarını, yumurtalarını içermemelidir” şartı koşuldu. Buğday için “güvesiz olsun” isteği, mısır unu için “kurt yenikli olmasın” şartları dikkat çekti.
"BÜTÜNÜ KÜFLÜ OLMASIN"
Kahvaltılık tereyağları için “plastik küvet poşette olacaktır”, “PVC ambalaj üzerine alüminyum folyo veya kalay folyo, yüksek ısıda preslemek suretiyle kapatılacaktır”, “PVC’ler temiz, sağlam ve önceden kullanılmış olmayacaktır” şartına yer verildi. Kimyon için “yabancı madde içermeyecektir”, “bütün baharat çürümüş, küflenmiş, boyanmış, bozulmuş olmayacaktır”, “canlı cansız böcek bulunmayacaktır”, “boya maddesi veya kimyasal madde içermeyecektir” şartı yer aldı. Dondurma için ise “küflenmiş, acımış, kurtlanmış, kötü koku oluşmuş, haşereler tarafından yenmiş ve nemlenmiş olmayacaktır” şartı koşuldu.
Gündem, 03 Şubat 2020 16:49
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Çocuğun anlayacağı basit bir şeyi Erdoğan'a yıllarca anlatamadılar
Eleştiren ve düşünenler, kendini akademide değil cezaevinde buluyor
Eski Başbakan Davutoğlu: Maddi sıkıntı yaşıyorum
Başkan Gökçe’den Ramazan’da dayanışma ve birlik, beraberlik çağrısı
Gürkan Karaçam yeni bir kavram ortaya attı! Zihinsel egemenlik
Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi
Ramazan boyunca zam yapılmayacak!
Çayırova’da Ramazan coşkusu
Güneşi görenler soluğu Ormanya’da aldı
MHP Dilovası’nda en genç üye bayrağı el değiştirdi!
Gebze Ticaret Odası önce ihracatın liderlerini ödüllendirdi, sonra istişare için toplandı
İzmit’te Kent Lokantalarında ücretsiz iftar
Başkan Gökçe iş insanlarına DERTAŞ’ı anlattı
Kartepe’deki o cami ilk teravihle açılıyor
Gölcük’te çocukların yüzlerini güldüren gösteriler
Danışmanlık Sektörü KOTO’da buluştu
Tren bilet fiyatları çok yüksek! Yaparsa kim yapar?
Kocaeli’de iftar sofralarının adresi: Antikkapı!
Bahçeli yine Erdoğan gibi konuştu! Kelimeler birebir aynı
İstanbul'a meydan okuyoruz, Kocaeli sanatın da merkezi olacak
Erdoğan, Özel'e çık karşıma diyecek!
Sigaraya zam geldi!
Milletin yarısını zekata muhtaç hale getirdiniz
Çayırova’da Türk Halk Müziği korosu dinleyicilerden tam not aldı
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar’dan Büyükakın’a teşekkür
Derince’deki Basın Sitesi’nde öğrenciler her gün risk altında
Başkan Hürriyet: İzmit’te Ramazan boyunca sofralarımız herkese açık olacak
Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda anlamlı program
Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
MHP’nin yeni il başkanından, Vali Aktaş’a ziyaret
KOTO’dan Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
Kocaeli’de Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Kaya artık kendi kliniğinde
Dağcılar Kandıra’da denize girdi
Yaşattıklarınız sahtedir ve sahteciliktir
Bunun adı eşkıyalık! Yaşlı adama saldırdılar
Ramazan öncesi Kocaeli genelindeki fırınlar tek tek denetleniyor
Başkan Söğüt, MHP’li vekili makamında ağırladı
Emeklilere kira desteği ve yakacak yardımı teklifi
Büyükakın, Gümüşhanelilerin kurtuluş coşkusuna ortak oldu
