İşte AKP'nin Ali Babacan stratejisi
Siyaset, 31 Ocak 2020 10:58AKP'de Cumhur İttifakı'nı güçlendirmeye yönelik çalışmalar sürüyor. İttifaka 3. bir partinin eklenmesi için formüller aranırken, Ali Babacan tarafından kurulması beklenilen yeni parti ile ilgili de dikkat çeken görüşler ortaya çıktı.
İktidar partisi, oy kaybının sürmesi nedeniyle bir süre önce ortaya çıkan Cumhur İttifakı'nın güçlendirilmesi fikrine yoğunlaştı. AKP'de ittifakı genişletme düşüncesiyle çeşitli formüller üzerinde çalışılırken, Ali Babacan tarafından kurulması beklenilen yeni parti ile ilgili de farklı görüşlerin ortaya çıktığı öğrenildi.
MHP'DEN RAHATSIZLIK!
Yeni sistem nedeniyle iktidarda kalmak için ittifaka mecbur haline gelen AKP'de MHP ile birlikteliğe mahkum olunmasından rahatsızlık duyulduğu kaydedildi. Yetkililer, hem bu durumun aşılması hem de oy kaybının önüne geçilmesi için Cumhur İttifakı'nın genişletilmesi gerektiğini ifade ederken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da bu fikre sıcak baktığını ifade etti.
ALİ BABACAN STRATEJİSİ
Diğer yandan iktidar partisinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün desteğiyle Ali Babacan tarafından kurulması beklenen partiye karşı izlenecek strateji de, büyük oranda belli olmaya başladı. Yeni partinin kurulmaması için yapılan görüşmelerden bir sonuç alınamazken, AKP cephesi Babacan'ın partiyi kurmasını bekleyecek ve yeni partinin kamuoyu araştırmalarında bir varlık gösterip gösterememesine göre hareket edilecek."
DUYGUSAL SEÇMENDE KARŞILIKLARI VAR"
Parti içerisinde ise bazı isimlerin, Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın AKP'nin duygusal seçmeninde karşılığı olduğu ve bu sebeple hedef tahtasına koyulmaması gerektiğini savunduğu öğrenildi. Özellikle geçmişte yaşananlar üzerinden Gül-Babacan cephesine yüklenilmesinin AKP'ye zarar vereceğini ifade ettiği öğrenilen söz konusu isimlerin yeni partinin mümkün olduğunca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından hedef alınmaması gerektiğini söyledikleri belirtildi.
Siyaset, 31 Ocak 2020 10:58
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kocaeli’de ralli heyecanı
Başkan Büyükakın: Kimseyi mağdur etmeyeceğiz
İmamoğlu'ndan duruşma salonunda tokat gibi sözler!
Eski muhtarın sel sularında can verdiği Başiskele’de yaralar sarılıyor
Gölcük Halıdere’de 65 kişinin yaşadığı bina tahliye edildi
Şirketlerin sermaye artırımı ile ilgili yeni karar
Sadece okullarda eğitime değil kurs ve sınavlara da ara verildi
Motokuryelerin trafiğe çıkma yasağı kaldırılmadı!
Yine gök gürültülü yağmur yağacak
Kocaeli Valiliği’nden yeni uyarı! Fırtınaya dikkat
Ücretsiz tren yolculuğunda T.C. kimlik numarası yeterli olacak!
İzmitliler bu seminere davetli! Konu prostat kanseri
Vali Aktaş’tan 112 Acil Çağrı Merkezi’nde yerinde inceleme
Başkan Bulut, Bakan Yardımcılığı görevine atanan Kocaelili Bayrakdar’ı tebrik etti
Başiskele’de sel mesaisi
Darıca’da MHP’li başkandan yağmur altında esnaf ziyareti
Seçim için DEM parti ile anlaşma mı yapıldı?
CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Korkmaz: Kadın emeği güvence altına alınmalı!
Kocaeli’nin turizm potansiyeli masaya yatırıldı
Çayırova’da Kitap Günleri 7’inci kez kapılarını açıyor
Patlayan Ak Parti foseptik çukurudur!
Kocaeli GÜDEF, Gümüşhaneli 100 gence burs verecek
Dilovası’nda yağmur nöbeti
Körfez Gençlerbirliği’nden potada 5’inci galibiyet
Bazı bölgelerde aylık yağış ortalaması aşıldı
Kocaeli’de çevre yönetiminde teknoloji odaklı yeni adım
Körfez’de sağanak yağışa karşı ekipler sahada
Balık alıp derin dondurucuda saklayın!
Liranın dolar ve euro karşısındaki eriyişi devam ediyor
İzmit Sanat Akademisi Tiyatro Bölümü’nü kazanan adaylar belli oldu
TBB seçimini YENİ Parti adayı kazandı
Yerli ve millî söylemi, borsa vurgunlarının üzerini örtme kalkanı olamaz!
Zeytinoğlu: Gelirlerdeki artışın harcamaların gerisinde kalması bütçe açığını artırıyor
Başiskele’de eski muhtar Gedikli sel sularına kapılarak hayatını kaybetti
Gebze Ticaret Odası üyeleri yabancı firma yöneticileri ile bir araya getirildi
Cadde üzerinde kasis var, uyarı tabelası yok!
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım otizm sınıfına sponsor oldu
Kocaeli’de pazartesi gününe kadar okul yok!
Erdoğan kimsenin gözünün yaşına bakmayacak!
