İSU, 3 ay suya zam yapmayacak
Gündem, 22 Ocak 2020 13:05Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü 2020 yılı Birinci Olağanüstü Genel Kurulu’nda aldığı karar ile abonelerine ekonomik destek sağlamak için 2020 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarında su fiyatlarında artış yapılmayacak.
TEK GÜNDEM MADDESİ
İzmit Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen İSU Birinci Olağanüstü Genel Kurulu, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın başkanlığında yapıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan Genel Kurulda, “İSU Tarifeler Yönetmeliğinin 7. maddesine göre değerlendirme yapılmasının görüşülerek karara bağlanması” maddesi görüşüldü.
.gif)
BAŞKAN BÜYÜKAKIN,”İNSANLARIN BÜTÇELERİNE KATKI SUNMAK İSTEDİK”
Genel Kurulda konuşan Başkan Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “İSU Tarifeler Yönetmeliğinde Genel Kurulda alınan karar vardı. Bu karara göre İSU su tarifesinin yılbaşından itibaren yıllık Tüketici Fiyat Endeksine (TÜFE) oranına göre ayarlanması gerekiyor. Yapmış olduğumuz mali projeksiyon ve İSU mali tablolarının tekrar gözden geçirdik. Ülkenin ekonomik koşullarını dikkate aldığımızda, kış aylarında olmamız ve buna bağlı olarak özellikle yakıt, ısıtma masraflarında artış yaşanmaktadır. Bunun aile bütçesine getirdiği yükü ve İSU’nun mali tablolarını dikkate alarak, İSU Yönetim Kurulunda değerlendirme yaptık. Su fiyat artışı tarifesini özellikle yakıt ve ısınma masraflarının yoğun olduğu Ocak, Şubat ve Mart aylarında uygulamayarak vatandaşlarımızın aile bütçelerine katkı sağlama kararı aldık. Bu bizi mali olarak çok fazla yormaz. Yaptığımız hesaplamalara göre, tarifeyi uygulamadığımız zaman, maliyeti 20 milyon lira olacaktır. Bu rakam İSU’nun mali tablolarına göre idare edilebilir rakamlardır. O halde 20 milyon lirayı tahsil etmek yerine, insanların cebinde bırakalım ve 3 ay boyunca özellikle yakıt ve ısınma masfarlarının yoğun olduğu bu dönemde su faturaları ile geri destek vermek istedik. “dedi.
Yeni tarifenin Nisan ayında başlayacağını ifade eden Başkan Büyükakın, “Su fiyatlarında üç aylık erteleme Nisan ayında başlayacaktır. Ocak ayında 22 gün boyunca yapılan faturalarında bir sonraki ay mahsup edilerek iade edilecektir. Ayrıca, daha önce Genel Kurulda gündeme gelen kademeli tarife ile ilgili teknik ekiplerimizin çalışmaları devam etmektedir. Mayıs ayında yapılacak Olağan Genel Kurulunda, konu ile ilgili meclis üyelerine bilgi verilecektir. “dedi.
MECLİS ÜYELERİNDEN DESTEK
CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir’de, “Vatandaşın çıkarları noktasında her zaman yanınızdayız, güzel bir çalışma olmuş, emeği geçenlere teşekkür ederiz.”dedi.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL
Yapılan konuşmaların ardından İSU Tarifeler Yönetmeliğine göre 2020 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarında TÜFE’ye göre yapılan yüzde 11.84 oranındaki fiyat artışının yapılmamasına, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. TÜFE fiyat artışı, Nisan 2020’den itibaren başlanılacak. 22 Ocak tarihine kadar kesilen faturalara yansıyan fiyat artışı da önümüzdeki aylardaki faturalardan mahsup edilecektir.
Gündem, 22 Ocak 2020 13:05
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Başkan Büyükakın din görevlileri ile bir araya geldi
Başkan Gökçe’den iki eğitim kurumuna ziyaret
Kocaeli vekilinden Bakan Kurum’a Safiport soruları!
Dilovası’nda sürücülere ve vatandaşlara uyarı
Saygınlar Kulübü üyelerine kitap hediye edildi
Tweet attı diye evine polis gönderdiler
Kaynaklar patronlara akıyor
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Filistinli çocuklar için çizdi
Kitap Fuarı’nda 46 yıl önce çekilmiş fotoğrafını gördü
İzmit’te üniversitelilere ücretsiz akşam yemeği desteğine devam
Vurgunun TBMM'de araştırılmasına yanaşmıyorlar!
O ilçedeki cadde 17 milyon TL harcanarak yenilendi
AKP'den ihraç edildi
Ercan Yamen’in kardeşi ile kardeşinin eşi kaza kurbanı oldu
Büyükşehir’den 91 bin dekar alanlık yem bitkisi desteği
İzmit’te Sokak Hayvanları Barınma Merkezi‘nde son aşamaya gelindi
Dilovası’nda MHP’liler Bahçeli’nin sözlerini tekrarladı
Gölcük Belediyesi’nden okul bahçesine 4 derslikli prefabrik yapı
Anayasa Mahkemesi'nden emeklileri ilgilendiren karar!
Körfez’de güneş enerjisi santrali kurulacak
İSU Genel Müdürü Sağlık’ın sesi taklit edilerek para isteniyor
Ford Otosan, Kocaeli fabrikalarında yapay zeka destekli çözüm
Fabrikalar küçülüyor, işçiler işini kaybediyor
Evine polis gönderilmedi, ifadeye çağrıldı
Dilovası’nın Ekim Ayı Meclisi’nde hangi kararlar alındı?
AK Parti Darıca Kadın Kolları Teşkilatı, Kocaeli 1’incisi oldu
Büyükakın’ın Soyut Vatan kavramı kitaplaştı
Kocaelisporlu futbolcular minik taraftarlarla Kitap Fuarı’nda buluşacak
Sandıkta alamadıklarını masada aldılar!
Dervişoğlu'ndan fon vurgunu yorumu: İktidar gözetiminde hırsızlık
Başkan Çiftçi, amatör spor kulüplerinin sezon açılışında konuştu
Gebze Ticaret Odası üyelerine dört önemli organizasyonda özel indirim fırsatı!
Kış hazırlığı: Şalvarlar giyildi, egzersiz yapıldı
KOTO’da indirim protokollerine yenisi eklendi!
YENİ Parti’nin iki numaralı ismi de Derince’nin araç tanıtımına katılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan buna ne der?
Altın güne düşüşle başladı
Bu çalışma neden tatilde yapılmadı?
Burayı temizleyin!
