O belediye 5 bin 500 kişiyi işe yönlendirdi
Gündem, 20 Ocak 2020 02:30Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın talimatıyla işsizliği azaltmak amacıyla faaliyete başlayan İstihdam Masası, 2019 yılında meyvesini verdi. 5 bin 500 kişiyi işe yönlendiren İstihdam Masası, iş arayanların yüzünü güldürdü.
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın büyük önem verdiği ve Darıca’da işsizliği azaltmak için seçim beyannamesinde söz verdiği İstihdam Masası Projesi, 2019 yılında iş arayanların yüzünü güldürdü. Darıca Belediyesi giriş katında faaliyete başlayan İstihdam Masası Projesi iş arayanlarla işverenleri buluşturarak arada köprü görevi üstleniyor. İŞKUR ile entegreli çalışan ve alanında uzman kişilerin başında olduğu İstihdam Masası, vatandaşlardan gelen CV’leri bir havuzda topluyor ve başta fabrikalar olmak üzere sanayi kuruluşları ve işletmelere yönlendiriyor. İşçi ile işveren arsında köprü kurulan proje ile Darıca’da işsizliğin azaltılması planlanıyor.
İSTİHDAMA KATKI SAĞLIYOR
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve istihdama katkı sağlaması düşünülen İstihdam Masası Projesi, iş arayan vatandaşların işe yerleşmeleri personel arayan işverenlerin de daha hızlı eleman bulmalarına yardımcı oluyor. Darıca’da vatandaşların ve işverenlerin, iş ve eleman ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturan İstihdam Masası ile Darıca’da kısa sürede çok sayıda vatandaş yeni işine kavuştu. İş başvurusu için gelen vatandaşlar da uygulamanın çok güzel olduğunu ifade ederek Darıca Belediyesi’ne işçinin yanında olduğu için teşekkür ediyorlar.
2019 YILINDA 5 BİN 500 KİŞİ İŞE YÖNLENDİRİLDİ
Başkan Muzaffer Bıyık’ın seçilir seçilmez hayata geçirdiği İstihdam Masası, kısa sürede meyvelerini verdi. İstihdam seferberliğine katkı sunmak amacıyla Nisan 2019’da faaliyete başlayan İstihdam Masası ile yaklaşık 8 ayda 5 bin 500 kişi işe yönlendirildi. İş başvurusu için gelenlerin CV’lerini alarak havuzda toplayan Darıca Belediyesi, davet mektubuyla birlikte iş arayanları ilgili firmalara yönlendirdi. 2019 yılında iş arayanların adresi olan Darıca Belediyesi İstihdam Masası, 2020 yılında da işsizliği azaltmak adına çalışmalarını sürdürüyor.
BIYIK: “İŞÇİ VE İŞVEREN ARASINDA KÖPRÜ KURUYORUZ”
İstihdam Masası Projesi ile kısa sürede birçok kişinin işe yerleştiğini ifade eden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Seçim beyannamemizde vatandaşlarımıza verdiğimiz bir söz vardı. Darıca’da işsizliği en aza indirmek istiyoruz. Darıca Belediyesi bünyesinde kurulan İstihdam Masası ile işçi ve işveren arasında köprü kuruyoruz. İŞKUR ile entegreli çalışarak iş arayanla işvereni buluşturuyoruz. Ekibimiz gelen iş başvurularını bir havuzda topluyor ve sisteme kaydediyor. İşçi arayan firmalardan gelen talebe göre yönlendirme yapılarak işçi ile işveren buluşturuluyor. Kısa sürede çok güzel sonuçlar aldık ve birçok arkadaşımızı işe yerleştirdik. Çalışmak, evine ekmek götürmek isteyenlere yardımcı olmak ve belediye olarak iş bulmalarına katkı sunmak bizim için çok önemli. Darıca Belediyesi olarak her alanda vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak istiyoruz. Her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Gündem, 20 Ocak 2020 02:30
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Vatandaş Büyükşehir’e seslendi: Malzemeler israf edilmemeli
Ulu orta herkesin onurunu, şerefini etkileyecek şekilde itham etmeyin
Sosyal medya uyarısı: Her gördüğünüze inanmayın
Çakırlar Köyü’nde iki günlük şenlik: Pat Pat Festivali
Başiskele’de öğrencilerden anlamlı bağış
Atıl araziden 8 ton balkabağı çıktı
Tramvayla yolcu taşıma sayısında yeni rekor
Derince’de güvenlik için 55 okula dedektör cihazı desteğinde bulunuldu
Darıca’da MHP’liler KEDFE yönetimini ağırladı
Çayırova Meclisi’nde 6 gündem maddesi karara bağlandı
İkinci el araç satın alırken buna dikkat!
Akaryakıtta zam dalgası sürüyor
İSU’dan 3 ilçeye altyapı yatırımı
İhracatçılara yüzde 3 döviz dönüşüm desteği, yüzde 10’a yükseltilmeli
Erdoğan'dan suç işleyip ülke dışına çıkanlarla ilgili açıklama
Gebze Ticaret Odası, üyelerini Baykar teknoloji ile buluşturacak
İzmit’te bir kadın daha silahla vurularak öldürüldü
Miniklerden itfaiyeye renkli ziyaret
Fon vurgununun siyasi ayağında kimler var?
İzmit Belediyesi yöneticilerinden saha ziyaretlerine devam
Çocuklara kitap okumayı sevdirmenin yolu!
Sigarayla ilgili yeni düzenleme
Buna kaş yapayım derken göz çıkarmak denir!
Kitap Fuarı’nda Kocaelispor rüzgârı esti!
İcra takibindeki borçlar katlandı
Altın yeniden yükselişe geçti
Körfez’de de BTP’liler pazarda üyelik standı açtı
Binlerce takipçisi olan hesaplara erişim engeli
Başkan Gökçe’den araç tanıtım töreninde sosyal belediyecilik vurgusu
Potanın Kocaeli’deki tanınmış ismi Sinan Us hayatını kaybetti
Fon vurgununda turpun büyüğü geliyor!
Nazmi Ertuğral’dan nokta atışı siyasi tespit!
Dilovası’nda Afet Koordinasyon Merkezi ve Halk Kütüphanesi açılıyor
Bavyeralı firma temsilcisi ile GTO üyeleri arasında ikili iş görüşmeleri
SEDAŞ yöneticileri muhtarları dinliyor, ama bildiklerini okuyorlar!
Kandıralı öğrencilere de15 bin TL’lik destek verilecek
Başkan Büyükakın din görevlileri ile bir araya geldi
Başkan Gökçe’den iki eğitim kurumuna ziyaret
Kocaeli vekilinden Bakan Kurum’a Safiport soruları!
