Ormanya, Ak Pelikan’a umut oldu
Gündem, 20 Ocak 2020 13:16Yaralı ve yorgun düşmüş halde bulunan nesli tükenme tehlikesi altındaki Ak Pelikan’a ilk müdahale Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yapıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin prestij projelerinden Ormanya, yaban hayatını korumaya yönelik yaptığı çalışmalarla göz doldurmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yılda 778 yaban hayvanının hayatına umut olan Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, bu sefer de Ak Pelikan’a umut oldu. İzmit Sulak Alanında yaralı ve yorgun düşmüş halde bulunan Ak Pelikan, Ormanya ekipleri tarafından yaban hayatı kurtarma ve rehabilitasyon merkezine getirilerek ilk tedavisi yapıldı.
.gif)
.gif)
GÜNDE 1 KİLOGRAM BALIK VERİLDİ
Yaralı ve yorgun düşmüş halde bulunarak merkeze getirilen Ak Pelikan’ın ilk olarak vücut ısısı dengelenerek beslenme rasyonu oluşturuldu. 4,9 kilogram ile merkeze gelen Akpelikan, rehabilitasyon süresince günde 1 kilogram balık ile beslenerek 6 kilogram ağırlığa ulaştı. Ak Pelikan sardalya ve istavrit ile beslendi.
SU TERAPİSİ YAPTIRILDI
Sağlığının iyiye gitmesi ile birlikte Pelikan’ı doğal yaşam ortamına hazırlamak için Ormanya’da bulunan göletlerde her gün yarım saat su terapisi yaptırıldı. Veteriner hekimler ve bakıcısı gözetiminde gerçekleştirilen terapi sonucunda, doğal yaşam ortamına dönebilir kararı verildi.
İZMİT KÖRFEZİ SULAK ALANINA GERİ SALINDI
Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde geçirdiği tedavi sürecinden sonra doğal yaşam ortamına dönmeye hazır olan Pelikan, İzmit Körfezi Sulak Alanı’nda Ormanya veteriner hekimleri ve Kocaeli Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlileri gözetiminde sulak alanına salındı. Ak Pelikan’ın 1 hafta boyunca sulak alandaki hareketliliği ve doğal yaşam ortamına alışma süreci gözlemlenecek.
İZMİT KÖRFEZİ SULAK ALANI KORUNMASI GEREKEN TÜRLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı arıtma tesisleri, çevre denetim ve temizlik çalışmaları ile eski günlerine dönmeye başlayan İzmit Körfez’inde biyoçeşitlilik açısından her geçen gün artış gözlemleniyor. Birçok balık türünün geri döndüğü İzmit Körfezi’nde, sık sık görülen yunusların ardından son olarak su samurları da gözlemlenmişti Göçmen kuşların da seyahat rotasında yer alan, önemli bir doğal yaşam alanı olan İzmit Körfezi Sulak Alanı, Flamingolar, Kuğular ve Pelikanlar başta olmak 170’ten fazla kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Ayrıca bu türler arasında bulunan 100 tür küresel ölçekte koruma altında bulunuyor. Alan, uluslararası ve ulusal sözleşme, yönetmelikler ile Avrupa Birliği Natura 2000 Habitat direktiflerinin yasal koruması altında.
Gündem, 20 Ocak 2020 13:16
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Gebze’de Saadet Partisi’nden Oda Başkanı Yaşar’a hayırlı olsun ziyareti
Başkan Büyükakın, iki gündür Ankara’da
Gölcük Belediyesi voleybolda tarih yazdı
KOTO’da mobilya sektörünün sorunları masaya yatırıldı
Bir ayda 195 bin kişi işten atıldı
D-130’da kazaya davetiye çıkaran su birikintisi!
Vatandaş 3 bin 327 liraya muhtaç hale getirildi
Ali Haydar Bulut’un babası vefat etti
Genç kızdan belediye başkanı ile ilgili şok iddia!
Soruşturmanın siyasi maksat taşıdığı tescillenmiştir
Emeklilerden sert sözler!
İmamoğlu'nu hapse atan savcının bakan olması protesto edildi!
Belediyenin yeri değişti tabelaların yönü aynı kaldı!
Vali Aktaş’tan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ziyaret
Gebze’de Millet Bahçesi’ne yeni itfaiye binası
Leyla Atakan vefatının 55. yılında mezarı başında anıldı
Görme engelli Eren’in hayatını değiştiren eğitim
Özgür Özel Kocaeli’ye miting için gelecek
Bu kadın mı hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etti?
KSO Başkanı Zeytinoğlu: Türkiye Made in Europe tanımına dahil edilmeli
Başkan Hürriyet’ten dev tasarruf hamlesi!
Gıdada hile yapanlara kapatma cezası
Kandıra Sahilleri Turizm Çalıştayı’nda meler konuşuldu?
Dilovası’ndaki 7 canın hesabı kimden sorulacak?
İzmit Belediyesi’nden Derince’de öğrencilere Avrupa fırsatları tanıtımı
Çayırova Belediyesi iş makinesi filosuna 5 yeni araç
Antikkapı, Akçakoca Tatlı Tahini satışa sundu
Depremleri önceden bilen adamdan yeni uyarı!
Davayı açan kişi davayı yürüten hakimlerin başına geçiyor, düşünebiliyor musunuz?
Saadet Partisi Kocaeli’den Dilovası tepkisi: Ne değişti de iade ettiniz?
Müdürlerin göreve iade edilmesi skandal!
Türkkan anlattı! Kimse yanına gitmedi
Ramazan ayı, kazancı artırma değil; bereketi çoğaltma ayıdır
Avrupa'da en düşük emekli maaşı Türkiye'de
Demirtaş’ı Erdoğan tahliye etmez
Erdoğan, DEM'lileri ağırlayacak!
Danimarkalı şampiyonlar İzmit’te
Başkan Büyükakın’ın makam odası boş kalmıyor
Çayırovalı yüzücüler 27 madalya kazandı
