Kandıralılara çöp tesisi çağrısı
Gündem, 17 Ocak 2020 02:23Kısa adı İZKANDER olan İzmit Kandıra Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Özkan adına kurulması planlanan çöp tesisi ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.
İşte o açıklamanın içeriği:
Kamuoyuna Duyuru;
Son günlerde şehrimizin gündemi, gelişen olaylar ve yaşadıklarımızın bizi getirdiği nokta 19 .01.2020 Pazar günü Saat:15:00 da Kandıra İzmit sınırı ve yolu üzeri olan Sarıhocalar Köy meydanında buluşma , medeni ve insani tepkimizi ortaya koymak, basın açıklaması yapmaktır.
Nedeni belli olan eylemin amacı da net ve ortadadır. Amaç, ortalığı karıştırmak, kaos oluşturmak, ne istediğini bilmeden yıkmak ve var olanı tüketmek adına değil kenti ve insanı korumak ve kollamak adınadır.
Amaç kentin yeşil ve temiz kalan bağrına sokulmaya çalışılan çöp yığının oluşturacağı olumsuzluklara insanı ve vicdanı tavır koymak ve doğru yolun bulunması adına kent duyarlılığı oluşturmaktır.
Amaç, benden uzak olsun da nerede olursa olsun değil, hak ve hakkaniyet ölçüsünde kentin kazanım ve kayıplarının tüm coğrafyaya doğru yansıması için irade ortaya koymaktır. Amacımız, yapılan hatadan dönülmesi için bir kent şuuru ve bilinci oluşturmak, çok geç olmadan hatadan dönme erdemliğinin kazanılması için adım atılmasını sağlamaktır.
Biz bunu yaparken birilerinin bölgesel kavganın, siyasi rantın, fırsatçılığın ve suyu bulandırarak siyah düşüncelerinden oluşan karanlıklarında sapkınlıkların ürünlerini de araya sıkıştırma gayreti içinde olduklarını görmekteyiz.
Herkes şunu bilsin ki hiçbir şekilde devlete isyan etmemiş, hainlik düşüncesini bile dilinde değil kalbinde yaşatmamış, önce vatan diyen bir milletin ferdi olmaktan onur duymuş bölge insanı olarak, amacımız devleti ve devleti temsil eden iradeyi yıpratmak değil yıpranmasının önüne geçmektir. Millet için var olan iradeyi millet için var olmaya devam edecek şekilde hareket etmesini dile getirmek ve bunun temennisi için irade ortaya koymaktır. Bu mesele İZKANDER’İN değil bölgedeki tüm STK larımızın, Odalarımızın, Birliklerimizin, Muhtarlarımızın, Bölge insanımızın, kentimizin bir olduğu buluştuğu tek vücut olduğu tepkisidir.
PROVAKATİF NİYETLİLERE TAVİZ VERİLMEYECEKTİR.
Amacı ve niyeti belli olan bu eylemde, bölgesel olmayan, yapılacağı dillendirilen çöp bertaraf ve depolama fikrine karşı duruşun dışındaki her türlü eylem ve söylemlerden uzağız ve bunlara karşı olacağımızı belirtmek istiyoruz. Bizim tamamen bölgeyi ve insanı düşünerek yapacağımız bu eyleme farklı niyetler ile gelme düşüncesinde olanlara hiçbir şekilde söz hakkı verilmeyeceği gibi pankart da açılmasına müsaade edilmeyecektir. Gün birlik günüdür, gün dünden gelenler ile bugünü yarına taşımak ve çocuklarımız için yaşanır kılmak adına irade ortaya koyma günüdür. Gün beni değil bizi güçlü kılarak kent olma günüdür. Pazar günü tüm hemşerilerimizi, Kocaelileri yani kısaca kendini bu kent ile özdeştiren herkesi, farklılıklarını bir kenara bırakarak aynı amaç için Sarıhocalar’da gerçekleştireceğimiz Derneklerimizin ORTAK BASIN AÇIKLAMASINA davet ediyoruz.
Gündem, 17 Ocak 2020 02:23
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
Sigaraya bir zam daha
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
