Gölcük Belediyesi'nden eğitime önemli destek
Eğitim, 11 Ocak 2020 20:39Gölcük ÖZ-DE-BİR Özel Eğitim Merkezi, Değirmendere Topçular Mahallesi'nde yazın sıcaktan, kışın soğuktan etkilenen, eğitim-öğretim için uygun olmayan prefabrik bir binada bulunuyordu. Velilerin talebi sonrasında devreye giren Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İhsaniye Çiftlik Mahallesi’nde bulunan Gölcük Belediyesi’ne ait 3 katlı binanın bu önemli merkez için uygun olacağını düşünerek gerekli girişimleri yaptı. İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteği ve işbirliğiyle Çiftlik Mahallesi’nde bulunan binanın tadilat işlemi Gölcük Belediyesi tarafından gerçekleştirildi ve merkezin buraya taşınması sağlandı. Merkezde 42 otizmli öğrenci eğitim görürken, bina da anaokulu sınıfı da dahil olmak üzere 10 özel sınıf bulunuyor ve 27 öğretmen görev yapıyor.
Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer bu yapılan taşınma sonrasında yeni binasında ÖZ-DE-BİR Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti. Başkan Sezer, Okul Müdürü Turgay Ataman ile birlikte okulda incelemelerde bulundu ve sınıfları tek tek gezerek, hem çocuklarla ilgilendi, hem de okulla ilgili bilgi aldı.
BAŞKAN SEZER: “SÖZÜMÜZÜ TUTTUK”
Başkan Sezer okul ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada; “Topçular Mahallemizde bulunan otistik çocuklarımızın eğitim gördüğü ÖZ-DE-BİR Eğitim Kurumu yazın sıcaktan, kışında soğuktan etkilenmesi nedeniyle söz verdiğimiz gibi İhsaniye Çiftlik Mahallesi’nde bulunan belediyemize ait olan binanın onarılmasıyla İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de destekleriyle ve işbirliğiyle burayı otistik çocuklarımızın eğitim görecekleri bir alan haline getirdik. Sözümüzü tuttuk. Burayı gezip dolaştığımızda çocuklarımızın gerçekten rahat bir ortamda eğitim gördüklerini, velilerimizin ve öğretmenlerimizin de bundan memnun olduğunu müşahede ettik. Buda bizi ayrıca sevindirdi” dedi.
OKUL MÜDÜRÜ TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ
Duygu ve düşüncelerini aktaran Okul Müdürü Turgay Ataman da yaptığı açıklamada; “Değirmendere’de içinde bulunduğumuz bina 17 Ağustos Depremi döneminde yapılmış eski bir binaydı. Artık bina buradan çıkın terk edin derken Belediye Başkanımız seçildikten 3 ay sonra bize geldi: “Ben sizi buradan çıkartacağım bu bina olmaz” dedi. Şuan içinde bulunduğumuz Çiftlik’teki mülkiyeti belediyeye aitti. Bu okulun tadilatı ve otizme uygun hale getirilmesi sağlandı. Eğitim öğretime başladık. Emeği geçen tüm arkadaşlara ve Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Eğitim, 11 Ocak 2020 20:39
Yorumlar (0)
Rektör Cantürk’ün MHP’li Sezer’e gücü yetmiyor mu?
Dervişoğlu'ndan Bahçeli'ye Öcalan yanıtı!
Eski İYİ Partili, yeni AK Partili Kürşad Zorlu, Kocaeli’nden Türk Dünyası’na seslendi
Müşteriden 4 cacık için 1000 lira istedi, 135 bin lira para cezasına çarptırıldı
Hürriyetçi Sağlık Sen’den Kocaeli’de örnek sendikacılık anlayışı
DEM'liler bu şartla Erdoğan'ı destekleyecek!
Emekli öğretmen Serpil Verimli vefat etti
Vali Aktaş lise öğrencileri ile bir araya geldi
2 nolu barolar torpil için mi kuruldu?
Sevgi Evleri’nde kalan 19 kız çocuğu İZGİM’de ağırlandı
Eğitimci ve yazar Ertuğrul’dan ailelere önemli mesajlar
İhtiyaç sahibi kişi sayısı 8 milyonu aştı
Aylık yol masrafı bile asgari ücretin üstünde
Biotekno Körfez potada ikinci galibiyetini İzmir’de aldı
Erdoğan'a yakın isimden sigarada kimlik şartına tepki
Fon skandalında isimler neden gizleniyor?
Dilovası’ndaki afet merkezi her zaman aktif olacak
Çakırlar Köyü’nde Şalvar Gecesi! Pat Pat Festivali böyle başladı
Vergi tebligatında yeni düzenleme
Nedir bu korku?
Senanur ve Salih mutluluğa evet dedi!
Erdoğan okul saldırılarını böyle yorumladı
Necmi Bulut yeniden KOTO Başkanı
Okullarda ölmek istemiyoruz dedi, ceza aldı
İyi yetişmiş bireyler toplumun geleceğini şekillendirir
Dilovası’nın kütüphane ağı güçleniyor
Başkan Ömeroğlu’nun kuzeni vefat etti
Bahçeli PKK liderinden bahsetmeyi alışkanlık haline getirdi!
İzmit’te üniversite öğrencileri bu hizmetten memnun
Raporlu ilaç kullanan hastalara iyi haber
Vali Aktaş, kendisine mail atan vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’nin spor tarihine ışık tutan eser
Kartepe’de yerleşim merkezinin ortasına baz istasyonu diktiler
Hayvan dışkıları yine denize akıyor, yetkililer bakıyor
Bebek arabalarını kitaplarla doldurarak fuardan ayrılıyorlar
Bakan memur ve emekli zammı ile ilgili ne dedi?
İzmit’te öğrencileri beslemeye devam
Ulaşımpark’tan kalite hamlesi
Bunu yapan insan olamaz! Yavru kedileri ayakları ile ezerek öldürdüler
