Yahya Kaptan, Dilovası’nda törenle anıldı
Siyaset, 09 Ocak 2020 14:28Milli Mücadele Kahramanı Şehit Yahya Kaptan,100.ölüm yıl dönümü nedeniyle Dilovası Tavşancıl Mahallesi’nde ki mezarı başında anıldı. Anma töreni daha sonra Kültür Merkezinde devam etti.
Dilovası Belediyesi, Milli Mücadele Kahramanı Yahya Kaptan’ın 100. ölüm yıl dönümü dolayısı ile anma programı düzenledi. Yahya Kaptan’ın Tavşancıl Akıncılar Mezarlığı’ndaki kabri başında Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Programa Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
.gif)
.gif)
TAVŞANCIL’IN MİLLİ KAHRAMANI
Yahya Kaptan, mezarı başında ki törenin ardından tören daha sonra Dilovası Belediyesi Kültür merkezinde devam etti. Törende konuşan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “1891 yılında Makedonya’da doğan daha sonra Tavşancıl’a yerleşip, Kurtuluş Savaşı sırasında Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında yer alarak Kocaeli yöresindeki milis kuvvetlerinin komutanı olan milli mücadele Tavşancıl’lı milli kahramanımız Yahya Kaptan, Balkan Savaşında ve Birinci Dünya savaşında da önemli görevlerde bulunmuş önemli kahramanlıklar sergilemiştir.
YAHYA KAPTAN RUHUNU İYİ ANLAMALIYIZ
Özellikle Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk ile çıktığı yolda İstanbul'daki Karakol Cemiyeti'nin de yardımıyla Anadolu'ya gitmek isteyenlere yardım etmiş. Gebze'de Kuvayı Milliye'yi örgütleyerek İstanbul-Kocaeli yöresinde çeşitli eylemlere girişmiştir. Kahramanlıklarla dolu mücadelesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün önem verdiği ve Nutuk’ta bahsettiği milli mücadele kahramanımız son olarak Tavşancıl'da girdiği çarpışmada yakalandı ve 9 Ocak 1920'de başı kesilerek öldürüldü. Vatan için millet için canını ortaya koyan Yahya Kaptan’ın ruhunu iyi anlayıp, idrak etmemiz ve yaşatmamız gerekiyor. Yahya Kaptan’a ve Yahya Kaptan gibi geçmişte bu ülke için canını feda eden tüm şehit kahramanlarımızı saygı ile anıyorum. Allah rahmet eylesin." Bir kez daha kendisini rahmetle anıyoruz.”dedi.
MİLLİ KAHRAMAN’IN HAYAT HİKAYESİ ANLATILDI
Başkan Şayir’in konuşmasının ardından Kültür Merkezi’nde ki anma töreninde konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. İbrahim Şirin ve Doç.Dr Burhan Sayılır, dinleyicilere Milli Mücadele Kahramanımız Yahya Kaptan’ın hayat hikayesini ve girdiği mücadeleler hakkında önemli bilgiler verdiler.
Siyaset, 09 Ocak 2020 14:28
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Çayırköy Göleti’nde çalışmalar sürüyor
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım Karslıların da kapısını çaldı
Sigara kullanımında dünya lideri olduk!
Koruma altındaki çocukların eserleri Symbol AVM’de görücüye çıktı
Unutulan şüpheli çantadan kopya düzeneği çıktı
Lütfü Obuz: Ne alkol ruhsatı? Bizim işimiz gücümüz İzmit
Büyükşehir’in bu uygulamasından haberdar olmayan var mı?
Antikkapı’dan piknik keyfine pratik dokunuş!
Suriye Hama Valisi Es-Seheyen’den KOTO’ya ziyaret
Gölcüklülerden yetkililere çığlık! Bu çileye son verin
Başkan Hürriyet'i cezaevinde ziyaret etti
İşsizlik fonu işverene akıyor
Sahillerde sıkı denetim
Kartepe’deki bu caddede yürünmüyor!
Erken seçimin ayak sesleri
Rakı keyfi koltuğundan etti!
Erdoğan CHP'li başkanı AKP'ye davet etti
Derince’yi 30 Ağustos coşkusu saracak!
Çayırova’da Atığın Sıfır Noktası, hediye kazandırmaya devam ediyor
GTO Başkanı Aslantaş: Bu faizlerle sanayicinin yatırım yapması mümkün gözükmüyor
Sucuklardan at ve eşek eti çıktı
Bu hafta da Cumhuriyet mahallesinde spor yaptılar!
Kocaeli sanayi kapasite anketi ve endeksi değerlendirmesi
Emekli ve memur maaş düzenlemesi için tarih verildi!
Sanatsal yetenekli vatandaşlar bu habere dikkat!
İkinci el otoda hareketlilik bekleniyor
Kademeli emeklilik çağrısı
İzmit Belediyesi ile Kocaeli Barosu arasındaki protokol yenilendi
TÜVTÜRK sürücüleri uyardı
TEKNOFEST’e seferler denizden ve karadan kesintisiz sürüyor
Uyku sırasında ortaya çıkan bu belirtilere dikkat
KOTO’ya ziyaretçi akını!
Beceriksizlik abidesi! Metro inşaatı binanın temeline zarar vermiş
Başkan yine denize daldı! Bakın neden
Bir dev şirket daha iflas etti
Kaan Dobra’dan dev akvaryuma tam not
SEDAŞ, göçmen kuşların güvenliği için harekete geçti!
Konteynerde muhtarlık hizmeti daha ne kadar sürecek?
Yine vatandaşın yastık altı altınına göz diktiler!
