Kritik düzenlemeler Meclis'e geliyor
Siyaset, 09 Ocak 2020 12:31Meclis'e sunulması beklenen yeni torba yasa Değerli Konut Vergisi'nin yeniden düzenlenmesi, güvenlik soruşturması ve kaçak yapıların satış ve kiralanmasının engellenmesi gibi düzenlemeler içeriyor.
Meclis’e sunulacak torba yasa; kaçak yapılaşmanın önüne geçecek tedbirleri, ürün güvenliğini, Değerli Konut Vergisi’nin ertelenmesini ve asgari ücret desteğini içeriyor.
Dünya Gazetesi’nden Canan Sakarya’nın haberine göre; Yeni torba yasa teklifiyle Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu'nda değişiklik yapılması planlanıyor. Değerli Konut Vergisi’nin bir yıl ertelenmesi, işverene asgari ücret desteğine ilişkin yasal düzenlemelerinde hazırlanacak bir torba teklifle Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.
KAÇAK YAPILARIN KİRALANMASI ENGELLENECEK
Önümüzdeki hafta AKP Grubu’nun Meclis’e sunması beklenen yeni torba yasa teklifiyle kaçak yapılarla mücadele amacıyla kaçak yapıların satışının ve kiralanmasının engellenmesine dönük yeni bir düzenlemeye gidilmesi bekleniyor. Ayrıca deprem bölgeleri öncelikli olmak üzere yüksek yapılaşmanın önlenmesine dönük yeni düzenlemelerde bu teklif içerisinde yer alacak.
AK Parti Grubu diğer bir çalışmayı gerek dış ticarete gerekse iç piyasaya sunulan ürünlerin insan sağlığı, can ve mal güvenliği, çevre ve tüketicinin korunması açısından düzenleyen Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu'nda yapıyor. Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen güvenlik soruşturması konusunda yeniden hazırlanan ancak son dakikada AKP tarafından geri çekilen düzenleme de yeniden Meclis’e getirilecek.
DEĞERLİ KONUT VERGİSİ’NE ERTELEME
2020 yılında işverenlere asgari ücret için aylık 75 lira olarak verilmesi kararlaştırılan asgari ücret desteğine ilişkin olarak yapılacak yasal düzenleme de yine Meclis’e gelecek işler arasında yer alıyor. 1 Ocak’tan itibaren uygulamaya giren Değerli Konut Vergisi’nde Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla yeni bir çalışma yapılacağı açıklanmıştı. Değerli Konut Vergisi'nin bir yıl ertelenmesi öngörülüyor. Vergi 5 ile 7.5 milyon lira arasındaki konutlarda binde 3, 7.5 ile 10 milyon lira arasındaki konutlarda binde 6, 10 milyon lirayı aşan konutlarda binde 10 olarak belirlenmişti.
Siyaset, 09 Ocak 2020 12:31
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Buna milli iradeye saldırı denir! Bir başkan daha tutuklandı
Dikkat! Başiskele Kavşağı’nda geceleri trafik güzergahı değişecek
Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?
O noktada kaza geliyorum diyor
Ara seçim formülü gerçekçi değil
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
Sigaraya bir zam daha
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
