Yerli otomobil oy arttırma çabasına kurban edilmesin
Siyaset, 03 Ocak 2020 05:39Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, yerli otomobil hedefimizin ve hayalimizin, Ak partinin düşen oylarının yeniden yükselmesi çabasına kurban edilmesini istemiyoruz' dedi.
Başkan Mutlu'nun açıklamasının içeriği şöyle: Öncelikle hemen şunu ifade edelim ki, Yerli otomobile karşı değiliz, olamayız. Ülkemizde 1956 yılında ilk yerli ve milli motoru ‘Gümüş motor' adıyla Avrupa ayarında üreten Necmettin Erbakan hocamızdır. Yerli otomobil fikrini geliştirip Türkiye’nin gündemine taşıyan kişi de Necmettin Erbakan’dır.
Bu sebeple yerli ve milli otomobil bizim en büyük hedeflerimizdendir. Yeter mi tabi ki yetmez, bizim hedeflerimizde yerli uçak, yerli tarım makineleri ve hatta yerli uzay araçları da vardır.
Bize göre asıl olan bir otomobilin prototipini yaparak övünmek değil aslını meydana getirmek ve seri üretimini yapmaktır. Cumhurbaşkanımız tarafından tanıtımı yapılan otomobil bir prototiptir.
Bu otomobil İtalya'ya siparişle verilen gemiyle ülkemize gönderilen bir prototiptir. Bir otomobil üretilecekse önce kapsamlı bir fizibilite çalışması yapılır. Fabrika nereye kurulmalıdır, nereye yakın olmalıdır, hangi limana yakın olmalıdır? Ne kadarlık bir yatırım öngörülmelidir, kaç yıllık ve ne kadarlık bir bütçeyle bu otomobil üretilecektir? Bu otomobili kaça satacağız, Türkiye dışında hangi ülkelere satacağız, kimlerle rekabet edeceğiz, ülkeye ne kadar bir katma değer getirecek? Bütün bunların detaylı açıklamasının yapılmasını beklerdik..
Bizim otomobilin fabrika yeri otomobil tanıtımında belli oluyor. TOGG ( Türkiye Otomobil Girişim Grubu ) tarafından 13 yıllık yatırım maliyeti 22 milyar TL olarak öngörüldüğü açıklanıyor. Oysaki Alman devi Volkswagen’in elektrikli araç üretimine geçiş süresi için 2024 yılına kadar ayırdığı bütçe 60 milyar euro'dur. Yine volkswagen bugüne kadar sadece elektrikli aracın akü gelişimine 20 milyar euro harcamıştır.
Türkiye’ de yerli oto üretimi ile ilgili amaç “PSİKOLOJİK SINIRI AŞMAK” ise evet bu şekilde aşılabilir. BİRİLERİ BU KADARLA MUTLU OLUYORLARSA EYVALLAH ANCAK BU BİZE YETMEZ. Bizim isteğimiz ‘Tamamen bizim temelini attığımız fabrikada milli mühendislerimizin modelini çizdiği kendi işçi kardeşlerimizin alın teriyle ellerinden çıkan YERLİ OTOMOBİLDİR’ Hatta hedefimizi bir kademe daha büyüterek; “TÜM TÜRK HALKININ SERMAYEDER OLDUĞU BİR FABRİKA, TAKSİCİ KARDEŞLERİMİZİN, ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞAN EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZİN DE BİRİKİMLERİYLE SERMAYESİNE ORTAK OLABİLECEĞİ YERLİ FABRİKADIR BİZİM HEDEFİMİZ”.
Yeter mi yetmez tabi ki aynı mantıkla açacağımız cep telefonu, bilgisayar, uçak, tren, traktör fabrikalarıdır bizim hedefimiz.. Bu hükümet yerli ve milli otomobil fikrini ilk kez 2011 yılında dillendirmiş ve daha birçok kerelerde bizleri umutlandırmış fakat sonuca ulaştıramamıştır.
Şöyle bir geçmişi hatırlayalım;
DÜNYA GAZETESİ ( 27 ARALIK 2012 ) “Müsiad başkanı Nail OLPAK Başbakan test etti diyerek duyurduğu ilk elektrikli yerli otomobilin ayrıntılarını ortaya çıktı, otomobil şubat ayında vitrinde”
SABAH GAZETESİ ( 16 MART 2012 ) ‘Türkiye 2 – 3 yıl içerisinde yerli markalı bir otomobil üreteceğini söyledi’,
SABAH GAZETESİ ( 16 ARALIK 2015 ) ‘Bakan Fikri IŞIK Bey 2016 yılı sonunda 30 – 40 yerli otomobil üretileceğini belirterek 2018 yılında yollara çıkacak’ dedi,
SABAH GAZETESİ ( 2 ŞUBAT 2017) ‘Bakan Faruk Özlü Bey 2019 mart ayında yerli otomobili yollarda görmeyi hedefliyoruz’ dedi,
İnşaallah bu projenin sonu da 2016 yılı başında 47 milyon euro’ya İsveçli SAAB firmasından alınan platformun ve prototip araçların akıbeti gibi olmaz, sonunda rafa kalkmaz. Yerli otonun lansmanında % 100 yerli ve milliliğe atıf yapılırken, dün gazetelerde cumhurbaşkanı yardımcısı SN.
FUAT OKTAY beyin otomobille ilgili olarak min. % 50 - % 51 yerlilikle başlıyor açıklaması da ayrıca kafaları karıştırmıştır. Yerliliğin içerisinde aracın ana can damarını oluşturan ekipmanların yer almasını istiyoruz.
SON OLARAK ŞUNU İFADELİM BAŞTA DA SÖYLEDİĞİMİZ GİBİ BİZ YERLİ OTOMOBİLİ YÜZDE YÜZ DESTEKLİYORUZ. Biz burada çekincelerimizi ifade ediyoruz. Yerli otomobil hedefimizin ve hayalimizin, Ak partinin düşen oylarının yeniden yükselmesi çabasına kurban edilmesini istemiyoruz.
Siyaset, 03 Ocak 2020 05:39
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Vatandaş Büyükşehir’e seslendi: Malzemeler israf edilmemeli
Ulu orta herkesin onurunu, şerefini etkileyecek şekilde itham etmeyin
Sosyal medya uyarısı: Her gördüğünüze inanmayın
Çakırlar Köyü’nde iki günlük şenlik: Pat Pat Festivali
Başiskele’de öğrencilerden anlamlı bağış
Atıl araziden 8 ton balkabağı çıktı
Tramvayla yolcu taşıma sayısında yeni rekor
Derince’de güvenlik için 55 okula dedektör cihazı desteğinde bulunuldu
Darıca’da MHP’liler KEDFE yönetimini ağırladı
Çayırova Meclisi’nde 6 gündem maddesi karara bağlandı
İkinci el araç satın alırken buna dikkat!
Akaryakıtta zam dalgası sürüyor
İSU’dan 3 ilçeye altyapı yatırımı
İhracatçılara yüzde 3 döviz dönüşüm desteği, yüzde 10’a yükseltilmeli
Erdoğan'dan suç işleyip ülke dışına çıkanlarla ilgili açıklama
Gebze Ticaret Odası, üyelerini Baykar teknoloji ile buluşturacak
İzmit’te bir kadın daha silahla vurularak öldürüldü
Miniklerden itfaiyeye renkli ziyaret
Fon vurgununun siyasi ayağında kimler var?
İzmit Belediyesi yöneticilerinden saha ziyaretlerine devam
Çocuklara kitap okumayı sevdirmenin yolu!
Sigarayla ilgili yeni düzenleme
Buna kaş yapayım derken göz çıkarmak denir!
Kitap Fuarı’nda Kocaelispor rüzgârı esti!
İcra takibindeki borçlar katlandı
Altın yeniden yükselişe geçti
Körfez’de de BTP’liler pazarda üyelik standı açtı
Binlerce takipçisi olan hesaplara erişim engeli
Başkan Gökçe’den araç tanıtım töreninde sosyal belediyecilik vurgusu
Potanın Kocaeli’deki tanınmış ismi Sinan Us hayatını kaybetti
Fon vurgununda turpun büyüğü geliyor!
Nazmi Ertuğral’dan nokta atışı siyasi tespit!
Dilovası’nda Afet Koordinasyon Merkezi ve Halk Kütüphanesi açılıyor
Bavyeralı firma temsilcisi ile GTO üyeleri arasında ikili iş görüşmeleri
SEDAŞ yöneticileri muhtarları dinliyor, ama bildiklerini okuyorlar!
Kandıralı öğrencilere de15 bin TL’lik destek verilecek
Başkan Büyükakın din görevlileri ile bir araya geldi
Başkan Gökçe’den iki eğitim kurumuna ziyaret
Kocaeli vekilinden Bakan Kurum’a Safiport soruları!
