Bunu söyleyen başkanının eşi İZAYDAŞ’ta çalışıyor
Siyaset, 02 Ocak 2020 13:19İzmit Belediyesi eski Başkanı Halil Vehbi Yenice, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar'ın, 2004 yılında Yenice Saraybahçe Belediye Başkanı olarak görev yaparken 29 işçi işten atıldı ve sonrada pasta kesildi' şeklindeki sözlerine yanıt verdi.
Yenice'nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın içeriği şöyle: Daha önce de söyledim, benim dönemimde olsun, benden sonra olsun AK Parti sırf siyasi görüşü yüzünden kimseyi işten çıkarmadı. Bugün Büyükşehir dahil, 11 ilçede yüzlerce CHP’li çalışıyor. Ama siz sadece siyasi görüşüne bakarak hamile bir kadın çalışanı evde istirahatli olduğu halde mektupla işine son verdiniz. Bunun neresinde vicdan var? İnsanların onuruyla oynamak mı emeğe saygı? Şimdi kalkmış konuşuyorsunuz.
Sayın HAKAN ÇAKAR AYRICA BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPMAMA DA FIRSAT VERDİĞİN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM Benim dönemimdeki işçi çıkarmaları ile ilgini bana bir kez daha açıklama yapma imkanı verdin: 2004 yılında Saraybahçe Belelediyesini üç dönem yöneten CHP’DEN DEVRALDIĞIMIZDA belediyede 811 çalışan vardı. Bu çalışanların hepsinin 2004 öncesinde 10 yıla kadar uzanan maaş alacakları vardı (bizden önceki SÖZÜM ONA SOSYAL DEMOKRAT CHP Belediyesi) işçiye maaşları hiçbir zaman bir seferde ödemediği gibi zamanında da ödememişti) En az alacağı olan işçi o günkü para ile 6 milyon, en çok 29 milyon (eski parayla) alacağı olan vardı. Belediyemizin yekün 5.4 trilyon geçmiş yıllardan kalan işçi alacağı vardı. Belediyenin o günkü bütçesi 18 trilyon idi. Bütçenin yüzde 84’ü işçi maaşı idi.
Geçen yıllarda belediye gelirleri yasa gereği yüzde yüz fazla olmasına rağmen işçi maaşları ve alacakları ödenmemişti. Ben yönetime geldiğimde geçmişte belediyenin gelirleri yeterli olmadığı için maaşları tam ödenemeyen işçiye seçimden iki gün önce yüzde 84 zam yapılmasına rağmen işçimin maaşını her ay eksiksiz ödememe rağmen Disk’e bağlı Genel iş sendikacılarına işçinin alacaklarını zamana yayıp ödeyeceğimi söylememe rağmen CHP ve Sendikanın baskıları ile işçiler mesai saatlerinde eylemler yapmaya başladılar.
Bizler ve ben eylem yapan işçilerin aralarına defaat ile girerek alacaklarını zamana yayarak ödeyeceğimi söylememe rağmen CHP Yönetimi ve sendikanın tahriklerine uymamalarını ikazlarımıza rağmen iş bırakmaya eylem yapmaya devam ettiler ve bu iş bırakmalar aylarca sürdü.
İşte bu nedenle devamlı eylemde olup iş bırakanlardan siyasi kişiliklerine bakılmadan (ki buna bütün belediye çalışanları şahittir) yönetim kararı ile işine son verilenler olmuştur.
ŞİMDİ SİZE SORUYORUM: Bu gün işten atılanlar eylem mi yapmışlar, işlerini mi aksatmışlar, işe devamsızlıkları mı olmuş, performansları mı düşükmüş de Sayın Başkan işlerine son vermiş?
AYRICA BU KONUDA ÖĞRENMEK İSTEDİKLERİNİZİ İŞ YERİMDE SİZLERE DETAYLI ANLATABİLİRİM. BENİM PASTA KESMEK GİBİ BİR UYGULAMAM YOKTUR TAMAMEN YALAN HABERDİR, İŞÇİLERİMİZE BORCUMUZA MUKABİL DAİRELERİN ANAHTAR DAĞITIMI GENENEL İŞ SENDİKASI İLE BİRLİKTE DAVUL ZURNA İLE YAPILMIŞTIR ve BEN CHP İLÇE BAŞKANI HAKAN BEYİ BU YALAN BEYANI İÇİN KINIYORUM.
Siyaset, 02 Ocak 2020 13:19
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Başkan Sezer iki altın madalya kazanan yüzücüyü kutladı
Kocaelili çiftçilere sebze fidesi desteği
Buna milli iradeye saldırı denir! Bir başkan daha tutuklandı
Dikkat! Başiskele Kavşağı’nda geceleri trafik güzergahı değişecek
Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?
O noktada kaza geliyorum diyor
Ara seçim formülü gerçekçi değil
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
Sigaraya bir zam daha
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
