Asgari ücret; açlık sınırı demek olmuş!
Siyaset, 02 Ocak 2020 22:34Yeniden Refah Partisi Başiskele İlçe Teşkilatı yoğun katılımlı haftalık yönetim kurulu toplantısı sonrasında İlçe Başkanı Mehmet Öner basın açıklaması yaptı.
İşte o açıklamanın içeriği: Hükümet enflasyon düşüyor, gelir düzeyi ve alım gücü yükseliyor diyor! Neye göre? Belirlenen asgari ücret ortadadır; 2324 TL. Ülkemizde Asgari ücretin manası açlık sınırı olmuştur. İktidar bu rakamlarla kendi içinde çelişmektedir.
Bu işin asgarisi gerçekten nedir? Bugün verilen bu artış ile ülkemizde bırakın 4 kişilik bir aile için 6850 TL olan yoksulluk sınırının yanından geçmeyi, 2100 TL olan açlık sınırını referans alır olmuştur. Bu şekilde belirlenmiş ücret ile; “bakın şükredin asgari ücretlimizi ezdirmedik! (BİZ EZDİK)” denmektedir.
Ayrıca tek sıkıntı asgari ücretin düşük veriliyor olması değil. Öyle ki; Asgari ücret 2324 lira oldu İşverene maliyeti ise 3458 lira. Yani ne demek? İşverenden devlet 1134 lira Sgk ve stopaj alacak. Yani; işveren 2 lira işçiye verirken 1 lira da devlete veriyor. Bu noktada; iktidar asgari ücreti işverene yansıtmadan yukarı çekse bile ilk ayda yeni zamlar yaparak bu farkı misliyle halkından tahsil ettiği noktaya varmış bulunuyoruz.
Hükümet Faize Ödediği parayı işverene ve asgari ücretliye vermiş olsa idi, İşveren de rahatlar Asgari ücretli de yüksek zamlar altında ezilmezdi.
Bu yüzden Yeniden Refah Partisi olarak Genel başkanımız Fatih Erbakan beyin her fırsatta açıkladığı bu konuyu biz de hatırlatmak istiyoruz ve diyoruz ki, İktidara geldiğimiz ilk sene asgari ücret %50 zam yapıp şu an en az 3000 TL olması gereken düzeye çekilecektir. Takip eden senelerde açlık sınırını değil şu an %30 ların üzerinde seyreden gerçek enflasyon oranı referans alınarak oranlar belirlenecektir. Gerçekte yüksek olan bu enflasyon aşağı çekilmekle kalmayıp taşın altına elimizi bedenimizi koyarak işveren maliyetlerindeki yükü de projeler, Öz kaynaklar ve teşviklerle ferah bir nefes alınabilir düzeylere getireceğiz Allah (cc) ında izni ile. Ve bu söylediklerimiz işçinin, emekçinin ücretlinin gerçek manada hakkını vermeye çalışmanın sadece ilk adımıdır.
Siyaset, 02 Ocak 2020 22:34
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
