Vatandaş yeni yılda da umutsuzluğa terk edildi
Gündem, 27 Aralık 2019 02:21Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde, binlerce memur ve sözleşmeli memuru ilgilendiren Sosyal Denge Sözleşmesinin, yerel basınından gizlenerek imzalanması ve Hükumetin asgari ücret teklifini net 2 bin 324 TL olarak açıklanması üzerine CHP Kocaeli İl Başkanı Av. M. Cengiz Sarıbay açıklama yaparak bu konularla ilgili tepkisini ortaya koydu.
“HALKI YOK SAYMAKTIR”
Başkan Sarıbay açıklamasında; "Ülkenin kaynaklarını yandaşları kurtarmak için seferber eden iktidar, yoksulluk sınırının çok altında, açlık sınırında asgari ücreti 2 bin 324 TL olarak belirledi. Açlık sınırının 2109TL, yoksulluk sınırının 6850TL olduğu gerçeği önümüzde dururken Asgari Ücret in 2324 TL olması insafsızlıktır, kendi halkını yok saymaktır. Cumhurbaşkanı ve kabinesi bu jestiyle bir ay yaşayamaz! Asgari ücreti hesaplayanların çarşı Pazar fiyatlarından, son iki yılda elektriğe yapılan yüzde 73, doğalgaza yapılan yüzde 57 zamdan haberi yok anlaşılan. Türkiye'de asgari ücretin belirlenmesi hem uluslararası hukuka hem de Anayasa'ya aykırılık barındırmaktadır. Asgari ücret belirlenirken sadece işçinin değil, geçindirmekle hükümlü olduğu ailesinin de durumu hesaba katılması gerekirken iktidar yıllardır bunun aksi sürecini işletmektedir. Sosyal diyalogdan, adaletten bahseden iktidar yetkilileri sendikaların taleplerine bir kez daha kulak tıkamıştır. 'Geçinemiyoruz' diyen asgari ücretliler, iktidar sayesinde yeni yılda da umutsuzluğa ve çaresizliğe terk edilmiştir” dedi.
“FATMA BAŞKAN’DAN ÖRNEK ALIN”
“Bu anlayış genelden yerele de sürmektedir maalesef. Asgari Ücretle emekçiyi yok sayanlar, yerel de de sözleşmelerle yok sayıyorlar” diyen Başkan Sarıbay; “Binlerce memur ve sözleşmeli memuru ilgilendiren Sosyal Denge Sözleşmesi bile şehrimiz yerel basınından gizlenerek imzalanmıştır. Memurlar için 2020-2021 yılları yoksulluğun içinde %4 +4 gibi komik zam oranları ile geçiştirilirken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne soruyoruz ‘Neden gizli saklı yapıldı bu sözleşme?, “Sözleşmeyi, alelacele ve yangından mal kaçırır gibi geçirmeye çalışmanın amacı nedir?’. Memurların Toplu Sözleşme mücadelesinde partimizin ve daha özelde Belediye Başkanlarımızın özel bir yeri bulunmaktadır. Türkiye’de memurlar adına imzalanan ilk toplu sözleşmelerde geçmiş dönem Belediye Başkanlarımız büyük katkılar sunmuş ve bu uğurda yargılanmışlardır da. Hatta unutmamak lazımdır ki, bugün 3 milyon memur çalışanın toplu sözleşme mücadele tarihi partimizin de içinde bulunduğu bir çabanın ortak ürünüdür. Emekçiyle ilgili ilk sınavında sınıfta kalan Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’a, örnek bir toplu sözleşmenin nasıl olduğunu, İzmit Belediyemize, Fatma Kaplan Hürriyet Başkanımız öncülüğünde yapılan sözleşmeye bakarak görebileceklerini hatırlatmak isterim. Emekçinin hakkını emekçiye verin artık” ifadelerini kullandı.
Gündem, 27 Aralık 2019 02:21
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Türk Ocakları Kocaeli Şubesi, ölümünün 29’uncu yılında Türkeş’i andı
İlber Ortaylı hayatta olsa buna ne derdi?
Eğitimci yazar Cemil Mor okurlarıyla buluştu
İtalya’yı salladı, attığını vurdu!
İşte yeni Türkiye! Terörist başının doğum günü kutlandı
Erbakan o görüşmeye sert çıktı
Cezalar arttı ama kazalar azalmadı!
Stadyum Yolu’nda bu önlem yeterli mi?
Dilovası’nda MHP’lilerden Vanlı çocuklara anlamlı destek
Cumhuriyet düşmanlarına kötü haber!
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü torpil yuvası mı?
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaretlere devam
Dövizi tutmak için kaç milyar dolar harcandı?
Başkan Sezer iki altın madalya kazanan yüzücüyü kutladı
Kocaelili çiftçilere sebze fidesi desteği
Buna milli iradeye saldırı denir! Bir başkan daha tutuklandı
Dikkat! Başiskele Kavşağı’nda geceleri trafik güzergahı değişecek
Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?
O noktada kaza geliyorum diyor
Ara seçim formülü gerçekçi değil
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
