İşte Kocaeli'de yılbaşı tedbirleri
Gündem, 26 Aralık 2019 00:21Kocaeli Valiliği adına ilimizde alınan yılbaşı tedbirleriyle ilgili yazılı açıklama yapıldı.
İşte o açıklamanın içeriği: İlimizde vatandaşlarımızın yılbaşını huzur, barış ve güvenlik içerisinde geçirmeleri, kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve vatandaşlarımızın istek ve şikâyetlerinin zamanında değerlendirilebilmesi için Valiliğimizce aşağıda belirtilen tedbirler alınmıştır.
1) İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü yılbaşı süresince sorumluluk bölgeleri itibarıyla huzur planlarını uygulamaya koyacaklardır. Halkın alışveriş yaptığı yerlerde, kutlama ve eğlence mekânlarında, otogar, istasyon, liman ve şehir içi otobüs, tramvay duraklarında en üst düzeyde güvenlik tedbirleri alınacak, yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi yollar ve karayolları üzerinde görev yapacak trafik ekipleri veya timlerinin sayıları artırılacak, devriye ve nöbet hizmetleri uygulanacaktır.
2) Gıda üreten iş yerleri ile satışını yapan ve toplu tüketim yerlerinde gıda güvenliğine ve tüketicinin aldatılmasının önlenmesine yönelik kontroller sıklaştırılacaktır.
3) Belediyelerce toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacak, itfaiye, su, kanalizasyon ve doğalgaz arıza ekipleri hazır hale getirilecek ve nöbetçi memurlukları vatandaş müracaatlarına açık tutulacaktır.
4) Yılbaşında halkın sağlıkla ilgili problemlerinin çözümlenmesi için hastane ve sağlık kuruluşlarında nöbetçi personel bulundurulması konusunda üst yöneticiler tarafından önceden planlama yapılacaktır.
5) Elektrik arızalarına anında müdahale için SEDAŞ İl Koordinatörlüğü tarafından yeteri kadar ekip göreve hazır bulundurulacaktır.
6) Telefon arızalarına karşı İl Telekom Müdürlüğü arıza ekiplerini hazır bulunduracaktır.
7) Yerleşim yerleri içerisinde, işyerleri ve apartman altlarında sıvılaştırılmış petrol gazı tüpleri satışı yapılan bayilerin herhangi bir tehlike arz etmemeleri için mevzuatta belirlenen ve bulundurmaları gereken tüp miktarını aşıp aşmadıkları ile tehlike arz edip etmediği hususlarında gerekli denetim ile kontrolleri Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Belediyeler tarafından yapılacaktır.
8) Yılbaşında meydana gelebilecek sel, su baskını, aşırı kar yağışı, fırtına, yangın vb.doğal afetlere anında müdahale ve yolların trafiğe açık tutulması için İl Afet ve Aci Durum Müdürlüğü, Karayolları 14 Şube Şefliği ile ilgili belediyelerin üst yöneticileri tarafından önceden planlama yapılacak, yeterli ekip, araç ve teçhizatları ile birlikte hizmete hazır halde bulundurulacaktır.
Tüm ilçe Kaymakamlıkları da belirtilen hususlarla ilgili olarak benzer tedbirleri alacak ve uygulayacaktır. İlimizde yılbaşının huzur ve güvenlik içerisinde kutlanmasına yönelik olarak; vatandaşlarımızın her türlü şikâyet ve taleplerini iletecekleri telefon numaraları aşağıya çıkarılmıştır. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.
Gündem, 26 Aralık 2019 00:21
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Derince Çınarlı İçmesuyu Arıtma Tesisi Büyükakın tarafından tanıtıldı.
Muhtar Habibe Demiroğlu Aksoy'a önemli görev
Başkan Hürriyet, Halk Günü’nde talep ve önerileri dinledi
Faizin olduğu yerde bereket olmaz!
Körfezli yüzücüler hem madalya aldılar hem de milli takıma seçildiler
Gölcük'teki sempozyumda Osmanlı denizcilik tarihi her yönüyle ele alındı
O belediye başkanı da AKP'ye geçecek!
Zeytinoğlu: Hedeflere göre enflasyon verileri yüksek seyrediyor
Akaryakıtta tabela yine değişiyor!
Başkan Bıyık o mahallede de soruları cevaplayacak
Kocaeli Şehir Tiyatroları, sezonu etkileyici rakamlarla tamamladı
Körfez’de şok! Ağaca asılı halde bulundu
Ömer Çeker: Maaş artışları üç ayda bir yapılmalı
Gebze’de Emek Partisi'nden imza kampanyası
Bu eziyeti herkese anlatacağım
Kurtlar Vadisi’nin Zülfikar ağası İzmitlileri coşturdu!
Kocaeli’de sağlık çalışanlarını kızdıran uygulamalar!
Belsa önündeki Çınar Çevre Festivali renkli görüntülere sahne oldu
Kocaeli’de CHP’lileri üzen ölüm
Gebze Ticaret Odası’nda yeşil dönüşüm masaya yatırıldı
Yol çizgileri silindi, aydınlatma yetersiz
Gerçek işsizlik rakamı gizleniyor!
Karamürsel’de genç öğretmenin şok eden ölümü
Başkan doğum günü pastası ile Zeynep’in evinin kapısını çaldı
Türk Sağlık-Sen’e MHP tabelası asın dedirten haber!
Zeytinoğlu dış ticaret ve işgücü verilerini değerlendirdi
Derince’de denizden kıyıya uzanan temizlik çalışmaları
Gölcük Tersanesi ve Donanma Sempozyumu’nda neler konuşuldu?
Durmak yok, denizi balıklandırmaya devam!
İzmitli güreşçilerden çifte başarı
Adana karpuzunun tarlada kilosu 18 lira
Emel Sayın hasta mı?
KOTO Başkanı Bulut'tan kredi müjdesi
Erdoğan'ın muhalefeti bölmek için harcadığı para
Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın o oyunu Ordu’da da ayakta alkışlandı
Kağıtspor’un gülen yüzleri
Kartepe’de Gastronomi Festivali yine dolu dolu geçecek
Kaybettiğiniz eşya burada olabilir!
Hayat Holding, Körfez'in doğal zenginliğine ışık tutuyor
